Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
fredag 6. august 2010

Ibsens ripsbusker og andre problemvekster

I tillegg til en liten jordflekk med havre (!) har vi både plommer, rabarbra og rips i hagen. Vi har i overflod av alskens herligheter, og nettopp det byr på problemer. Siden det var en heller laber respons på Bustebloggens spontane rabarbra-give away tidligere i år, har vi fryseren full av rabarbra. Nå er det ripsbusken som er klar for å plukkes ren, og det volder nye bekymringer i Bustehjemmet, for hva i alle dager skal vi gjøre med all ripsen? Vi har diskutert rips halve sommeren, og har konkludert med følgende:

  1. Vi kan ikke kaste ripsen – tenk på barna i Afrika

  2. Vi kan ikke safte ripsen for vi har ennå saft igjen fra i fjor, og i skrivende stund skorter det dessuten på tid til den slags eskapader.

  3. Ripsgelé har vi heller ikke tid til.

  4. Ripssyltetøy? Er det noe som heter det?

  5. Det kan brukes til dessert, men det er grenser for hvor mye dessert to mennesker kan konsumere i et begrenset tidsrom
Så, hva gjør vi med all ripsen? Jo, vi spiser rips rett fra ripsbusken som om det var livsviktig medisin, også fryser vi resten så vi har til deilige desserter utover vinteren. Men, vent – fryseren er jo allerede full av rabarbra! Ja, ja, så får vi vel ta oss tid til å safte likevel, da.

Hva vi gjør når plommene omsider blir modne har vi ikke nerver til å tenke på engang.

6 kommentarer:

Pia sa...

Det ble vel nevnt under rabarbra-innlegget ditt, men sier det igjen: Bærpresseriet i Askim!
Ellers så skader det nok ikke barna i Afrika om dere kaster rips, like lite som det hjelper dem om ripsen spises opp;)
Vi har faktisk plommetre, men ser ut som det blir lite fangst der i år.
Blir spennende å se hva du skal gjøre når plommesesongen er her for fullt!

Unknown sa...

Det er veldig enkelt å lage rå ripssaft. Kjøp et sånt stativ / tørkle, og tilsett sukker og sitronsyre (tror jeg) - saften fryses ned i melkekartonger el.
Veldig enkelt. Du kan ikke kaste rips :=)
Hvis du vil kan jeg høre med min farmor - hun lager alltid rå ripssaft, når ripsen er plukket (urenseket) tar det ikke lang tid.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ripsen har liksom blitt et stebarn i mange hager. Hører stadig om folk som har "problemer" som dere ang. rips. Svigers har flere busker, vi har ikke plass i fryseren. Et plommetre skulle jeg gjerne hatt....og større fryser...og et spiskammer til syltetøyet. ☺

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hmmm, dette hørtes ikke lett ut. Men ripssaft er godt da, så du kan jo ha et lite utsalg kanskje. ;) Eller gi en flaske saft til en venn med litt bånd og en hyggelig hilsen på. ♥ Når du først lager saft av ripsen mener jeg... Hadde jeg bodd i nærheten skulle jeg gledelig ha kjøpt litt rips av deg jeg. :) Håper alt står bra til med deg vennen. ♥

Ønsker deg en super helg med kos og solskinn ! ♥

God klem fra Anette :)

Hasigamas mamma sa...

Hi hi hi, du skriver så artig! Mine unger ELSKER rips og siden vi flyttet den for sent/tidlig i år, ble det ingen fangst på vår... så ungene har fangstet fra naboenes busker... hi h...
Ingen nabobarn som vil spise rent??
Ha en deilig dag!
Klem
Lise

RoseSommer sa...

Ripssyltetøy er helt topp!!
Du koker det bare litt ekstra godt så bærene koker istykker. Det smaker deilig syrlig, og bringer sommeren inn i huset selv på en kald februardag. Jeg kjenner ingen andre som lager det, men det er kanskje fordi jeg er spesielt glad i rips at jeg synes det er så godt. Det behøver ikke å bli så søtt heller, for det blir stivt og fint uten så mye sukker.
Det er også deilig med halvblandet rips/bringebær. Da blir det stivt syltetøy selv om bringebær vanligvis er så rennete.
Jeg har vokst opp med 11 ripsbusker, og hvis jeg viste antydning til å kjede meg sånn utpå ettersommeren, ble jeg sendt sporenstreks ut for å plukke en bøtte eller to. Gjett om jeg var flink til å holde meg i aktivitet. Sikkert derfor jeg er så kreativ, for det ER morsommere å spise rips enn å plukke dem.

Related Posts with Thumbnails