Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 22. juni 2010

Ryddemani

Det er sommerferie, men den ultimate feriefølelsen er liksom ikke helt på plass. Selv ikke Kaptein Sabeltann-musikk (!) ljomende ut fra datamaskinens høytalere hjelper særlig på.
Jeg har rett og slett eksamensabstinenser! Er det mulig å bli hekta på eksamen? Jøje meg...

Sjekklista over ting som skal gjøres i løpet av sommerferien er forøvrig lang. Sommeren er liksom tiden for å gjøre unna alt man ikke rakk sist vinter, og å forberede den neste. Her snakker vi rydd og kast i skuffer, skap og loft, fullføring av prosjekt "lær å sy", fylle fryseren med gjærbakst så vi har noe å ta frem på mørke høstkvelder (eller hvertfall ut august om vi klarer å spare så lenge), fullføre første del av estiskkurset, lese alle bladene jeg ikke har rukket å lese ferdig i vinter samt lese en haug med skjønnlitteratur, bli brun (kan kombineres med forrige punkt), ja, listen er helt enkelt endeløs. 

I går begynte jeg med første punkt på sjekklista, nemlig rydd og kast. Jeg startet på strykerommet, og stod med stumpen i været og bladde meg gjennom dukene i nederste skuff på kommoden der vi oppbevarer den slags, da Bustemannen kom inn. Bak meg lå det et lite berg av gamle duker, og Bustemannen lurte på hvorfor i alle dager de lå der. Jeg forklarte kort at de skulle kastes, for de passet ikke inn i interiøret lenger og dessuten var det flere av dem som aldri engang hadde vært brukt.
"Hæ? Skal du kaste dem?" Han var helt fra seg av sjokk. "Spares det som spares kan"-mentaliteten råder sterkt i min manns sinn. "Jammen hvorfor i alle dager skal ting vi aldri bruker, ligge her og ta opp plass?" spurte jeg, lettere irritert over hans innblandelse i min rydding. "Vi kan jo ikke bare kaste ting som er brukbare?" "Jo det kan vi!" bjeffet jeg tilabke og minnet ham på hvor festlig det var å rydde seg gjennom to dødsbo på under et år. "Kast mens du ennå lever" har blitt mitt motto og mitt mantra.

Bustemannen hadde ikke så mye mer å si til dét argumentet, men var skråsikker i sin sak når han påstod at jeg bare ville gå ut og kjøpe nytt så fort huset var tømt. Det er mulig han kjenner sin kone bedre enn kona selv vet og kjenner seg selv, men akkurat denne saken skal vi bli to om. Og forresten, hvorfor skal kona springe ut og kjøpe nye duker til høsten, når hun innen sommerens utgang har lært seg å sy? 

Nåvel, ryddingen fortsetter, og Bustemannen får gjemme de gamle skjortene som er trange i snippen, men likevel kjekke å ha, godt, dersom han skal ha dem i sitt skap også etter at rydderaptusen i Bustehjemmet er over. Spiker- og ledningsstumpsamlingen hans i skjulet skal jeg imidlertid la være. Der ute er det så mange edderkopper, så dit tør jeg rett og slett ikke å gå. Det er nok Bustemannen glad for, selv om han er redd at naboene tror at han begår konemishandling med stor hyppighet - jeg hyler som besatt for hver minste lille spinnekjerring. 

Bilder av alt rotet har jeg valgt ikke å publisere,
men dere kan jo i stedet ta en titt innom Bustebloggens Give Away
Det er maaaange lodd igjen!

   

11 kommentarer:

Bergljot sa...

De skal nå legge seg oppi alt også, disse mannfolka...;-) Jeg er blitt lovet omfattende kasting til helga. Vi har fått låne traktor (jepp!) og skal kjøre lass til fyllinga. Det blir en gledens dag! Bare vi bli enige om hva som skal oppi den tilhengeren...

Trine sa...

Først Bergljot: Havner Kajak på henger? I såfall er jeg misunnelig!
Og Bustenellik: Den holdningen til å kaste ting vi aldri har brukt, har jeg vokst opp med. Mamma ville kaste - pappa spare. Han putta alt i den gigantiske garasjen - der mamma ikke orka å sette foten engang. (det gjelder foresten fremdeles) Mannen er også flink til å spare på biler og kajaker. Men de ubrukte dukene har han innsett er en tapt kamp mot meg. Jeg får kaste!

Martilie sa...

HERLIG!!! :)

Er det ikke deilig å få orden, om enn bare i dukskuffen?! JJeg har tømt et spiseri, en kommode og et nattbord utover kjellerstuegulvet. Skuffene er underveis til å bli hvite.. Jeg har ikke så mye hvitt, men syrommet skal bli det hvite rom :)
Rydde får jeg gjøre når det skal inn i skuffene igjen...

Synes du er flink jeg -og selvsagt syr du over sommeren -så det argumentet hans holder ikke vann :)

Nyt ryddesjauen!

Ønsker deg en edderkoppfri dag!

Klem fra Tove

Madame Mim sa...

Dette gir en klang av gjenkjennelse.
Jeg hadde ryddet ut av et skap hvor gaaaamle arbeidsklær var gjemt.
Jeg visste at jeg gjorde noe ulovlig. Rettnok var det Bromlemann sin "rabe" - men hadde han ikke kommet uforvarende over meg, så hadde det gått bra. Jeg vil ikke referere hva han sa, men hendene dirret da han bar ut sekken med gamle sokker. Gjennom vinduet kunne jeg iaktta ham. Med brillene ytterst på nesetippen gikk han igjennom innholdet.Der og da , mens han forsøkte å pare sokker, som ikke hadde noen makker, forsto jeg, at det var ting jeg ikke forsto...

Pia sa...

Jeg har funnet ut at kasting er lurt. Man bare må. Ellers blir det ikke plass til mennesker i huset.

Shy sa...

Mannfolk er som ungane, dei kan ikkje vere der å sjå på når vi kastar. Smugkasting er det som må til!

Randi sa...

Oi, her fikk jeg meg en overraskelse!!! Trodde liksom at det var menn som var de ivrigste "kasterne"? Jeg bor sammen med en som er en ivrig kaster- her gjelder det å holde godt fast på ting når garasje, boder og loft ryddes. Men da han foreslo å kaste ungenes vinterklær for å slippe å rote til loftet, var grensa nådd;)
Ha en koselig kveld!
Klem, Randi:)

verdens heldigste mamma sa...

Hallo sweetey !!:)

he he he . Den "spare det som spares kan" mannen du snakker om hørtes meget lik min " Det har vi ikke råd til" mann :) Han er nemlig " spare det som spares kan" mann til tider han også :)

Vi koser oss på ferie !! Og nå skal jeg titte innom giveawayen din !!! :)

KLEM

Hans M sa...

Hva er problemet med å gi bort. Fretex og andre tar i mot tøy (og sikkert duker også)Om dukene er hullete og ikke brukbare skjønner jeg at de kan kastes, men da burde det jo være gjort for lengst. Men at brukbare ting skal kastes på søpla, er jeg sterkt i mot. Selv om Kid, og Prinsess kjedene sitter å jubler.

Men for enkelte er det lettere å kaste, slik at deres gamle ting ikke lengre bidrar til uteblivende omsetning i byens sentre.

Bustemannen bør få ha sin "furte bu" å det blir som innbrudd å regne om du da tramper inn der, tiltross for at det sikkert finnes noe der inne du gjerne ville ha kastet.

Hans M

Bustenellik sa...

Slapp heeelt av Hans Magnus :-) Tekstiler går uavkortet til UFF/Fretx, og NMS har en fin bruktbutikk hjemme i Sarpsborg som får alt annet jeg kaster ut.

Tone sa...

Skjønner så absolutt hva du mener med eksamensabstinenser! Etter de er overstått sitter jeg igjen med en antiklimatisk følelse av dimensjoner! Nå er jeg ferdig med utdanningen min, og tenker bare på hvor deilig det kommer til å bli å slippe og sette seg ned med skolebøker etter jobb, helt til jeg kommer hjem fr ajobb og ikke helt vet hva jeg skal ta meg til!

Related Posts with Thumbnails