Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 3. mai 2010

Selvskading med nål og tråd?

Ambisjonene mine har det aldri vært noe i veien med, men de siste par dagene har jeg begynt å lure på om jeg kanskje burde senke ambisjonsnivået et par hakk. Hvorfor? Jeg har fått det for meg at jeg skal sy et skjørt! Jeg! Sy! Mamma hadde antakelig prøvd å skjule et lite (stort) latteranfall, mens hun hadde lagt ansiktet i alvorlige folder og spurt om hun kanskje skulle hjelpe meg. Underforstått sy det for meg. Jeg ler selv også, forresten. Jeg vet jo ikke forskjell på undertrå, venstretråd, høyretråd og overtrå engang; det eneste jeg vet om symaskiner er at det er noe som heter SINGER (men de synger jo ikke?), og at undertråden er kilde til mange stygge ord.


Så, hvorfor ønsker jeg all denne smerte jeg vet det vil medføre? I mitt tilfelle kan dette sees på som ren, skjær selvskading, men det henger jo liksom heller ikke på grep i det jeg har det helt fint. Jeg kan selvsagt skylde på alle dere bloggere som er så flinke og kreative, og som ved et trylleslag får frem det ene flotte plagget, etter det andre, men det er jo strengt tatt ikke deres feil at dere er så flinke.


Kanskje det heller er som med mat? Ja, det er det helt sikkert! "Når smakte du det sist, da?" er refrenget hver gang jeg minner om at jeg ikke liker fisk. Vel, når prøvde jeg sist å sy da? Ser vi bort i fra knapper (og de sys jo for hånd), så har jeg ikke tatt i en symaskin siden niende klasse. Det er jo hele ni år siden! At det gikk dritt dengang (og i de fjorten foregående årene) behøver jo ikke bety at det går dritt nå? Mye taler i mot siden øvelse gjør mester, men det kan jo være verdt et forsøk? Det verste som kan skje er bare at SINGER som aldri sang stopper å synge, og at jeg blir fraktet bort, fastspent i en ambulanse, med sinneutbrudd en lemen verdig og hjerteinfarkt.


Men selvfølgelig, omelett lukter godt uten at jeg nødvendigvis syns at det smaker så godt. I teorien ser syprosjektet mitt nokså enkelt ut også, men i virkeligheten? Jeg er en racer på teori, men det svikter litt i utførelsen. Ikke litt heller forresten; håndarbeidsprosjektet mitt fra niende klasse ligger fortsatt uferdig på loftet. Sløyd derimot, hadde det ikke vært for sløyd hadde jeg nok glatt strøket i Kunst og Håndtverk på skolen. Men, nå var det jo ikke å snekre et skjørt jeg drømte om...


Vi får se hva tiden bringer. Nød lærer naken kvinne å spinne påstås det, så får vi se om jeg forblir naken eller om jeg får meg et flott skjørt (før jeg fyller 30). Ikke at det er noe nød å snakke om her i gården, men... Jeg holder dere oppdatert!
Symaskinen på bildene er en gammel SINGER som jeg arvet etter mamma. I tillegg til den arvet jeg to til, for var det noen som kunne sy, så var det mamma! Og NEI, jeg har det ikke så støvete som det symaskinen tyder på.

7 kommentarer:

Martilie sa...

Herlig innlegg. Jeg er et stort smil her nå.
Nydelig gammel symaskin apropo..

Og -så er jeg helt sikker på at du med ukuelig vilje og stå-på-humør i løpet av kort viser frem et flott skjørt! Og jeg -jeg gleder meg til å se resultatet.

Lykke til!

Tove

Fru Andersen sa...

Hehe, vil man så får man det til! Som regel, ihvertfall! Fin gammel symaskin, hadde en slik en gang men solgte den...dumt.

Lykke til med skjørtet, jeg heier på deg!

...venter i spenning;-)

Jijji sa...

MASSE lykke til!!!
Venter spent på resultatet;)

Klem fra Jijji

A K sa...

Hei :)

Du klarer helt sikkert å sy når du bare prøver!! Det er jeg helt sikker på :) Men om det er så lett på den maskinen er vel en annen sak ;) Jeg har en helt lik og skjønner virkelig ikke opp og ned på den når det kommer til det å skulle sy med en slik :)

Gleder meg til å se hjemmesydd skjørt :)

Klem

Solveig (Svingenslillehus) sa...

Så koselig en kommentar!
Den satt jeg pris på :)

Ja, desverre så finnes det mennesker som kopierer.. Syns det er litt kjedelig, og måtte bare skrive det.
Håper den som gjør det kan ta det til seg :) Og slutt med det :)

Så koselig en blogg du har :)
Klem fra meg i svingen :)

fryd&forandring sa...

Hehe, du har virkelig selvironi og da! Jeg har forresten hørt at øvelse gjør mester.. Selv har jeg aldri vært intressert i håndarbeid før jeg fikk barn. Jeg var vel som deg ift håndarbeid kontra sløyd på skolen.. men med interresse kommer øvelse og der er jeg! Ingen proff, men det er virkelig gøy når jeg får til overgangen mønster - ferdigsydd!
Nydelig symaskin du har!

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Nydelig symaskin du har ! ♥ Jeg trekker alltid på smilebåndet her inne hos deg, du skriver så bra og artig. :) Jeg er helt sikker på at du kommer til å mestre symaskinen bra jeg. Og øvelse gjør mester vet du, hihi... Har en drøm om symaskin jeg også, men har ikke rørt en siden barneskolen. ;)
Men drømmer om å sy barneklær og annet stæsj til hjemmet, hehe...

Blir spennende å se resultatet, lykke til ! ♥

Natti natt, sove godt ! ♥

Klem Anette

Related Posts with Thumbnails