Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
søndag 27. juni 2010

Glemte ekteskapsråd

I går var vi i bryllup. Vi var så heldige å få bli bedt som kaffegjester til et kjært vennepar, og vi fikk dele noen hyggelige timer sammen med det flotte brudeparet og de øvrige gjestene. Underveis var det mange flotte taler og gode råd på veien videre, og det fikk meg til å tenke litt tilbake til vårt eget bryllup for snart to år siden. Vi fikk også mange gode råd med på veien, men har vi husket å leve etter rådene?


Det er jo gjerne slik at hverdagen henter en igjen nokså fort, og da kommer nok gjerne alle de gode rådene litt i bakevja. I hvertfall tror jeg det har gjort det for oss. Her kommuniseres det mest om brødskiver, sure sokker og det lyset som ingen kan huske å ha skrudd på (og dermed heller ikke av). Bustemannen irriterer seg over konas evne til å plassere ting rett på innsiden av døren, mens jeg ikke kan fatte å begripe at det skal være så vanskelig å levere sure sokker med retta ut i skittetøysdunken.


Det ville selvsagt vært passende å komme med eksempler på all verdens gode råd vi engang i tiden fikk, men faktum er at jeg husker ikke et eneste ett! Det er i grunn litt flaut og skammelig. Å leve i et parforhold, og i tillegg under samme tak, er såmenn ingen dans på roser. Det er jo masse hardt arbeid, og man må både gi og ta, fire og innimellom smøre tjukt på ("neida kjære, det var salg"). Nå høres det kanskje ut som om vi her i Bustehjemmet bare går rundt og surmuler, og har det helt forferdelig; slik er det selvsagt ikke, men det er heller ikke slik at vi går rundt og koser og klemmer på hverandre dagen lang og har en kommunikasjon à la "nei, du legger på først", "nei, fnis, fnis, du først".


På vei hjem fra selskapet i går kveld snakket vi litt rundt nettopp dette. Vi var skjønt enige om at gresset aldri ville være grønnere på den andre siden av gjerdet, men det er nå engang slik at gress har godt av litt gjødsel innimellom også, og hva slags gjødsel bruker man da? Gresset skal jo holde seg friskt i mange år. Selv om det er grønt nå, er jo ikke det i seg selv en hvilepute. 

Hva slags gjødsel bruker dere? 


Det å gifte seg var forresten så slitsomt, så jeg vil gjøre alt for å unngå å stille meg
i en posisjon der jeg risikerer å måtte gjøre det igjen.

Og bare sånn for å ha sagt det - det er ikke jeg som er unormalt lav; det er Bustemannen som er høy.
Se forresten nøye på bildet, og finn én feil:  


"Husk at smile før du sover, så går dagens surhed over" 


 

11 kommentarer:

A K sa...

Så koselig med bryllup :) Ikke lett å huske rådene man får eller å leve etter de i hverdagen nei ;)

Vi har funnet ut at det med at vi faktisk tåler en trøkk i ny og ne er det viktigste limet for oss ;) Det å tåle at det ikke alltid er så fint og flott og det er mye hverdager ;) Og så må man prøve å gjøre det hverdagslige så koselig som mulig ;) Og sokker på vranga blir man vant med. hehe

Klem

Bergljot sa...

Koselige bilder;-) Jeg husker heller ikke noe av alle rådene vi fikk, men så er det nesten ti år siden også. Så forelsket som jeg var, opplevde jeg sikkert ikke rådene som spesielt relevante heller... Burde nok ha hørt bedre etter, ja!

Feilen må være fiskeren nede i hjørnet, he he.

SURRESILJE sa...

Artig detalj på bildet! Et av de få rådene jeg husker var til mannen min: "skaff deg lappen!" håper det blir gjort alvor av det rådet snart..

Therese sa...

Noen gifter seg, andre er på fisketur ;-) Veldig morsom detalj!
Jeg er ganske ny på bloggen din, men synes den er kjempefin. Du skriver vedlig bra og levende :-)
God søndag!

LykkeLise sa...

Så nydelig bilde av dere, og fiskeren var en morsom detalj;) hihi... dere er søte sammen:)

Det var det da, og huske å sette pris på hverandre i hverdagen. For det er jo de det er flest av.. Syns vi har fått mye mindre tid til hverandre etter vi fikk barn jeg, så jeg foreslo en date night en gang i måneden. Da skal vi annenhver gang planlegge noe kos for den andre. Kan være en piknik, en kino, middag hjemme, film...ja hva som helst. Tror d blir kos:)

Med eller uten rosin...hihi...fønni;);)

Ha en romlemantisk aften frøken bust;)

Klemmer

RoseSommer sa...

Ja, ja. Det var visst flere enn Bustemannen som hadde fått snøret i bånn den dagen, ser jeg på bildet.
Artig.
Godt ekteskapsråd fra meg: TA PÅ hverandre. Litt kos i forbifarten gjør underverker. Det er en bekreftelse på at en liker hverandre.
Men mens jeg skrev dette skjedde følgende i vårt hjem:
"Jøss, er du klar over at det ligger 1000 kr i en konvolutt her i skapet?" sa han. "Nehei!!!", sa hun. Så et halvt minutts stillhet fra begge parter. "Kan jeg kjøpe noe for dem?", sa hun. "Nehei!!", sa han......

Martilie sa...

Flotte bilder av et flott brudepar.
Fiskeren i bakgrunnen ser ut som en bitteliten legofigur :)

Kos dere i hverdagen! Lev det gode liv -like gjerne på en tirsdag..

Kjemp de kampene som er viktig for deg og vær flink å gjøre kompromisser.. MMan kan ikke vinne hver gang. Og å go og ta er like viktig :)

Nyt hverandre både til hverdags og fest.

Sommerklem fra Tove
(som ikke er gift, men har samme mannen på 24'ende året :)

kallemillelente sa...

Festlig med fiskeren! Var det planlagt? Dere var iallfall veldig flotte!

Jeg husker et råd: La aldri solen gå ned over deres vrede.
Og det har vi prøvd å holde. Derfor har vi nå et helt perfekt forhold der vi alltid føler oss nyforelsket og lykkelige.
Jahaja...

Men mine råd er:
- Reis sammen. Kom dere vekk sammen,
- Bry dere minst mulig om hva svigerfamilier mener om hvordan dere burde leve (et eksempel ikke tatt helt ut av det blå... jaja)
- Sørg for likestilling i heimen så raskt som mulig. Det gjør deg ikke mer feminin om du alltid tar oppvasken. Og det er sabla sexy med menn som ikke er redde for å virke mindre maskuline.
- Sitt foran tven og se dårlige filmer og spis godteri i ny og ne. Men ikke for ofte.
- Fortsett å vær interessert i samfunnsliv, politikk og kultur
- Gi den andre rom - og ønsk den vel.


Ja, se det var mine råd. I tillegg følger de mer åpenbare som ikke å være utro, ikke slå og ikke lyve.

Kjekt å være gift. Litt strevsomt av og til. Men ville ikke byttet det vekk:)

Hans M sa...

Han ble ikke akkurat lavere med hatten, han bustemannen din. Å tenk at det går en fisker rundt som ikke vet at han faktisk er med på ett brudebilde, som han ikke skulle vært i.

Takk for at dere kom. Det synes vi var veldig hyggelig. Å om ikke lengre tar vi turen bortom.

Hans M

Huldra sa...

Hvorfor skulle ikke fiskeren vært der? Er ikke det bare et flott bevis på at hverdagen også er tilstede på "superdagene"? Så jo han var feil, men likevel ikke. :)

Mange herlige råd, og det skader ikke for noen som helst å plukke de hist og her.

Selv har jeg vært sammen med mannen min i 7 år, og gift i to av de. Vi grodde oss sammen som et gammelt ektepar temmelig tidlig, med både feil og mangler, uvaner go`vaner. Vi er to utrolig kverulerende vesener med meninger om mye og mangt begge to, og sta som noen uvær. Er vi hele familien på plass, kaller vi oss The Big Italian Family (uten et snev av italiensk blod i årene). Det koker i blant, og det sveves på rosa skyer iblant. Det skal være både sort og hvitt (med alle nyanser imellom), og ikke bare grått. Det hadde vært uhorvelig kjedelig!

* Tipset om å ta på hverandre er gull verdt!
* Jobbe med å få til en god og gjensidig respekt og tillit.
* Det kan for noen bli en stor uvane å legge seg til forskjellige tider hver kveld. Det å krype inntil sin kjære om kvelden er balsam for sjelen.
* Ikke legge seg med en uferdig krangel.
* Gi hverandre frihet til å reise litt bort hver for seg. Det er sunt å savne den andre litt.
* Passe på at man har gitt hverandre minst et godord eller kompliment om dagen.
* Kallenavn er visst sunt! Da kanskje ikke av formen kjærringa og drittsekken.. ;P
* Sette av tid til tosomhet! Det er ikke alle som husker det i en travel familiehverdag. Jeg kjenner faktisk et par som måtte "bli kjent på nytt" da ungene flyttet ut, da de hadde viet all sin tid til ungene og glemt seg selv.
* Gjør ting man har lyst til- både sammen og hver for seg. Det gir ro, glede og overskudd.
* Prøve å overse unoter og uvaner som egentlig er ubetydelige hos hverandre. Noen ganger bygger bagateller seg opp til en storm det egentlig ikke er verdt å bli med på.
* Sist, men ikke minst: Forsøke så godt man kan å ha en ryddig økonomi. Penger er vel (foruten husarbeid) noe av det det krangles mest om i de ymse hjem.

I et lykkelig ekteskap er det uomgjengelig nødvendig å bli forelsket mange ganger, og alltid i det samme mennesket (Atlantis). :)

Frøydis sa...

Måtte jo innom denne også :-)
Nå er jo jeg gift for 2.gang da, og satser på at dette holder! Vil ikke miste verdens beste mann! Og vi har 18 års bryllupsdag i år :-)
Fikk nok ingen råd da vi giftet oss, men husker MEGET godt hva min tidligere svigermor sa i talen sin:
"Du blir vel voksen en gang du også"!!!
Tror du vi hadde et godt forhold?

Klem fra meg igjen

Related Posts with Thumbnails