Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.




mandag 17. oktober 2011

Om tålmodighet og fint lite annet

Så var helgen vel overstått, og nei; Busteliten har fortsatt ikke kommet. I dag er vi fire små dager over termin, og jeg innser at jeg faktisk er den eneste som forstatt venter tålmodig på at den lille skal melde sin ankomst. Jeg, den gravide, er den eneste som ikke utålmodig tripper rundt og lurer: "skjer det noe snaaaart?".

Tålmodigheten er derimot en smule mer strukket når det gjelder våre nærmeste, som daglig, gjerne flere ganger, bare slå på tråden eller sende en SMS: "Skjer det noe snaaaart?" Som Bustemannen oppgitt kommenterte fra sofakroken lørdag kveld, etter at vi hadde brukt halve dagen på å besvare telefoner og SMSer begge to: "Hva er det de stresser så fælt med? De står jo først i køen til å få høre det når noe skjer uansett!" Ja, nei si det? Vi forstår at det handler om glede og forventning, og setter pris på at folk bryr seg, men i folkeopplysningens navn: En baby kommer - utrolig nok - ikke fortere ut av magen bare fordi det står en gjeng på utsiden og brøler "skjer det noe snaaaart? Lenge igjen? Hæ?" Vi blir helt utslitt! Dessuten vet jo vi like lite som alle andre, om når denne vesle skapningen har tenkt til å komme ut. (Og her mener jeg ikke å oppføre meg frekt og lite takknemlig, ikke på noen som helst måte, men dette hjertesukket bare måtte ut!) 


Helgen forøvrig har jeg for det meste tilbragt ute i skjulet. Gamle sløydkunnskaper har blitt børstet støvet av, og jeg har storkost meg med kniv, fil og sandpapir. Resultatet er jeg så langt strålende fornøyd med, og så snart jeg blir ferdig med det lille prosjektet, skal jeg selvsagt skryte litt her inne på Bustebloggen. Apropo; er det mange som venter på å se det vognteppet jeg har skrytt av, eller? Det vognteppet jeg har hekla helt sjøl? (Og selv om alle nå sitter og klør seg i hodet og lurer på hvilket vognteppe? - så er det selvsagt mest høflig å skrive et stort og rungende JA i kommentarfeltet under.)


Nå sitter jeg her og manner meg opp for å dra til flyplassen. En kjær venninne fra Estland har noen timers mellomlanding her før hun setter kursen mot sydligere strøk, og de timene har vi tenkt til å utnytte godt. Jeg gleder meg så til å se henne igjen, men ikke fullt så mye til å se fly på nært hold igjen. Ikke har jeg Bustemannen til å holde meg i hånden heller, for han må først bli ferdig på jobb før han kan ta turen inn til flyplassen. Det betyr, med andre ord, at jeg må kjøre til flyplassen helt selv, og tatt i betraktning at jeg omtrent kjører av veien hver gang jeg ser et fly komme inn for landing, så kan jo det bli en spennende tur. Flyskrekk er artige saker! Heldigvis så skal jeg jo ikke opp i et fly selv denne gangen, og det hjelper forhåpentligvis litt på nervene når jeg nærmer meg O Store Flyplass.

Utover det, er det vel strengt tatt ikke mye å melde fra denne verdenskroken. Det regner ute. Julebrusen er endelig på plass i butikken. Vintertøyet er fortsatt ikke på plass i gangen. Jepp, nok et spennende blogginnlegg levert deg av  


 

Ha en super mandag videre!
Vi blogges nok brått i morra også.

19 kommentarer:

Shy sa...

Mange som venter :)
Men plutseleg skjer det.
Flyskrekk har eg også, men skal i lufta 5.11 ;)

Mormorfarmor Inger sa...

Kjør pent! Regner med at du skal til lille flyplassen vår i nærheten. Og jeg skal IKKE spørre : skjer det no' snart eller? Grusomt irriterende. Helt enig! Har 3 svangerskap, alle på overtid. Velkommen i klubben :)

Klem fra Inger

Karianne sa...

Skjønner så utrolig godt hva du mener.. Hvordan i alle dager skal man som gravid vite om det skjer noe snart???? Hold ut!! Og slå av tlf! ;) lykke til!

Anonym sa...

Jeg vil veldig gjerne se vognteppe og sløydresultatet ditt. .)

Åshild sa...

Du skriver veldig bra fortsatt.

Hustvedts sa...

Jeg vil også se vognteppet og sløydresultatene! Jeg er imponert over at du orker å sitte i snekkerbua mens du venter...

Den bitte lille (men bråkete nok!!) flyplassen kan du bare putte i lomma og ta med hjem, så er det ikke flere fly som finner den, så kan vi leve lykkelig og rolig her i området i mange år til (... i allefall til de plutselig finner ut at Bastøferjeerstatningstunellen skal dukke opp i mitt nærområde...). Og snipp, snapp, snute, så var RaynAireventyret ute!

Nyt dagene hjemme, og etter hvert utsikten fra barselavdelingen!

RoseSommer sa...

Jeg synes disse gravid-månedene dine har gått uhorvelig fort. Er du sikker på at du har telt rektig?
En dag; innlegg med nyhet om at et svangerskap er på gang. Noen dager med interiør- og katteinnlegg. Så vips; fødsel i vente. Du synes kanskje ikke det har gått like fort?

Renate sa...

uff, den flyskrekken hørtes slitsom ut!! Godt du ikke skal ut å fly i dag da!
Ha en fin mandagskveld, og nyt de siste dagene i ro og mak før bebisen kommer ;)
Klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Huff, det må være slitsomt å være så redd for fly.
Lykke til med resten av ventinga og ikke minst informasjonsplikten til nær og fjern.

sisselastrid sa...

Eg gleda meg til å sjå resultatet :) Både vognteppet og av sløydaktivitetane...

Blir spennande å få høyre kor tid bebisen kjeme, men eg skal IKKJE mase...

Ha ein flott kveld!

Klem

Anonym sa...

Godt du er tålmodig da! Jeg husker med skrekk hvordan jeg var da jeg var en uke over termin med første avlegger.. Da satt jeg i sofaen, så på den enorme magen og var så irrasjonell at jeg funderte på hvordan resten av livet kom til å bli med DEN digre magen! For ungen kom jo aldri til å komme ut i alle fall!! :-) Stå på! Innspurten er ikke så morsom, men den en fort glemt! :-)

rockefår sa...

Du skriver stadig morsomt, selv om det er om litt alvorlige temaer som flyskrekk. Kanskje dagens "facing the fear" øvelse får fortgang i sakene;-)

Jeg aner ikke hva det er å vente, jeg blei like overraska hver gang (3) fødselen starta, litt tidligere for hver unge. Nå siste gang samme dag som permisjonen starta og jeg egentlig hadde masse jeg skulle gjøre klart....

Men det eneste som er sikkert er at ungen må ut på et eller annet tidspunkt, og kommer den ikke spontant, så hjelpes/"tvinges" den jo ut. Nå er det jo tidligere vurdering ved overtid enn før også, så ventetida er snart slutt og livet blir aldri som før igjen
:-)

Ha en fin ventetid, det høres bra ut så langt! Nyt alt du kan gjøre når du selv vil en liten stund til!

Mvh Rockefår-Elisabeth

Elin sa...

Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver ja...ved min siste graviditet gikk jeg 14 DAGER!!!! over tiden, og du kan tro det var mange som lurte på nåe den lille skulle komme...ja jeg lurte sjøl å:)..Men dem kommer når dem kommer:)...Masse lykke til:)

JA jeg vil se teppet du har hekla helt selv:)

Ønsker deg en fin dag:)

Klemmer Ea

fryd&forandring sa...

Håper du kom deg vel frem til flyplassen OG at nervene kanskje satte igang så smått en fødsel, hihi! Uansett -lykke til med fødsel og resten av ventetiden (akkurat sånn, bare i motsatt rekkefølge, hihi!)-kan kjenne det på hele kroppen selv når jeg leser det du skriver om disse aller siste dagene i et svangerskap! Innen få dager er du mamma, tenk det!!

Klem

Madame Mim sa...

Godt at jeg fikk med meg at du er i "lykkelige omstendigheter " før babyen kommer. Som du forstår er jeg ikke helt oppdatert. Lykke til!

No.15 sa...

Skjønner hjertesukket ditt. Busteliten kommer snart uansett - for alt jeg vet har den lille kommet nå.

Beundrer tålmodigheten din.

Stor klem

Lise

Anonym sa...

Gratulerer som verdens beste mamma

Anonym sa...

I og med at det ikke har kommet noe nytt innlegg her regner jeg med vi kan gratulere liten og stor?! Håper det! Kos dere masse!
-Kristine

Anonym sa...

Hvor har det blitt av favorittbusten? Driver du med formering på høyt nivå? Krysser alle fingre og tær og venter i spenning på oppdatering!! Klem klem

Related Posts with Thumbnails