Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 8. juli 2010

Marengstopper

I bakeriet hvor jeg arbeider, selger vi marengstopper. Flotte og fargerike. Rosa, gule, grønne og hvite. Med fristende strøssel på toppen. Personlig syns jeg strøsselet frister mer enn selve marengstoppene da marengs blir litt for søtt etter min smak, men marengstoppene frister de også.

I det ene kjøkkenskapet mitt er det et stort lager av Norgesglass,
og jeg tror vi kan sette opp følgende formel:

Norgesglass + Marengstopper = Suksess

Legger vi til x meter blondebånd i tillegg, er lykken komplett. Så enkelt, og så dekorativt.


Et glass har fått plass i hjørneskapet i stua, et annet har enn så lenge tatt bolig på kjøkkenbenken.


”Restene” står i en vakker syltetøyskål på stett jeg arvet etter mamma. Det spørs selvsagt hvor lenge de får stå i fred der med tanke på at Bustemannen ikke klarer å skille på søtsaker og dekorasjoner, men så lenge Bustemannen er bortreist er det jo ikke noe problem.


En sukkersøt regnværshilsen fra


10 kommentarer:

RoseSommer sa...

Veldig fine, delikate og fine farger. Får vann i munnen, så IKKE noe lurt dekorasjonsobjekt hos meg.
Kjøpte noen fine lys som så ut som kaker, og måtte ta dem vekk, for jeg fikk lyst på kake hele tiden når jeg gikk forbi.
Nå har jeg kjøpt muffinsskåler på Søstrene Grene. De ser ikke så ekte ut, så det går såvidt.

Bergljot sa...

Hm, ikke dumt! Jeg har en container med norgesglass i garasjen, kanskje noen av dem skal få komme inn?

Elisabeth, innerst i veien sa...

Marengstopper er litt for søte å spise, synes jeg også. Men veldig søtt og dekorativt i norgesglass. Jeg kjøpte dekorativ pasta i Italia og har fylt to glass. Skal se om det ikke dukker opp et bilde snart, ja.

Trine Lise - Mitt liv som hjemmemamma og Kone sa...

Åh, liker sånne jeg... Kaller dem pikekyss :)

Veldig flott dekorsajon.... Hehe, har samme problemet her, at spiselig dekorasjon har en tendens til å bli borte ;)

cesilie sa...

Hvis du dekker et fat med marengstopper, pisker krem og har oppå, knuser et par bananer oppå der igjen, tar noen flere marengstopper oppå til slutt og pynter med ferske jordbær og litt sjokoladestrøssel har du nydelig kaffegodt! (Vanligvis kjøper jeg marengsbunner i Sverige og bruker nederst i kaka) Det blir en akkurat passe klinete og sommerlig kaloribombe :o)

Ingamor sa...

Så de i går. Var kjempe fine. Smart var det også :D

Madame Mim sa...

Deilige marengs i tradisjonsrike glass. Flott. Jeg har lært av Bergliot å ha kubbelys i når det er "utefest, eller bare når en sitter en sommerkveld på terassen i skumringen med et glass vin. Fint det og...

Hans M sa...

Du må jo skjønne at for en mann så er tankegangen følgende. Marengstopper = spiselig = mat, blir spist. Selv om det tydeligvis for enkelte andre blir sett på som pynt.

Den sjokoladekaka di var forresten en hit, så jeg kommer gjerne på besøk igjen for å hive meg over en slik kake igjen.

Hans M

InstatreffNorge sa...

De er så nydelige:)
Jeg fikk sånne av mamma og de sto lenge framme på et etasjefat, og Lykkemannen lurte på hvorfor i all verden jeg pyntet opp med godteri:P Mannfolk skjønner jo ikke noe da!!

Ønsker deg en deilig kveld i blåsten:)

Klem Lise

Ørebekk fisk & vilt. sa...

Mmmmm marengs er jo sååååå godt!!!Her i huset lager jeg ofte marengs kake!!!en stor suksess hver gang:)Jeg kunne ikke hatt det til pynt:)
alt for glad i søtt:)

ha en søt uke videre

Related Posts with Thumbnails