Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 4. juli 2011

Helgeminner

Så viser kalenderen atter en mandag, og her i Bustehjemmet går vi uka i møte etter en fantastisk helg. Fredag kveld var jeg på bloggtreff med de skjønne jentene bak bloggene Det Lille Huset i SkogenLykkeLise og Om Nyting Av Hverdagsøyeblikkene. Vi koste oss med god mat mens skravla gikk i ett, og vi hadde det veldig hyggelig sammen. Tusen takk for en flott kveld, jenter! Jeg gleder meg allerede til neste gang.


Lørdag ble av det litt roligere slaget. Bustemannen var endelig villig til å innse at han var syk (det tok bare en uke å forklare ham det, liksom), og planet ut på sofaen. I ren solidaritet latskap holdt jeg ham med selskap, så hele lørdagen ble faktisk tilbragt på sofaen foran TV. Om det var deilig? Oh yeah! Litt kjedelig for Bustemannen at han var syk selvsagt, men den dagen tror jeg vi trengte begge to.


 I går var Bustemannen på bena igjen, og siden han lider av en kronisk sykdom, kalt Lopper I Blodet, var det klart at slaraffenlivet på sofaen var over. På ren impuls bestemte vi oss for å dra til Oslo og oppleve storbylivet på en søndag, og som sagt så gjort. Litt kulturell får man være, og med god hjelp av Vikke (ja pappa, hun er fortsatt her) kom vi oss til Vigelandsparken.  


Dit hadde også fjorten busslaster med japanesere og en haug med amerikanere og øst-europeere funnet veien, og vi var etter alt å dømme de eneste norsktalende menneskene i hele parken. I allefall hørte vi ingen norske ord. Artig, artig. Ikke for det, vi gled godt inn der vi sprang fra skulptur til skulptur, med kameraet rundt halsen.


I fjor ble jeg jo så skuffet da vi var i København, og den berømte havfrua deres var på ferie i Shanghai. I går var skuffelsen om mulig enda større, da jeg for første gang fikk se Sinnataggen. Såvidt meg bekjent var gårsdagens besøk mitt første i Vigelandsparken, men Sinnataggen har jeg jo selvsagt fått med meg hvem er. Vi kan vel si det slik, at han stod ikke helt til forventningene. Jeg har alltid sett for meg ham som en stor plugg jeg, men der tok jeg skammelig feil. Han var jo bitte liten! Jeg føler meg lurt. 


Etter vår lille kulturelle utskeielse, møtte vi Bustemannens søster til middag på en superamerikansk restaurant et sted i Oslo, før vi satte nesa mot hjemlige trakter igjen. Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur. Det var moro med en dag litt utenom det vanlige, selv om Bustemannen etter endt dag var mest fascinert over at Soodus faktisk hadde mistet et værhår på morraskvisten. Selv holder jeg vel kanskje en knapp på de velgjorte stenskulpturene som mest imponerende.

Dinner - the American way

I dag er Bustemannen tilbake på jobb, mens jeg ligger rett ut og forsøker å takle den klamme varmen etter beste evne. Luftfuktigheten er så høy her om dagen, at jeg har begynt å sjekke halsen for gjeller hver kveld. Kan det ikke snart komme litt tordenvær slik at det blir mulig å puste? Hæ? Det er deilig med sommer, men akkurat i dag kjenner jeg at det blir litt mye. Skjønt, det gir jo en ekstra unnskyldning for å hive innpå med is, da!


Helt til slutt må jeg bare få si tusen takk for alle de gode tipsene til hvordan jeg kan få vist frem det vakre serviset jeg har arvet. Jammen er jeg glad jeg spurte dere, for det kom flere forslag som jeg ikke hadde tenkt på selv. Jeg skal gå litt i tenkeboksen, og se hva som vil passe best her hjemme. At det skal vises frem, det er hvertfall sikkert!


Vises frem skal også det endelige resultatet av bryggerhuset vårt. Det kommer, det kommer. Jeg må bare få sortert ut litt bilder, og av dem er det ikke få. Men, først må det gjøres litt husarbeid. Hybelkaninene våre har visst ikke reist på ferie enda. Søren også.


Ha en superduper mandag, vi blogges!
  

8 kommentarer:

Siven sa...

Jeg har faktisk ikke vært der jeg heller. Det spørs om jeg må være turist i eget land igjen snart! :D

Fin helg! :D

InstatreffNorge sa...

Tuuusen takk for en superkoselig kveld til deg og bebis i magen også;) er jo med h*n også;) hihi
Vi må få tatt den Drøbak turen snart også...er klar i august jeg:)

Så koselig med en sånn spontan Oslotur da. Aldri vært i Vigelands parken jeg heller...og ser også for meg sinnataggen som stor... så nå gidder jeg ikke dra dit;)

Ønsker deg en super uke videre, og det er ikke lov å klage på varmen nå;)

Klem klem

Hegeslilleboble sa...

Høres ut som en deilig helg! Både sofadagen og osloturen kunne jeg likt! Håper denne uka blir super også:).

RoseSommer sa...

Går ikke du og bærer på en sånn kommende liten Sinnatagg, da? De KAN bli sånn, vet du? Visste du ikke det? Ganske ofte, faktisk....

Ha en fin og sval uke.

Pia sa...

Sikkert koselig med bloggtreff!
Og Vigelandsparken er jo et flott sted!
Ha en fin sommer!

fryd&forandring sa...

Vigelandsparken gjør seg best på en helt vanlig hverdag litt utenom turistsesongen... men sinnataggen han er seg selv lik uansett vær, hihi!
Får håpe jeg får sett havfrua når jeg skal til køben! Er kjekt med litt kultur =0)
Har du forresten et bra tips til overnatting i nærheten av København? Vi er vel nokså sent ute ift booking, men noe er det vel for oss håper jeg!!

Ha en fin sommerdag -klem fra meg!

fryd&forandring sa...

PS! Nei, fargen ga ikke smak, men det ser noe nifst ut!!

RoseSommer sa...

Hei igjen; tenkte bare jeg skulle takke for godt maurtips fra deg, men i og med at de to for øyeblikket mest irriterende Tue-under-constraction er:

1) Under terrassen
2) I steinbedet

....så vurderer jeg om påtenningsteorien din vil være litt vel nervepirrende her i nabolaget.
Men takk allikevel :-)

Related Posts with Thumbnails