Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 20. april 2010

Litt våraktivitet

I dag har vi hatt alt fra snø, hagl og regn her hvor jeg bor, og vårlige ankelsokker måtte i løpet av dagen byttes ut med varme ullsokker. Så var vel ikke vinteren helt over likevel... Jammen er jeg glad for at jeg har nedlagt veto mot å legge om til sommerdekk på bilen før 1.mai!

Vi totalrenoverer bryggerhuset vårt, og snekkermannen og en god venn av ham har platet og festet musebånd i dag. Som den pliktoppfyllende husmoren jeg er, kokte jeg en kanne med kaffe og gikk ut til dem. På dette tidspunktet hadde sola tittet frem, og en liten bunt av energi spredte seg i en ellers vårmedtatt kropp. Like ved bryggerhuset står det et gammelt "ett-eller-annet" som det stod en busk i. Plutselig fikk jeg for meg at denne busken skulle utplasseres i hagen blant ripsbusker og andre buskevekster, og at løkblomstene jeg plantet før påske skulle plantes ut. "Har vi jord?" hojet jeg til mannen. Tonefallet når han spurte hva jeg skulle med det, røpet at han mistenkte merarbeid. "Plante" svarte jeg resolutt. "Og det er noe du har tenkt lenge på, eller?" "Ja, sånn omtrent i ti minutter?"


Hull ble gravd i hagen, og buskeveksten røsket opp med røttene. Med god hjelp av nabogutten vår, fikk jeg saken på plass i hagen.


Så var det frem med trillebåra, og vi fikk hentet litt jord i hagen som vi fylte opp "ett-eller-annet" med. Kjekt med sånne sterke gutter som kan hjelpe til og holde en med selskap!


Påskeliljer og perleblomster ble plassert av klønete 23-åringhender, og jord ble fylt på. Da er det bare å vente på neste vår for å se hvor fint det ble!


Helt tomt for blomster inne ble det heller ikke, for se hva som har dukket opp:


Solsikker! Jeg skjønte tidlig at det hadde slått seg ned noen gjøkunger i reiret (altså blant løkblomstene), og nå tenkte jeg de skulle få beholde reiret for seg selv. Kanskje får vi flotte solsikker langs husveggen i sommer? Nabogutten og jeg venter i spenning!

Jeg knuste forresten et glass i dag, en finfin unnskyldning til å dra på Åhlèns!


Med ønske om en fortsatt fin kveld

4 kommentarer:

A K sa...

Planting er koselig :) Endelig vår når man kan drive med sånt!! Og hos dere gror det jo skikkelig ute :) Her er det mest ugras foruten de nyinnkjøpte plantene i går ;)

Hilse så mye til snekker`n :)

klem

RoseSommer sa...

Kremmerhuset har fine plastglass. Uknuselige! ;-)

Anonym sa...

Jeg tror den "ett-eller-annet" kalles ett rør :-)

Det er hyggelig å være i hagen. Men vi "slipper unna" vi som bor i blokk. Hagestell blir det nok mer av når vi flytter neste sommer. Å du er helt sikkert hjertelig velkommen til å komme å hjelpe til i hagen da.

Hans M

Fru Andersen sa...

Hehe, så deilig å styre litt på ute! Så jo ut som om du ikke har gjort annet enn gartnerarbeid i ditt liv;-) Fint med blomstene i det glasset!

Blir spennende å se hvilken busk du har, hihi!

God tur til Åhlens!

Related Posts with Thumbnails