Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 15. juli 2010

Haa-llo!

Tvers ovenfor bakeriet ligger det en matvarebutikk. Der jobber det mange hyggelige mennesker, deriblant en serviceinnstilt, ung herremann.

Haa-llo! Haa-de’ bra da?

Vår ekspeditørvenn har greit med lungekapasitet, og er høflig mot alle sine kunder. Dagen lang hører vi ”Haa-llo!” litt senere etterfulgt av et ”Haa-de’ bra da?”, sagt i et tonefall som vitner om sterk bekymring for hver enkelt kundes ve og vel.

Haa-llo! Haa-de’ bra da?

Vi i bakeriet er i ferd med å gå fra konseptene av disse frasene, og går dagen lang og utstøtter oppgitte stønn for hver ”Haa-llo! Haa-de’ bra da?”. Ordene fester seg på hjernen som en halvdårlig one hit wonder fra svunne tider.

Haa-llo! Haa-de’ bra da?

Personlig begynner jeg å bli redd for hva ” Haa-llo! Haa-de’ bra da?” kan få meg i stand til å gjøre. Ordene klinger i ørene som dårlig samvittighet, og jeg er livredd for hva som kunne komme til å skje dersom begeret en dag skulle renne over.

Haa-llo! Haa-de’ bra da?

Jeg ser for meg selv i situasjoner hvor jeg griper fatt i en av våre 45 cm lange baguetter, tramper de få meterne bort til matvarebutikkens kasser, og stapper baguetten på langs inn i ” Haa-llo! Haa-de’ bra da?”-guttens munn i det han ljomer ”Haa-llo!” med en lydstyrke på samme nivå som en gjennomsnittelig våryr geit. Jeg ser meg selv brøle ”Haa-de’ bra da?”, før jeg valser tilbake til min egen kasse.
”Vær så god neste?”

(Innlegget er av etiske hensyn ikke illustrert - det kunne blitt sterke saker.)


15 kommentarer:

Snuskebassa sa...

Jeg skal følge med i media de neste dagene, for dette er sjokkerende.
Har ikke du noen fraser da? Som du kan skrike ut i fistel :-))

Unknown sa...

Tihi, forstår frustrasjonen :o)

Må sei eg like dine betraktninger om diverse. Kose meg her inne hos deg :o)

Ingamor sa...

Jeg sier GO 4 IT! Det er greit man skal være hyggelig og alt det der, men det fins da en grense på hvor høyt man må si det, og man kan faktisk varier ordbruken sin. Kanskje en ordbok hadde vært fin gave til han, så lærte han seg ihvertfall flere måter å hilse på folk.

FruLisa sa...

Festlig....for oss andre som kan lese om det:-)

Anonym sa...

hahaha, morsomt innlegg ;) *for oss som kan lese det og ikke er oppi det*

bestemors hage sa...

Vi har en fiolinspiller utenfor vår bedrift. Noen kollegar er iferd med å bli sprø. Du har min sympati. Og får honnør for nok et flott tema.

Hva du skal gjøre? Vet ikke. Vi kan ringe politet fordi spillingen er brudd på vedtekter.

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hihi, du får sagt det du vennen ! :) Men føler virkelig med deg altså, hehe... Sånne folk kan være ganske så irriterende. Synd man ikke kunne spole over eller sette på pauseknappen hver gang han åpner munnen ! ;) En meget service innstilt ung mann.

Tusen takk for dine gode ord hos meg, det betyr veldig mye for meg. ♥

Du får kose deg på bloggtreff i morgen ! :)

God klem fra Anette ♥

sylvia sa...

hei,
fant deg hod lykkelise,
så flott blogg du har,med masse tankevekker og inspirasjon,
kommer gjerne igjen.
herlig historie du skrev,skjønner sååå godt hva du mener.
sommerklem fra sylvia

Madame Mim sa...

Det er en liten differanse mellom det å være høfflig og og det å være latterlig. Så synd at de ikke skjønner det

Siljes Hobbyrom sa...

Heihei! (eller haa-llo?)

Jeg ble litt grepet av lykke innlegget ditt, og ser at du har "smittet" mange andre her inne :) Det var også slik jeg fant deg! Jeg følger stor sett bare "rene" interiørblogger, men her inne med litt av hv hvert likte jeg meg! Du skriver utrolig bra! La meg til som følger.

Ha en fin helg!
Klem fra Silje

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Takk for kos hilsen vennen, stemmer det at vi har bryllupsdag i dag. ♥ Hørte bloggtreffet ikke ble noe av, det var trist da. :( Men det blir nok et nytt et om ikke altfor lenge vel. :)
Nå er det straks natta her, skal tidlig opp for å reise på ferie. ;) Nyt deilige sommerdager, vi blogges når jeg er tilbake ! ♥

Ikke glem å melde deg på giveaway hos meg da ! ;)

God sommerklem fra meg ♥

Hos Jorunn sa...

Hehehe...du kan få sagt (skrevet) det du, Bustenellik! Jeg anbefaler å legge godviljen til her og prøve å se det humoristiske i det. Det hadde vært annerledes om han var frekk og lite serviceminded, da kunne det jo ha vært en sann glede å påpeke det. Evnt hvis du føler du sprekker og kan havne i trøbbel så får du heller legge deg på samme nivå som han..hihi.. og svare med samme tonefall og lydnivå "Haa-llo! Haa-de’ bra da?".....Ha en flott søndag! Klem fra Jorunn

A K sa...

hahaha :) store bekymringer skjønner jeg :)

Jeg tittet nedover for å finne kjolen du syr jeg? Men fant den ikke?! Hvordan gikk det?

klem

Noatunfrua sa...

Heisann søta!
Hvordan går det i bustehuset? Er dere ikke like forelsket som om dere møttes i går, altså? Jeg er sjokkerTH! Hoho! Leste akkurat innlegget ditt om hverdagslykke ;) Nå skal du høre hvor fantastisk dagen min har vært:

I dag våknet jeg kl 0728. Jeg skulle begynne på jobb kl 0730, så det var bra jeg iallfall våknet 2 min før jeg skulle være der... Jeg fikk jo sovet litt ekstra i dag, så det var skikkelig deilig! At jeg kom 15 min forsent til jobb var jo egentlig greit, for da var det ikke så mange i garderoben samtidig som meg! GOooood plass, jo! :D

Når jeg hadde kommet meg i arbeidstøyet, som jeg forøvrig måtte en etg opp og hente da jeg hadde glemt å fylle opp skapet og nå hadde gått tom, og så videre for å ta blodprøver av x-antall pasienter, startet jeg runden med å bomme på to pasienter... Litt utfordring må man ha, det er sunt for sjela! :D Kan ikke treffe hver gang, vel? Etter morgenrunden gikk tiden litt sent da det ikke var så mye å gjøre, men hva gjør vel det når man får være på jobb? Ikke alle som har jobb å gå til! Heldige meg (på en søndag) :D

Etter jobb tok jeg med meg lillegull over grensa til Sverige for å bytte en gardin jeg kjøpte på Nordby på fredag! Syns det var koselig med en liten ekstra kjøretur med snuppa, da får vi liksom sett hverandre via speilet vi har hengt opp i baksetet! Hun er jo så nydelig å se på, så det er skikkelig kooooooz! Dessuten har jeg nå funnet ut at jeg har et 1.20 m vindu ved kjøkkenet og 1.40 m vindu ved spisestua! Det visste jeg ikke fra før, så da lærte jeg noe i går også! :D Ikke dårlig?

klem til deg! :)

A K sa...

GRATULERER så mye med bryllupsdag i dag :) Må dere kose dere masse på tur!!

Jeg har dessverre ikke råd å komme med når det kommer til vanskelige dager og mye vondt :( kjenner jo til den problemstillinga men syns det blir mer og mer surr jo mer det liksom skal løse seg jeg... Ikke lett å være ung å falle gjennom i systemet i hvertfall.... Håper du føler deg bedre og at det kommer en god periode snart :)

god klem

Related Posts with Thumbnails