Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 16. juni 2010

En liten leksjon i naturfag

I Bustehjemmet er vi så heldige å ha et dusjkabinett. Vi er ikke riktig så heldige at vi eier et badekar, men det kommer den dagen Bustenellik får sitt naturskiferbelagte bad ("Å Gud hjelpe meg" som Bustemannen sa, mens han hørte tusenlappene tasse avgårde på de raske, små bena sine). Nevnte dusjkabinett har to vegger av speil slik at det kan bidra til å gi både oss og eventuelle gjester et synsbedrag: det får det vesle badet vårt til å se nærmest gigantisk ut. Med sine i underkant ni kvadratmeter, ligger det i kortene at det ikke er dette badet som skal få badekar og naturskifer, men brun marmor er jo også fint...


Nå var det jo ikke badet som skulle være tema for innlegget, jeg hadde snarere tenkt til å dele med dere et aldri så lite husmortips. Det tok ikke lange tiden etter at dusjkabinettet hadde kommet i hus, før jeg begynte å irritere meg over kalkflekkene som oppstod. Jeg gikk ukentlig løs på dusjkabinettes vegger, og gnukket og gned til jeg ble høy på Jif, uten å oppnå de helt store resultatene. Likeså forsøkte jeg meg med salmiakk, nal og pussefille, og alt som kunne tenkes å gjøre dusjen ren, men kalkflekkene
prydet fortsatt veggene. Helt til det kom meg i hu hva vi en gang i tiden
lærte i naturfag i de glade ungdomsdager:
"Likt løser likt."


Og så:
"Kalk = Kritt"

Jeg "krittet" dusjen, lot det virke et par minutter, skylte det av med vann og vips - dusjkabinett rent!
Det samme trikset fungerer også i kjøkkenvasken.
Suverent - og billig! 

Av interiørmessige årsaker eksisterer det intet før-/etterbilde av det hele, men i vaskens hete husket jeg nå i allefall på å ta et underveisbilde. Lykke til med dusjvasken! 

7 kommentarer:

Jijji sa...

Hm.. dette trikset må prøves...
Har du tilfeldigvis et tips for å få rent sotete peisovnsdører også?;)
Ha en herlig onsdag!

Klem fra Jijji

A K sa...

så lurt :)

men hvor kjøper man kalk da?

lykke til med sying i dag :)

klem

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Jøss, det hørtes utrolig smart ut, det skal jammen prøves ! :) Takk for tips. ♥♥♥

Gigaklem fra Anette ♥♥♥

LineMette sa...

Hei:)
tips for sotete peisovnsdører: Skjær en sitron i to..gni sitronen på vinduet..vips..berre lekkert:)
Et annet tips for skjolder på dusjvegger er å bruke rensemiddel for kaffetraktere. Vips..berre lekkert:)

Sommerhilsen fra halvgammel husmor:)

verdens heldigste mamma sa...

hei hei ! :)

Super lurt!!
Men vi bruker noe annet som jammen ser ut som det. det er en slags natursåpe som vi har kjøpt på de dagene det er sånn hus greier i kongstenhallen! Den er super! TAr bort brent sukker fra ovnen til og med. Bruker den i badekaret, på toppen på komfyren, i vaskene osv. :)

Forrige innlegg var kjempe morsomt !! :) he he , jeg ser det for meg. Bla bla bla bla, til vanlig også plutselig ................... ingenting :) he he . Ikke rart han lurer ;)

Klem

kallemillelente sa...

Akkurat når en tror en kan begynne å si: "HA! Hva sa jeg? Vi fikk ALDRI bruk for realfag fra skolen", så dukker altså dette kalktipset bort. Det skal prøves!
:)

Ingamor sa...

Perfekt. Takk for tipset :D
Men den dere jifsvampen er neimen ikke dum den heller. Bare så det er sagt.

Related Posts with Thumbnails