Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 28. desember 2011

Vår jul

Her i Bustehjemmet begynner vi endelig å komme litt til hektene igjen etter noen hektiske familiedager. Selv om det er veldig hyggelig med familiesammenkomster nå i jula, har vi innsett at vi må sette på bremsen, for stakkars, vesle Busteliten blir helt utslitt av alle festlighetene. Å hoppe fra fang til fang og motta full jubel bare for en liten prupp, er mer enn en liten kropp hæler i lengden, og den ellers så stille og rolige Bustegutten vår har vært nokså høylydt. Tredjedag hadde vi en stille og rolig dag i tresomhet her hjemme, og det blir nok ikke den siste. Kanskje er tiden inne for å endre noen av de gamle tradisjonene, og finne våre egne som er litt bedre tilpasset for "dessa som er små"? Vi har i allefall gjort oss noen erfaringer som vi tar med oss videre.


Selv om vi har blitt slitne (og hvem blir ikke det i jula?), har vi likevel hatt en fin jul så langt. På sjølvaste julekvelden var hele storfamilien samlet hos bestemor og bestefar, og vi talte fjorten stykker. Med seksten (!) mandler i riskremdesserten, var vi sikret minst én marsipangris hver - jeg fikk to. Med så mange mennesker, kan dere jo selv tenke dere hvilken haug med julepressanger som lå under juletreet, og Bustemannen og jeg var helt svette innen vi var ferdige med vår andel av pressangene. Busteliten satt fortumlet på fanget med vidåpne øyne og fulgte med så godt han kunne i prosessen, men var nok mer opptatt av å gripe etter pakkebåndene enn han var av selve innholdet. 


Busteliten var nok dessuten den som stakk av med mesteparten av pakkene på julekvelden, og jammen fikk han mye fint. Det var pysjamaser, en flott varmeflaske, bøker, rangler, servise, gavekort, sengesett og mer til. I tillegg hadde han litt på forskudd fått julegaven av bestemor og bestefar, slik at han kunne pynte seg i sin aller første bunad på julaften. Gjett om han var stram kar! Vi voksne var også fornøyde med årets julegaver, og fikk mye av det vi ønsket oss. Det var sølvskjeer, gavekort, dessertskåler, en flott bok, og ikke minst flere produkter i Rosendahl-serien som vi samler på. Det var litt ekstra morsomt og spise godterier i går kveld, når godteriene lå i splitter nye glassboller. 


Førstedag var vi i familieselskap hos foreldrene til Bustemannen, og da FLAX-loddene tradisjonen tro ble delt ut etter middagen, var det bare Busteliten som stakk av med gevinst. Vinnerlykken er det ingenting å si på hos den vesle mannen! Nå var det riktignok ikke snakk om mer enn femogtyve kroner, men gevinst er gevinst. Og så veldig mye mer enn det rakk vi i grunnen ikke heller, for da hadde vesle Busteliten fått mer enn nok av familieselskaper for denne gang. Da vi var kommet hjem og Busteliten var vel i seng, benket mutter'n og fatter'n seg til i sofakroken med en diger skål med godterier og så på Biler 2. Det blir mye tegnefilmer nå i jula, og vi lo godt av Busteliten da han på julaften ble plassert foran TV da Disneys julekavalkade rullet over skjermen. Mens Bustemannen og jeg sprang om hverandre og forsøkte å få fordelt bunadssølvet riktig mellom oss, satt veslegutt som et tent lys og veivet med armene mens han forsøkte å kommunisere med Snipp og Snapp på beste pludrevis. 


Resten av jula skal vi bruke til å besøke de av de nærmeste familiemedlemmene vi enda ikke har sett i jula, og noe mer enn det tror jeg ikke vi skal ta sikte på for i år. Bustemannen har pappaperm nå i romjula, og det er litt godt å bruke tid sammen som familie også. Om under en uke er det slutt på dette året, og med det kommer også hverdagen tilbake. Det er fort gjort at julehøytiden blir bare mas og dårlig samvittighet, og den egentlige grunnen til at vi feirer jul blir rent glemt midt i det hele. Dét har i allefall gitt meg rom for ettertanke denne jula. Likevel er jeg glad for at det blir mye mas og dårlig samvittighet også, for det er om ikke annet et godt tegn på at vi er omgitt av mange mennesker som bryr seg om oss, og som vi er glade i. Det er altfor mange som sitter alene i disse dagene, og savner noen å dele dem med. 


Jeg håper du har hatt en fin jul så langt, og at du ikke blir helt tatt av vinden der du bor. Her tar vinden så godt takk i tak og vegger, at vi faktisk må skru opp lyden på TV! Vi skal i hvertfall ikke klage på dårlig inneklima når det blåser slik, for det gjør i alle fall at vi får full luftutskiftning her i det gamle trehuset vårt. På kjøkkenet og soverommet er det regelrett blåst, dersom man står nærme nok vinduene. Men, så lenge man ikke behøver hårføner for å få tekstilene ut av skapene skal man vel være fornøyd? Ho-ho! Bildene i innlegget ble tatt i går, da jeg hadde et par venninner på kake- og filmkveld her. The Holiday er et must i jula, men en skikkelig jentefilm og dét gadd ikke Bustemannen være med på, så da ble det jentekveld.     

Ha en fortsatt god jul!

Julehilsen fra


8 kommentarer:

Unknown sa...

Fin konfekt!! Himlaga eller kjøpt??

Mormorfarmor Inger sa...

Herlige bilder! Borg julebrus er på plass ser jeg - det beste er godt nok :)
Og ja - viktig å tenke på de som sliter i jula ♥ Det er nok mange som gleder seg til hverdagen, selv om den er tøff nok også..
Heldige Busteliten som fikk mesteparten av pakkene, sånn skal det være :)

Romjulsklem fra Inger

sisselastrid sa...

Sikkert lurt å roe ned litt når Busteliten fremdeles e baby, og dei kan no trenge litt ro rundt seg også ;) Ha ei fortsatt fin romjul alle 3!

Klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ja, juletradisjoner kan endres ettersom familien endres. Ha en fortsatt fin romjul.

InstatreffNorge sa...

Koselig å skape sine egne tradisjoner ja:) Ta med seg det beste fra to familier og fylle på med sine egne:)
Men det kan jo ikke bare bli faste rutiner i jula, det er jo sånn høytider er.. vi er veldig nøye med leggetider og faste rutiner året rundt, men i disse juletider blir det litt tidlig å dra hjem å legge en time etter vi kom.. men det går det og i en uke, så lenge man har faste rammer resten av året:) Ungene takler det fint :)
Nå går lille rundt å spør etter kaker og godis hele tida, og vil ikke ha frukt, hun som ikke visste hva det var engang før jul.. så her har vi en jobb å gjøre på nyåret;) kakestopp:)


Tusen hjertelig takk for alle fine ord du legger igjen hos meg snuppa:):) Ønsker deg en super nyttårsfeiring og gleder meg til et nytt bloggår med masse inspirasjon fra deg:):) Og ikke minst bloggtreff:)

Klem Lise

Anonym sa...

Det er fint å lage egne tradisjoner, anbefaler det.

Med stor familie som alle skal ha sine egne selskapeligheter kan det bli mye for både små og store. Er nok godt med noen vanlige dager innimellom, tenker jeg.

Vil med dette takke for et fint bloggår og ønske deg en flott nyttårsaften i morgen!

Monica fra Moxas Univers sa...

Åh.. den konfekten så god ut.. MEN.. nå er det nyttårsløftet mitt som gjelder! Bare godis i helga :)

Nå er vi alle sammen friske igjen vettu ;) Takk for titten inne hos meg <3

Nyttårklem fra Monica

Christine sa...

Vil ønska deg og dine eit strålande godt nyttår! Måtte da bestå av mange gode og glade minne :)

Takk for trim av lattermuskla, og for inspirasjon du gjer på bloggen din. Glede meg te å følga deg detta året og :)

Klem frå Christine

Related Posts with Thumbnails