Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 12. juli 2010

Et lite lykkeopprør


Jeg må innrømme at jeg blir litt forvirret. I kommersielle medier er det bare sut og sorg, mens det i sosiale medier later til at hele verdens befolkning er i en evig lykkepillerus. Skjer a'?

Jeg syns det er hyggelig at folk rundt meg er lykkelige. Bevares, jeg unner jo mine kjente og ukjente å trives og å ha det godt. Men, stadig oftere tar jeg meg selv i å undres; er ikke folk litt i overkant lykkelige? Litt i overkant ofte? Eller er det bare her i Bustehjemmet at hverdagene er i flertall?

Hvis nettopp du er ett av disse menneskene som svinser rundt på røde roser og rosa skyer, og syns at tilværelsen er rosenrød uansett hva som skjer her i livet, så får du virkelig ha meg unnskyldt. Jeg mener ikke å gå til angrep på noen som helst, men jeg har lyst til å stille et spørsmål ved hele lykkerusen: Er det virkelig slik at mennesker går rundt og er happy, happy, happy femogtyve timer i døgnet, åtte dager i uka? Er det meg det er noe galt med, som har en nedtur både en og to og tre ganger om dagen?
Eller er det slik at jeg har giftet meg med feil mann, siden vi ikke er "like nyforelskede" etter snart fem og et halvt år? Er det bare her i huset at taket kan løfte seg og tomme trusler om netter på gjesterommet bli ytret? Er det bare vi, som ikke går og kysser og klapper og klemmer på hverandre i både tide og (som oftest) i utide? Alltid lanker, nusser og moser armkroker?

Hvorfor har mennesker et så stort behov for å fortelle hele verden hele tiden at de er så innmari lykkelige? Det er hyggelig å bli gjort oppmerksom på at andre har det bra, det er hyggelig å kunne glede seg med i andres medgang, men når personer nærmest krampeaktig forkynner for Hvermansen at de har det bra... Hva er det de prøver å dekke over? Hvem er det de forsøker å lure?

Har vi adoptert britenes stiff upper lip? Er det masken vi så krampaktig holder på når vi hele tiden bedyrer hvor lykkelige vi er? Er vi redde for at andre skal oppdage vår menneskelighet? Vår dødelighet? Forsøker vi å late som om vi er bedre enn vi er? Enn naboen?

Beveger samfunnskarusellen seg så hurtig at vi har problemer med å sitte på uten å bli uvel? Hvis vi gjentar som et mantra hvor bra vi har det og hvor lykkelige vi er, vil det da bli sannhet? Ljuger vi så vi selv tror det? Men er det en sannhet da?    

Er folk virkelig så lykkelige som de sier? Eller gjør de bare alt de kan for å irritere oss gjennomsnittslige, dødelige hverdagsmennesker som er sånn jevnt over fornøyd med tilværelsen?

Hvordan er det med deg? Hender det at du har en nedtur i ny og ne? Og tør du å innrømme det?


Dette innlegget har ligget lagret et par måneder, da jeg har vært litt usikker på om det er lurt å publisere det,
men har kommet til at jeg tar sjansen.
Og bare så det ikke blir noen misforståelser - dette handler ikke om LykkePål og PerLykke.
Dette handler om holdninger i samfunnet generelt.

15 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Jeg er ikke happy happy 24/7 og her i huset kan taket reise seg også, ja. ☺

Lykke er et ganske voldsomt ord...er det mulig å være totalt lykkelig når det foregår så mye vondt andre steder og godene er så skjevt fordelt i verden? Man skal glede seg over det man har og er, at noen elsker en og at en har noen å elske, men jeg tror veldig mange legger for store krav til sin partner at vedkommende skal gjøre en 100% lykkelig, sånn sveve på en rosa sky osv. Det er en veldig stor oppgave for en person..Det skapes et bilde av at dette er hva man skal forvente av livet, reklamen viser sjelden de vanskeligere sidene, klart folk blir skuffa om de ikke svever på denne skya.

Gi og ta, heter det. Andre kan inspirere deg, men motivere deg må du gjøre sjøl. Man må nok jobbe for å bli tilfreds (noen får kalle det lykkelig)og ingen er neppe superlykkelig hele tida.

Når det er sagt; viktig å glede seg over de små ting i hverdagen, som en varm barnehånd som søker din, en vakker blomst i veikanten, en hilsen fra en venn ovs. Ha en strålende dag i det filosofiske og tilfredse hjørnet.

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hei du gode ! ♥

Lykke ja, det kan være så mangt... Jeg tror at de fleste som viser seg å være "lykkelige" hele tiden ikke er det. Nå snakker jeg også litt av erfaring, for jeg kan ha en skikkelig dårlig dag uten at jeg viser dette til andre utenfor døren her. Jeg er flink til å sette på meg et smil for å si det sånn. ;) Jeg er jo "lykkelig" på den måten at jeg har 5 velskapte barn og en mann jeg er glad i. Men det betyr jo ikke at vi alle går rundt og smiler og sier at vi er glad i hverandre hele dagen hver dag. Neida, her har vi dårlige dager, bedre dager og bra dager litt sånn ettersom. Og jeg har erfart mye nedturer i mitt liv, men jeg har aldri sluttet å ha tro på at ting kan bli bedre. :) Jeg tror ingen går rundt på rosa skyer og er lykkelige 24 timer i døgnet, de som sier det lyver. Tror det er vanskelig å leve livet uten bekymringer og nedturer... Men det er da enda godt at vi har oppturer her i livet også. ♥

Har blitt mindre bloggetid på meg i det siste, men har tittet innom så ofte jeg kan. ♥ Til helgen drar vi på ferie, men hvis jeg har tilgang på nettet i Danmark titter jeg innom. :) Jeg legger også ut en giveaway før vi drar, så da må du melde deg på. ;)

Alltid kos å titte innom deg vennen ! ♥ Ønsker deg og din kjære en strålende mandag videre ! :)

Stor sommerklem fra Anette ♥

Ingamor sa...

Her i huset er det ups and downs stadig vekk. Det blir også her slengt tomme trusler og trusler om gjesterommet, og vi går ikke rundt 24/7 og koser og nusser og alt det der, men har heller enkelte dager da vi koser oss litt ekstra. Så jeg kan heller ikke forstå hvorfor enkelte skal være så sukkersøte forelsket absolutt hele tiden, når det i realiteten ikke egentlig er sånn. Da er det noen føleser som blir undertrykt, eller man rett og slett driter i alt og spiller super forelska. Ikke vet jeg!

RoseSommer sa...

Var innom en (egentlig 3) interiørbutikker idag, og der fant jeg et skilt:
"HAPPINESS IS AN INSIDE JOB"

Jeg vurderte å kjøpe det, men fant ut at jeg trang det ikke. For jeg jobber jo med å få det så bra som mulig hele tiden allikevel, og trenger ingen påminnelse.

Så jeg kjøpte et med teksten "ER I HAVEN" istedet.
Det var billigere også.... Og da ble jeg glad!

Men for å bli alvorlig; hvorfor er det så mange selvvalgte livsavslutninger i Norge, som jo også er verdens beste land? Så vi må nok jobbe mer med å ta vare på hverandre, - men først oss selv, kanskje??
Lykke til!

Lena Celine sa...

Nei livet er absolutt ikke bare en dans på roser. Men jeg prøver å trekke fram det positive. Har nå vært sykmeldt siden midten av mars, og virker ikke som det en ende skal ta. Fikk tilbud om å starte en interiørbutikk på et nytt senter. Men så trakk de seg dagen før kontrakten skulle skrives. Fikk tak i et nytt lokale, og det virker som det gikk skeis også. Jobben er sagt opp, og jeg er ikke spesielt lykkelig om dagen. Men prøver å glede meg over de små tingene i hverdagen.
Masse klemmer fra Lena

Martilie sa...

Jeg er lykkelig -hver eneste dag!
MEN -jeg er også sliten og lei og masete -hver eneste dag!

Tror de fleste av oss har et helt følelsesregister vi spiller på.
Men jeg er rimelig god til å holde maska også da... ;)

Helig fundering.. Men om enn kanskje ikke ren lykke hele tiden, så fornøyd er jeg og takknemlig!

Nyt gode fundering og sommerdager (ligger mye lykke i dem)

Klem fra Tove

Therese sa...

Oj, dypt tema, men vakkert lagt frem :-) Lykke, hva er lykke? For meg er selve lykkefølelsen en del av et øyeblikk, og strekker lykkefølelsen seg lengre enn noen få minutter så er det antakelig enn kjemisk feilkobling i kroppen min som er årsaken.
Men glede - jeg er full av glede veldig, veldig ofte.
Jeg er mye gladere enn jeg er trist, sint, lei osv. Mye OFTERE glad, enn trist, sint lei, osv.

For min del handler mye om at jeg er invadert av en kronisk sykdom som jeg ikke synes skal få ødelegge livet mitt. Da jeg begynte å fokusere kun på alt som ikke fungerte i livet mitt, på alle de små detaljene som i det store bildet er uviktige, da ble livet mitt relativt mye mer miserabelt enn godt var. Så hva gjør man? Man tar et valg eller 10, og så jobber man med det valget.

Kjæresten min og jeg er etter 6 år mer kosemosete og sussenussete enn vi er irriterte og sinte på hverandre. Veldig deilig, og sånn vi begge ønsker et forhold. Men du verden, selv om han er det mennesket jeg har elsket høyest når det kommer til romantisk kjærlighet noen gang, så er han også den jeg har vært mest sint på, som har såret meg mest (fordi jeg elsker ham så høyt) og den jeg har kranglet heftigst med. Og ja, det har vært en natt på gjesterommet ;-)

Det er mest hverdager her også. Jeg blir sint fordi han ikke kommer tidsnok til middag, lykkelig fordi han kommer til tida.. men mest er jeg glad. Kanskje noen bare er født under den gledesstjernen.

Jeg liker ikke negativitet, jeg avstår fra folk som finner negative ting hele tiden - uansett. Men jeg er ikke lykkelig hele tiden... mest glad. Av alle følelser tror jeg at jeg er mest glad. Glede er fint. Lykken er et øyeblikks følelse og kommer i korte glimt. Gleden varer.

Fint tema, jeg kommer til å tenke på dette lant ut i sommernatten :-)

God Bustesommer! :-)

InstatreffNorge sa...

Hihi her fikk du meg til å tenke vennen:)

Måtte lissom lage et motinnlegg føler jeg, siden jeg også har noen tanker rundt dette.
Alle blogger om forskjellige ting, og det er det som gjør bloggingen så flott:)

Generellt i media syns ikke jeg det er så mye lykke, syns det er mest elendighet å lese om jeg.. derfor er jeg glad bloggingen gir meg så mye glede:)

Ha en flott kveld vennen:)

Klem

Ørebekk fisk & vilt. sa...

He he he syns dette innlegget var konge bra:) Nei her er det langt fra rosen rødt!!!!vårt hus er fylt med Meg som har utrolig kort lunte!!!en sønn som er godt igang med trassen sin,en liten datter som gjør masse rare ting:)he he så her er det full rulle stort sett hele tiden...Men når dem fine og små stundene kommer...så sitter det i resten av dagen:)
bloggklem fra meg.

verdens heldigste mamma sa...

Sjolahopp sjolahei !!

Her er jeg tilbake en liten tur !! Utakknemlinge meg rakk ikke sende deg adressen før jeg reiste bort i helgen en gang!! FY skamme meg og nå er jeg redd at jeg har ramla ut av systemet!! Men jeg prøver.. Jeg sender deg adr må mail!!! Står adr di på siden din? SKal titte igjennom jeg!

***

JADDA, dette var innlegg for mons vettu! Jeg trur ikke alle går rundt på rosa skyer og er planta med begge bena i himmelriket all day long!! Jeg trur det bare er forskjell hva vi fokuserer på. Men det er også forskjell på å slenge på litt ekstra for at ting skal virke bedre enn de er fremfor og bare legge frem det som er fint i hverdagen. Jeg opplever alltid noe positivt i løpet av en dag og det gleder meg og jeg fokuserer på dette inni meg! Men i bloggens verden er det litt artigere og legge frem de litt hompete tingene syns jeg. Ikke hver gang, men så ofte jeg klarer. I fare for at folk skal tru jeg er en dokke av porselen ( ungene også ) syns jeg det er greit og "vise sitt sanne jeg!"

Men slette og kjære jeg har det aldeles nydelig !! Jeg liker og være meg, jeg elsker mannen og ungene. Trives i hus og på tomten. Er storfornøyd med jobben, både hverdagen og ferie ! Men det holder å fortelle det innimellom. Bør ikke gni det inn;) Jeg er da menneske og opplever til stadighet mye artigere ting enn og lage middag og stelle i huset :)

Stor klem til you!

verdens heldigste mamma sa...

IIIK fikk ikke sendt deg epost! Det oppsto en feil sto det ? ..

Hos Camilla sa...

Min eks samboer hadde et veldig smart regnestykke (Som forøvrig førte til at vi flyttet fra hverandre)
"Består hverdagene av fler minus enn plussdager, så må noe endres". Etter 3 år sammen gjorde vi opp regnskapet og fant ut at vi hadde mer minus enn pluss.
Nå har jeg vært samboer i 13 år, og det går fortsatt i pluss..
Lykke er satt sammen av så mange ting, du må være fornøyd med deg selv først og fremst. Det er en treningssak og vite hva som gjør DEG lykkelig. Lykke er ikke det samme som å ha det perfekt eller være glad hele tiden, jeg er lykkelig når jeg gaper og skriker også, det ser bare ikke sånn ut akkurat da...
Må innrømme at jeg tenkte litt i kveld når jeg gikk rundt i huset og plukket opp dritt etter ungene og sokker etter kællen - er jeg hverdagslykkelig?? Ja, jeg er faktisk det selvom jeg har kjeftet av full hals på flere her i huset i dag - og fått kjeft selv ;-)

For å være lykkelige sammen må det jobbes hardt, si minst en pen ting til hverandre hver dag, selvom du er fly forbannet. Gidder du ikke å si det til han så skriv det på en lapp.

Men, jeg tror du har rett i at det er mye "falsk" og overfladisk der ute, får håpe de finner lykke innerst inne også til slutt.

Maruska sa...

Selfølgelig har jeg nedturer, men har lært meg å møte dem og ikke fokusere på dem.
Her hjemme hos oss akkurat nå flyter det over praktikalt. To prppfulle klesstativ har fylt stuen en evighet nå sammen med masse annet rot. Kjøkkenbenken flyter over av både rene og skitne kopper fordi jeg ikke har prioritert å rydde, men sitter heller her og skriver og leser etter at minstemann er i seng.
Husbonden som jeg kaller samboeren her inne i blogglandia, har bygget og pusset opp nede i kjelleren dag ut og dag inn i snart et år nå, mens jeg tar meg av hus og unger i etasjen over. Ser hverandre ytterst sjeldent og kosing og klemming....nnnnn...enda sjeldnere.

Tviler på at noen der ute har rosenrøde hverdager 24/7 selv om bloggen deres kan gi inntrykk av det. Når jeg blogger om det som gjør meg lykkelig og det som er fint for meg, handler det ikke om at jeg skal vise andre hvor lykkelig jeg er. Først og frems er bloggen skrevet for min egen del og er en plass hvor jeg kan koble av fra hverdagen med mine interesser og de små og store gleder. Og så får de som vil velge om de vil lese det eller ikke.

Jeg har lært meg å fokuserer på de positive tingene i hverdagen. Jeg skriver og viser fra de fine hverdagsøyeblikkene og det jeg liker best. Bloggen er ikke en kopi av livet mitt, men en idebok og en inspirasjonsbok...og da sier det seg selv at det blir mest lykkke. De som vil skrive om sine nedturer på bloggen sin må gjøre det, men jeg velger å fokusere på det motsatte hos meg. Nedturere mine håndterer jeg utenfor bloggverdenen. Gidder ikke bruke mye energi lenger på dem. Samtidig ønsker jeg å inspirere andre, gjøre andre glad med "rosenrøde" innlegg og det er de som liker det jeg ønsker skal følge og være lesere av bloggen min. De som ikke blir provoserte av å høre om andres "lykke" kan jo bare la være å lese videre.
Som her tilbake tok jeg bilder av den nye kjøkkenhylla mi fordi den gjør meg glad....og ikke av oppvasken som stod på benken like ved....fordi jeg vil blogging skal være gøy, gjøre meg glad, være et sted jeg kan legge bort rot og kjas fra hverdagen for et øyeblikk og fokusere på det som gjør meg lykkelig.
Og en hver oppegående person skjønner at det nødvendigvis ikke bare befinner seg en rosenrød hverdag bak en ellers så lykkelig blogg. En må kunne skille mellom blogg og det virkelige liv og ta ting med en klype salt.

Selv elsker jeg å lese herlige og lykkelige innlegg hos andre bloggere, men går ikke rundt å tror at de lever så innmari rosenrødt for det.
Alle er vi jo mennesker og jeg nekter å tro at andre ikke har både opp og nedturer også. Men det som skiller oss er hva vi velger å fokusere på og hvordan vi takler livet og dets nedturer. Heldigvis har jeg blitt flinkere til å kun fokusre på det positive og det ønsker jeg også å gjøre med bloggen. Og det deler jeg heldigvis med så mange andre bloggere.
Jeg kan godt lese om andres motgang og nedturer innimellom også, og deler sympati og omtanke. Men mest av alt elsker jeg å lese om andres hverdagslykke og oppturer, rett og slett fordi det er det som gjør meg glad.
Og jeg synes at de som ikke tåler å lese om andres ve og vell, uten å tro at personen bak bloggen kun lever i en boble, kan finne seg andre blogger å lese.
Jeg ønsker å tro at blogging er til for uansett hva man ønsker å skrive og dele, og det er det som gjør det så innmari bra. Man velger å lese de bloggene man vil. Nå er det glade interiør blogger som står på blogglista mi :)

God sommer til deg :)

Marie

n i n a s hjem sa...

Tror nok alle har sine opp og nedturer, men kanskje lever vi i et samfunn hvor man prøver å vise de positive ting ved sitt liv, at lykke er mer som status? Vi vil ha mer av alt, gjør vi ikke?

Neida, jeg tror nok dette lykke spørsmålet er noe vi alle tenker på, en gang i blant. Tar meg selv i å si til min kjære noen ganger at "men hvorfor kan ikke vi, når alle andre har det sånn..." osv. Stemmer jo ikke det, alle har det "sånn" en gang i blant:)

Og så ser vi vel det vil selv vil se, gjør vi ikke? Og noen ganger er det kanskje ikke så dumt å fokusere på det positive? Og kanskje er vi såpass "lukket" som mennesker, at vi kun deler "sorgen" med de aller nærmeste?

Man må nok være litt obs også, for jo mer "krav" man stiller til lykke, jo mer "krav" stiller man til seg selv, om du skjønner hva jeg mener???

.....nei, dette kunne ha blitt langt :)

Anyway, synes det er moro å lese om både lykke og verdagslige problemer bloggene rundt om kring.
Blir nok like forundret over de som ikke har noe å skrive om lykke, som de som stadig skriver om det.

Nattaklem :)

Huldra sa...

Svarte så langt i den andre lykkebloggen din, at jeg bare velger si; Knallbra blogg! i denne. Det får en til å tenke litt ja. :)

Må jo legge til at for å kunne kalle noe lykke, må man ha litt i begge ender. Det skal være ups and downs i livet. Først da vet man når man kan kalle øyeblikkene for ekte lykke. :)

Related Posts with Thumbnails