Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 25. oktober 2011

Ja sånn kan det plutselig gå...

"Vi blogges nok brått i morra også!"
Ellers også brått bare forelsker man seg totalt i lystgassen i morra, og gir strengt tatt beng i resten av verden mens man tenker at dette, DETTE er Guds gave til kvinnen!

Ja, slik kan det altså gå når man våkner en tirsdag morgen klokka seks av at man har luftsmerter. Man reagerer selvsagt ikke på at disse luftsmertene kommer takvis med fire, fem minutters mellomrom, og på spørsmål om hvordan det går, hoier man frem et "det går helt fint" fra doskåla mens man forgjeves forsøker å få bukt med luftsmertene. "Ha en fin dag på jobben, elsker deg!" Og slik gikk det altså til at Bustemannen dro avgårde på jobb, og ante fred og ingen fare, frem til hans frue i halvåttetiden ringte og lurte på om han kanskje skulle droppe arbeidet likevel den dagen. Da hadde det endelig begynt å gå opp et lys for undertegnende hva luftsmertene angikk.

Bustemannen hadde gjort hjemmeleksene sine de siste 41 ukene, og hadde ikke mer enn kommet innenfor døra her hjemme før han satte i gang tidtakingen. Litt mer oppvakt enn sin kone, konkluderte han raskt med at her var det noe på gang. Han hadde ikke helt trua på luftsmerteteorien til undertegnede, og i alle fall ikke når luftsmertene nå kom med ett til to minutters mellomrom. Vakthavende jordmor på fødeavdelingen var enig med Bustemannen, og plutselig hadde vi altså med en fødsel å gjøre.

Og det er sånn omtrent her at hukommelsen min begynner å svikte. Det jeg imidlertid husker, er at jeg raskt kom på friertanker hva lystgassen angikk. På et tidspunkt var jeg villig til å gi hele Bustemannen på dunken, dersom jeg kunne inngå ekteskap med denne lystgassen i stedet (noe jeg selvsagt ikke gjorde, men skjemaene viser at jeg var høy på lystgass i sånn omtrentelig ni timer uten stans). Jeg husker også at jeg var overrasket over hvor mye man finner seg i, bare man har tilstrekkelig nok med smerter. Man godtar i grunnen alt, så lenge man ikke blir tatt på. 

Resten av fødselen husker jeg bare i korte glimt; det meste har jeg bare blitt fortalt i små porsjoner litt nå og da. Det ble en tøff og kritisk innspurt, og vi kan vel si det slik at vi heretter betaler vår skatt med glede etter å ha beslaglagt store deler av vakthavende helsepersonell på opptil tre avdelinger samtidig. Busteliten satt seg nemlig aldeles fast i det vi nådde målstreken, og det ble noen hektiske og nervepirrende minutter der på slutten. Men, heldigvis gikk alt bra og tirsdag 18.oktober klokka 21.04 ble den kjære Bustegutten vår født. Da jeg et par timer etter fødselen endelig fikk komme til avdelingen for nyfødt intensiv, var det 4 670 gram fordelt på 55 cm som ble lagt i armene mine, og det er vel unødvendig å fortelle at akkurat dét var et stort øyeblikk.


At det er en hel uke siden allerede, er helt utrolig. Det føles nemlig som så mye, mye lenger. Læringskurven har vært bratt for to stykk nybakte foreldre, men tåteflasker, gulpekluter og bæsjebleier har raskt blitt en fast del av vokabulæret. Vi har dessuten erfart, som så mange før oss, at det ikke nødvendigvis er småbarna som holder småbarnsforeldrene våkne om natten. Snarere er det småbarnsforeldrene selv, og småbarnsforeldrenes nerver, som holder småbarnsforeldre våkne om natten. Busteliten sover så søtt som bare det; verre er det med Bustelitens mor, som ligger våken halve natten og lurer på om poden egentlig puster. Og det gjør han jo selvsagt.

Bustemannen og jeg har tatt et bevisst valg om ikke å eksponere bilder av Busteliten i sosiale medier, og derfor blir det heller ikke postet bilder her på bloggen. Jeg kan imidlertid forsikre om - helt objektivt selvsagt - at Bustegutten vår er veldig, veldig vakker. Med sine blå øyne og sitt lyse hår, bergtar han oss helt, og vi klarer ikke å se oss mette. Vi storkoser oss i vår nye tilværelse, og er utrolig takknemlige for at alt gikk bra til slutt.

Bloggingen blir det nok så som så med i dagene som kommer, men jeg skal forsøke å titte innom litt nå og da. Fortsatt er det fullt mulig å melde seg på give awayen her på Bustebloggen, og dersom du ikke allerede har gjort det, kan du klikke deg inn HER og trekke et lodd eller to.  

Ønsker alle som titter innom en fortsatt fin tirsdagskveld!


, mamma

35 kommentarer:

Pia sa...

Gratulerer så mye med en flott sønn!! Lykke til med de kommende ukene/månedene (og årene...)

Elin sa...

Gratulerer så mye med en flott gutt:)..Kos deg masse masse:)

Klemmer Ea

Trollmora sa...

Å. Kjære deg, gratulerer så mye med overstått fødsel og din aller første arving!!!!!! Nyt hvert minutt!!!!

Anonym sa...

Gratulerer så mye.
Ønsker dere masse lykke til fremover.
Klem fra Ingunn :)

Tove sa...

Gratulerer. Kos dere.
Klem Tove

Mie fra Mies Mirakler sa...

Gratulerer med sønnen <3 *♥*

MammaMy sa...

Kjære deg! Gratulera så mykje med guten. Bra jobba det der, det er eg sikker på. ;) Nyt alle øyeblikkene - i fulle drag.

eventyrLise sa...

Gratulerer så masse med sønnen! Kos dere masse, tiden flyr så alt for fort!

Renate sa...

Gratulerer så mye med gutten! Håper dere trives og koser dere!
Klem

Hegeslilleboble sa...

Så bra at det gikk godt, og gratulerer så mye med en flott stor gutt! Kos dere!

SjarmogKaos sa...

Mange varme gratulasjonsklemmer til deg! Nyt busteliten - tiden går altfor fort! Stor klem fra Cecilie

Elisabeth, innerst i veien sa...

Gratulerer så mye med gutten deres!!!!!

Mormorfarmor Inger sa...

Åååå - gratulerer så mye med stor, vakker sønn ♥
De luftsmertene husker jeg godt igjen fra min første fødsel. Alle sa jeg kom til å få vondt i ryggen, så jeg trodde det var omgangssyke på gang.
Godt det er overstått og alt gikk bra! Kos dere alle tre!!!

Stor klem fra Inger

Anonym sa...

Åååhhh som vi har venta på Busteliten. Gratulerer så masse masse. Kos dåkker :)

Randi sa...

Gratulerer så mye med å ha satt et nydelig lite vesen til verden!! Godt å høre at alt gikk bra:) Nyt hvert sekund:)
Klemmer

Berre Kristin sa...

Gratulerer med fin og stor gut!! Så kjekt å lesa. Og den fyrste fødselshistorien eg har humra meg gjennom, imponerande;) Nyt dagane!! Klem

Anna sa...

Gratulerer med gutten! =)

Anonym sa...

Gratulere så mye!! Jeg har ventet i spenning!! :- ) Hadde håpet å få et bittelite glimt av nurket, men har full forståelse for avgjørelsen din om å ikke publisere ham på nett!! Kos dere masse!! Plutselig er den bitte lille (eller han var jo strengt tatt ikke sååå liten!) klumpen kjempestor!!

RoseSommer sa...

Jeg skjønte noe var på gang, så stille som det har vært her de siste dagene. Men nå er jeg lettet og glad for at alt er bra med dere. Gratulerer så mye, og jeg gleder meg så med dere!

Shy sa...

Gratulerer med guten!! :)
så kjekt!

Hustvedts sa...

Gratulerer! Og nyt dagene med skjønningen :-)

No.15 sa...

GRATULERER SÅ MASSE!! Kos deg med den lille <3

Stor klem fra meg, som skal ha lystgassen som bestevenn om ikke så alt for lenge ;-D

Lise

Mona Christin sa...

Hei.

Gratulerer så mye. Det var flotte nyheter at det gikk bra til slutt. Kos dere masse alle 3 og nyt tiden som kommer.

Husk; la støv være støv. Det går ingensteder.

Klem Mona C

Åshild sa...

Masse gratulasjoner.

Hos Jorunn sa...

Velkommen til verden Busteliten og gratulerer til Bustenellik og Bustemannen med en fin gutt!
Klem fra Jorunn

fryd&forandring sa...

Med rørte tårer i øyekroken og et smil om munnen vil jeg GRATULERE dere såååå med det lille vidunderet! Nyt tiden og hverandre i laaange drag!
Klem

Gotteriogsann sa...

Gratulerer så mye med den store lille prinsen.
Koss dere masse nå.

Klem fra Heidi!

Fru Andersen sa...

Hihi, ikke meningen å le da...men du bekriver jo hele fødselen på en gooood måte og jeg kjenner meg så godt igjen;-) Er helt merkelig det der hvordan en ikke kan huske noen ting, akkuratsom om all energien bare går til å føde og at hjernen liksom faller helt ut!

Godt det er vel overstått og at resultatet ble en flott liten (stor) gutt. Håper dere nyter dagene og kooser dere masse!

Go´klemmer!

Hilde sa...

Gratulerer med den lille! Kos dere så mye dere bare klarer :o)

Christine sa...

Gratulera kjempe masse med ein liten stor busteprins :) Kjenne meg godt att i beskrivelsen din ;) Godt at ingen fødsla er like, og stortsett so ende de godt :)

Ønske deko gode og fine daga framøve. Nyt tide og kos deko masse med gullet :)

Mange klemma frå Christine

Anonym sa...

Gratulerer med verdens vakreste lille bustegutt!
Blir en klisje dette her men; Nyt dagene det går altfor fort :-)
Klem

Lykkeliten sa...

Stor gratulasjonsklem fra meg til deg!
Jeg har vært borte fra det store "internett" i mange dager, og lette meg frem i bloggverden idag for å se hvordan det sto til her.
Kos deg masse!
Jeg misunner deg virkelig tiden du har nå, men det kan jeg trygt gjøre når yngstemann er 15 og jeg har "glemt" hver eneste bekymring og våkenatt!

Klem Lykkeliten

Lammelåret sa...

GRATULERER!

Ja, her var det på sin plass å rope ut!

Det har vært fint å følge deg i svangerskapet, mange morsomme episoder har du fortalt om (kanskje ikke like morsomt for deg, men for oss som leser) og etterhvert kommer det sikkert noen fine bloggposter om hvordan livet med en liten gutt er.

Lykke til med barseltid og alt det innebærer.

Pia sa...

Heisan! Håper alt står bra til:) Den første tida er rimelig stressende, slitsom, "hvorfor skriker han?", "hva er det nå?", "hvorfor sovner han ikke?" osv. Og så går det seg til:) Litt etter litt.

Siv sa...

Hei på deg mamma ;)

Gratulerer deg her også jeg vet du :)
Er ikke livet herlig !!!
Nå begynner det skal du se ;) Og du, dette klarer du super fint skal du se :)

Gleder meg til å se dere snart altså :)

God klem fra meg ♥

Related Posts with Thumbnails