Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 21. juli 2010

Hverdagstitt

Jeg liker å tro at sommerferien er den tiden på året da jeg skal få gjort alt jeg ikke rekker ellers. Da skal lange, varme sommerkvelder nytes i selskap med gode venner, huset skal være skinnende rent til enhver tid, jeg skal la meg stekes i sola mens jeg leser en bok... Nå går det mot slutten av juli og jeg er like blek, lista over venner og bekjente som skal besøkes er like lang, og huset er slettes ikke egnet for utstilling.

Ute regner det, og inne er det også nokså trist og grått. Skittentøysdunken knekker snart sammen under tyngden av klær som higer etter en runde i vaskemaskinen, og i gangen ligger en bunke med gamle aviser som skulle vært i dunken for lengst. Energien er som blåst ut av kroppen, og det blir liksom ikke greie på noe som helst om dagen. Samvittigheten gnager for alle "should have, could have, would have", og den manglende sommerfølelsen gjør meg litt frustrert.


Samvittigheten gnanger også for Bustebloggen. Den har blitt litt forsømt den siste tiden, men jeg trøster meg med at det er flere som har senket produktiviteten i Blogglandia i sommer. Til tross for at energinivået ikke er på topp om dagen, er dagene nokså fullpakket av diverse gjøren og laden, og det blir lite tid til å sitte ved datamaskinen. Egentlig er det litt deilig å kjenne at man ikke er så avhengig som man trodde. 

På mandag kunne Bustemannen og jeg feire bomullsbryllup etter å ha vært gift i to år. Hele ettermiddagen og kvelden gjorde vi noe vi nesten aldri tar oss tid til, nemlig å være sammen. Det var planlagt en tur med Strömstad/Sandefjord-fergen, men da Bustemannen ikke var helt i slaget og vinden økte i takt med svettetoktene hans, ble vi hjemme. I stedet gikk vi på gresk restaurant og nøt et godt måltid sammen. 


Bustemannen viste seg fra sin gavmilde side, og jeg mottok en bukett med syv, vakre, røde langstilkede roser i tillegg til to billetter til John Cleese-show i Oslo i september. Høsten kan bare komme! Selv var jeg ikke fullt så gavmild, men jeg overrasket med en sjokoladekake slik vi hadde som bryllupskake. Bustemannen ønsket seg helt enkelt ingenting annet enn å få beholde pengene sine (?), så det ble med det.

So, what else is new? Selma har knerta enda en spurv (eller det vil si... Selma fanget, Bustemannen knerta), herr og fru marsvin (også kjent som Truls og Martha) lever livets glade dager med tomater til både hverdag og fest, Soodus er på oppfetningskur, mens Selma er på slanker'n.


 Jeg prøver å fortrenge tanken på melkesjokolade (som jeg ikke har spist på over tre uker!) og har fått teket på vaffelsøm, mens Bustemannen surrer med sitt.


Joda, livet går sin vante gang her i Bustehjemmet. Og godt er det.

8 kommentarer:

Ingamor sa...

Jeg skulle jo gratulere dere med 2 års bryllupsdag på mandag, men hvem tror du glemte det? Vel da får det bli nå:
Gratulerer så mye med 2 års bryllupsdag. Måtte dere forsette slik.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Jeg sitter på jobb og venter på arbeidslyst....du skjønner at den lar vente på seg siden jeg leser her....Imponerende vaffelsøm!

Trine Lise sa...

Gratulerer med 2 års bryllups dag;)

Her er også all energi borte, men det kan hende det er fordi jeg begynner å bli noe stor og tung. Er i min 30 uke av svangerskapet ;)

Men jeg må få rævva i gir, sånn at ting er klart til lillemor kommer. (ikke det hun kommer nok uansett) :)

RoseSommer sa...

Du må få et positivt fokus på det som skal gjøres, kjære deg. Klesvasken for eksempel. Lev etter sitatet "Laundry; loads of fun!"

Vaffelsøm ser deilig ut. Stretch stretch stretch. Å. Nå fikk jeg lyst på vafler....

Shy sa...

Godt å ha god tid til å gjere ingenting!
Den katten liknar foreesten på vår katt....

Anonym sa...

Glemte å gratulere dere, men her kommer det: GRATULERER! Er på Bevø så bare å stikke innom hvis dere rekker.Pappa

Pia sa...

Grattis med vel overstått bryllupsdag!Restaurant, roser og show - det var/blir stas!
Det blir litt laber aktivitet nå om sommeren,ja, på bloggfronten. Men det er vel naturlig.
Ha en fortsatt fin ferie!

Jatte sa...

Hei :)
Gratulerer på etterskudd!!
Herlige bilder av dyrene, savner selv å ha marsvin, har hatt flere, men de to siste døde i fjor vinter :(
Men får holde med katter og hund foreløbig, de skal jo ha stell og kos også - å kan bli litt hektisk til tider!!

Ha en strålende sommer vidre,
Klem fra Jatte ♥

Related Posts with Thumbnails