Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 29. juni 2010

Manglende filter

Under etiketten Blondinevitser fra virkeligheten blottlegger jeg min totale mangel på filter. Dere vet, det filteret som de aller fleste er utstyrt med; det mellom tankene og ordene. Etter å ha levd 23 år med meg selv, har jeg etter hvert blitt ganske vant til disse pinlige situasjonene som kan oppstå, men jeg husker spesielt én hendelse der det ble litt i flaueste laget selv for meg.

For et par-tre år siden, var Bustemannen og jeg i et møte med mennesker i alderen 14-50, vinduet stod oppe og det var midtvinters. Midt under møtet reiste en av de eldste deltakerne seg, og gikk mot vinduet. "Det blir så kaldt. Er det greit at jeg lukker dette?" spurte hun henvendt til forsamlingen. Jeg satt tilfeldigvis nærmest damen, og før jeg rakk å stanse meg selv, hadde jeg svart at "ja selvfølgelig, men er ikke du i en alder hvor det er mer naturlig å lukke opp vinduer fordi det er for varmt?" Latteren ville ingen ende ta i lokalet, og den som lo mest var (heldigvis) den tilårskomne deltakeren. Selv ba jeg til høyere makter om et hull som kunne gå like til Kina, men ble av uforklarlige grunner ikke bønnhørt. "Hvor tar du det fra?" Nei, den som bare visste det, så jeg kunne få en slutt på det hele! Jeg ba så pent om unnskyldning, og ble tilgitt mitt lille utsagn, men skammen sitter i ennå.

Illustrasjonsfoto

"At du tør å si slikt noe høyt" sier alltid pappa, og skammer seg dypt og inderlig over poden. Virkelig ille hadde han det etter mitt lille duedrama. Vel, jeg har bare kommet frem til det, at for å bevise at det tross alt er noe mellom øra på meg, så gjør jeg lurest i å ta det hele med en stor porsjon selvironi og å være åpen rundt mitt "lille problem"...


17 kommentarer:

Trine Lise - Mitt liv som hjemmemamma sa...

haha, synes det er morro jeg at folk kommer med slike utsagn fra tid til annen. Det er viktig å ha litt humori hverdagen :)

Synes du er tøff som tør å dele det med alle oss her i Blogglandia ;)

Anneli sa...

Fantastisk:D

Randi sa...

Jeg leeeer!!!! Synes det er toppers med mennesker som sier det mange tenker, men som de fleste ikke helt tørr i å si... Og ja, humor og selvironi er viktig:)
Takk for nok et morsomt innlegg, mye god underholdning her!
Ha en fin-fin tirsdag- med eller uten filter:)
Klem, Randi

micano sa...

hehe morsom historie! :-) Det var godt den endte vel. Jeg fant fiskeren på brudebildet. ;-) morsomt, men jeg håper han ikke ble med på alle!

Trine sa...

Ho ho ho!! Artig. Godt noen har selvironi til å le av sånt.

Anonym sa...

hehe, du er ikke alene. har en tendens til å komme i slike situasjoner selv altså :P og jeg er ikke blondine. kanskje jeg er kinderegg. brun utapå og blond inni hihi :P

klem
Kristine

kallemillelente sa...

Å, kjenner meg igjen. Faktisk er det ikke alltid like gøy. Når jeg blir stessa, sier jeg så mye rart at jeg etterpå bare vil synke i bakken...
Men godt når en kan le av det:)

Ørebekk fisk & vilt. sa...

Hei hei..Først ville jeg bare si,for en kjempe fin blogg du har:)

he he he Så bra sakt,til ho dama....tøft og bra sakt...Den historien om dua,var også veldig nydelig...vet ikke hva jeg hadde gjort,hvis jeg hadde vært i en slik situasjon...Kanskje gått ut av bilen og bært den,vekk fra veien???
Jeg skriker jo,bare samboeren min kjører litt,for nærme ett dyr,som sitter ved veikanten...
blogg hilsner fra meg

Martilie sa...

Jeg synes du er forfriskende herlig!
Greit at ikke alle filtrerer alt -hadde blitt særdeles kjedelig :)

Vær deg selv du...

Klem fra Tove

MammaMy sa...

Likar bloggen din! Har "smuglest" lenge, nå blir eg Følger. :) Ha ein fin dag!

Madame Mim sa...

Tror ikke den "oldisdama" var i DEN alderen.
Da mangler en gjerne " impulskontroll" og du kunne fått deg en real trøkk! Grrrrrrr


"

Hos Jorunn sa...

Hehehehe...jeg trengte en god latter nå midt opp i all husvasken og da passer det glimrende med et besøk på bloggen din for et avbrekk. Jeg har stor sans for de som ikke tar seg selv så høytidelig og som deler det med oss andre. Herlige historier du serverer! Jeg er selv ganske så diplomatisk, men en gang så traff jeg en dame som også var på tur med hunden sin og vi begynte å prate litt. Hun så ut som hun var ikke så langt unna en fødsel og jeg spurte når terminen hennes var....det viste seg at hun ikke hadde noen termin og hun var heller ikke gravid...herregud, det var flaut!! Hun tok det pent, men hun gjorde seg sikkert noen tanker etterpå. Tusen takk for koselig hilsen hos meg! Ha en flott uke Bustenellik! Klem fra Jorunn

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Du altså, nå lo jeg godt her, hihi... :) Du er bare såååå god ! ♥ Og det du sa er jo det flere av oss ville tenkt, bare at du sa det høyt istedenfor, hehe... Ingenting å skamme seg over dette, de fleste av oss tar sånne episoder med et stooort smil. :) Men det er noen "gamlisser" unnskyld meg, som er grinete uansett da. ;) Denne siden ved deg er bare sjarmerende spør du meg ! ♥ Du får meg alltid til å smile og le. ♥ (På en god måte) ♥

Ønsker deg en riktig fin torsdag ! ♥

Stor klem fra meg ♥

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ssss, såpass må man da kunne si. ☺ Bryllupsbildet var flott med han fiskeren. Ten om det ikke hadde vært fiskestanga han hadde hatt i hånda - det hadde vært mer forstyrrende.

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Titter innom med en gooood klem ! ♥

Den nye headeren din er kjempefin vennen ! :)

A K sa...

så fin headeren din ble!! *litt missunnelig på de fine knappene* :)

Var det neste til neste lørdag du skulle sy kjole til hun du skal passe? Gleder meg til å se :)

Har sydd på meg vondt i nakken jeg... hehe... men så ligger det 7 nesten ferdige kjoler og en apet-skjorte oppe :)

klem

InstatreffNorge sa...

Tji hi:) Syns det var morsomt jeg:)
Hadde jeg vært i samme selskap hadde jeg ledd godt:D Det beste var jo at dama klarte å le av det selv:)
Tenke før man snakker, hva er det??:P
Syns du har vært veldig flink å rydda og vaska altså! Godt at det er flere som trenger en skikkelig oppryddning i skap iblant. Jeg føler det tyter ut, og halvparten bruker jeg aldri.. så må få tatt en sjau jeg også.
Syns det var varmt og fint igår jeg, selvom det var skikkelig klamt.. og tordenværet kom jo til slutt. Var magisk igår kveld...verandadøren vid åpen, øspøs og torden, kjempevarmt...deilig;)

Stor klem

Related Posts with Thumbnails