Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 6. august 2012

Ulf på nye eventyr

Ulf er en travel type, og nå har han vært ute på tur igjen. Fyren fant rett og slett ut at han skulle ta et barista-kurs, og satte i dag kursen mot landets hovedstad. Gærne lille tassen! Han bivånet riktignok det hele fra hedersplassen i veska til sin eiers mor, men på kurs, dét var han.

Ulf insisterte på å bli avbildet foran kaffemaskinen.
I was here, liksom!

På kurs har vi lært mange nye ord og uttrykk, som for eksempel "å cuppe", eller lukte og smake seg frem til den perfekte kaffi'n, som vi andre ville sagt. Vi har lært hva en bajonett og en tamper og en pitch og en ekstraksjon er, og hvorfor og når vi bør ha finmalt eller grovmalt kaffe. 

Og er man på kaffekurs, får man selvfølgelig
med seg kaffe hjem!

Vi vet hvordan en perfekt espresso skal tilberedes og ikke minst smake, og om ikke vi helt har fått det til, så vet vi i alle fall i teorien hvordan vi skal lage løv og hjerter på toppen av kaffekoppen. Latte art på terminologien. Ulf og jeg er også veldig enige om at vi nok heller lager ribbe til Hellstrøm enn kaffe til en ekte barista og kaffeentusiast, men trøsten er stor når vi tenker på at en ekte barista kanskje heller lager kaffi'n sin sjøl. Uansett har vi hatt det ille moro i dag, og lært mye nytt som om ikke så altfor lenge skal settes ut i praksis. 

Ulf gir seg liksom ikke... 

Ulf ligger allerede og rister av kaffeoverdose (han gav seg jo ikke med kaffedrikkinga når'n kom hjem heller, den tullingen) i senga sammen med Busteliten (som ikke har fått kaffe). Jeg selv har planer om å slenge bena på bordet, og forsøke å gjenvinne hvilepuls etter en lang og innholdsrik dag. Det kjennes i grunnen ikke som om det skal bli noe problem, for det er høy frekvens på gjespinga i kveld. Må... se... Dallas... før... jeg... sovner!

- Har du hatt en fin ukestart? -

Bloggehilsen fra Ulf og


 

3 kommentarer:

Livets drøm/Eva Elisabeth sa...

Hørtes ut som en interessant utflukt for ulf
Ha en knall fin kveld
klem

Mormorfarmor Inger sa...

Tror nesten jeg må begynne å like kaffe :) Heldige Ulf. Får være med på alt han!

Jatte sa...

Hehe, ser ut som ulf har hatt ett lærerikt kurs ;)

Bli gjerne med på "gi bort" inne hos meg, om du ikke allerede har deltatt!

God Tirsdag,
Klemmer fra Jatte♥

Related Posts with Thumbnails