Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
fredag 13. august 2010

”Bestefar, da!”

”Om jeg hadde fått innrede 100 % etter min smak, hadde du garantert sett på det som gammelt oppgulp fra en svunnen tid!” Jeg var i en oppadgående interiørdiskusjon med min 71 år gamle bestefar, utløst av et spørsmål om han hadde noen gamle, nedstøvede skatter på låven han kunne avse. Han på sin side kunne imidlertid ikke helt forstå hva som skulle være så gjevt med et gammelt melkespann, en sauebjelle eller en potetkurv. ”Jammen,” forsøkte jeg, ”det er jo dumt at slike fine ting skal ligge bortgjemt på en mørk, gammel låve. Det er jo bedre at de kan brukes!” Bestemor og Bustemannen var lattermilde tilskuere. ”Brukes? Det er jo bare rot!” brummet bestefar. ”Rot, nei?” skjøt jeg tilbake, en anelse spakere. Hjemmet mitt er da ikke rotete? Å blande nye og gamle ting var ikke fint, fikk jeg forklart, og jeg kunne da ikke likegodt plassere en gammel ovn midt på stuegulvet? Hvis det var det jeg ville ha, kunne jeg så menn få en, for på låven stod det faktisk hele to stykker (men samler, det er han ikke). ”Bestefar, da!” Nå klarte ikke bestemor å holde tilbake latteren lenger, og jeg måtte le litt selv også, for hvor dum kunne egentlig en bestefar bli?

Innen diskusjonen var ferdig, og bestefar var blitt enig i at jeg var håpløs, og jeg var blitt enig i at han var enda mer håpløs (som ikke kunne forstå at gamle ting, hvitt, grått og rosa var fint), var det blitt litt for mørkt på låven til at det var mulig å finne noen skatter. ”Se her! Ta med deg den og sett en blomsterpotte på, og plasser den på tunet ditt du, så blir det nok fint,” sa bestefar (som tydeligvis hadde glemt at rosa var teit) og rakte meg denne, en smule mer medtatt enn sist jeg så den:


”Trehjulssykkelen min, da? Har du den på lur også?” spurte jeg håpefullt. Den gamle, fine og røde trehjulssykkelen min med lasteplan. ”Nei, den har jeg sikkert kasta på dynga for lengst,” mente han på. Litt snurt tenkte jeg at det fikk være nok kjekling for denne gang, men trehjulssykkelen dukker nok opp med tid og stunder. Bestefar har det ikke med å kaste slikt gammelt oppgulp. Jeg tok nå med meg den rosa saken, så får vi se om det dukker opp en blomsterkvast etter hvert…

5 kommentarer:

Fru Andersen sa...

Hihi, ser for meg den sykkelen med en blomsterpotte på ja! Kommer til å bli aldelies nyyyyydelig;-/

Ikke alltid lett for andre og forstå vår besettelse..hihi!

God helg søte deg!

Ingamor sa...

Den var jo saa soet.
Jeg hadde en blaa DBS trehjulssykkel med lasteplan. Den ble stjelt, og den dag i dag er jeg sur paa den som tok den for den var fin aa ha blomster i paa lasteplanet :P

MammaMy sa...

Plassèr eit sinkhus oppå, eller ein bokstav, eller ei ugle, så blir det nok bra skal du sjå! ;) Søt sykkel :)

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hihi, den rosa lille saken var jo kjempesøt da ! ♥ Og med en blomst eller noe annet stæsj kan jeg se for meg at dette vil bli riktig så vakkert, hehe... Nyyydelig rosafarge da ! ;)

Håper alt står bra til med deg vennen. ♥ Her går det i maling, vasking og mye annet moro *sukk* men blir vel bra når alt er ferdig.

Håper dagen din har vært god og fin. Nyt kvelden min venn ! ♥

Stor klem fra Anette :)

Siv sa...

Hei på deg :)
Lenge siden jeg har kommentert deg nå, men jeg har tittet innom i ferien på Elias sin ipod ,) men litt styr å kommentere med den !
Må jo få med alt det herlige du kommer med ♥
Takk for hyggelig kommentar i sommer ♥
Håper du har kost deg ;)

Søøøøøt sykkel ♥

Klem

Related Posts with Thumbnails