Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 29. juni 2011

Arvegods med stil, sjel og sjarm

Ja, så var det dette arvegodset jeg såvidt kom til å nevne i går, da. Jeg vet at det er mange interiørdamer innom Bustebloggen, og jeg trenger rett og slett noen tips!


Da jeg for en tid tilbake var på besøk hos pappa og stemutter'n, ble jeg nemlig tiltrodd et høyst verdifullt arvestykke. Ja, i hvertfall hva affeksjonsverdien angår. Hvorvidt den økonomiske verdien er så innmari høy, se det stiller jeg meg skeptisk til, men den bryr jeg meg da også fint lite om. Arvegodset består av syv dype tallerkener og et lite serveringsfat, merket Egersunds Fayancefabrik. 


Pappa fikk for en tolv års tid siden dette av bestemor, og nå var altså tiden inne for å la dette vandre videre i generasjonene. Det ville dessuten passe mye bedre inn i mitt hjem og min stil, mente både pappa og stemutter'n på, og det protesterte jeg ikke så veldig høylydt på. I stedet hvinte jeg av fryd, for jeg har alltid syntes at dette serviset har vært så flott. 

 
Helt hvor gammelt serviset er, vet vi ikke, og selv om de fleste delene er stemplet, er det vanskelig å finne ut av. Det er desverre heller lite informasjon å finne på Internett om Egersunds Fayancefabrik, men vi vet at serviset kalles Asters.
 

Opprinnelig har det tilhørt besteforeldrene på to sider til min bestemor, altså mine tippoldeforeldre. Vi vet at det ene besteforeldreparet giftet seg i 1904, og vi antar at de muligens kan ha fått serviset i bryllupsgave. Det er altså to servisesett av samme merke, og de delene som er igjen, er nå fordelt mellom bestemor og meg. Hun har syv vanlige middagstallerkener, ett serveringsfat, ett potetfat med lokk og en sausekopp.


Men så da, kommer problemet, for hvor skal jeg gjøre av servisedelene mine?
Jeg hadde gledet meg så til å la dem pryde tallerkenhylla mi på kjøkkenet, den som bestefar har laget, men tror dere at det er plass til dype tallerkener i den, da? Neida, og det var i grunnen ille ergerlig, for det vakre serviset hadde passet så godt inn på det lyseblå og landlige kjøkkenet vårt!


Jeg syns det er altfor flott til å gjemme bort i kjøkkenskapene, men jeg er helt tom for ideer til hva jeg kan gjøre med det. Så da spør jeg dere: Har dere noen forslag til hvordan jeg kan flashe arvegodset mitt? Jeg vil så gjerne ha det fremme, for det er jo så vakkert! Håper det er noen som har noen gode tips å komme med.

 

11 kommentarer:

Christine sa...

So utruleg heldig du har vore!! Detta serviset va berre utruleg fint!! Klart at da ikkje kan gøymast vekk i eit skap. Kva med å la det stå framme på ein fin plass, legga ein liten blonde oppi og eit par gamle fine skeier oppå, eller droppa blonden og berre ha skeier...eg har til og med pynta med ein liten stabel av gamle skåler med skeier på ein gammal stol som står i stova ved pianoet.. Alt går an ;) Sikkert andre som har mange andre gode forslag og.

Klem frå Christine

Ingamor sa...

Du kan henge de på veggen med en sånn tallerken holder man får kjøpt. Da får du vist de fram og det blir som små bilder :D

Refleksjon på livsvegen sa...

Vakkert!
Tenkte det same som Ingamor :-)

Anne Karins Mat og Vin sa...

Så utrolig heldig du er som har fått en så stor skatt!! Dette er jo historie!:) Skal jammen se hva jeg finner av informasjon om dette. Gir deg beskjed viss jeg finner noe!
Heldiggrisen!:)
Klem Anne Karin

Åshild sa...

Så flott at du setter pris på en slik gave. Det er klart du må finne en måte å ha det framme på. Jeg har funnet ut at dette stempelet ble brukt fra 1920 til 1954. Samtidig virker det som om denne tallerkenmodellen (som heter Hermod) med denne dekoren Asters( som du skriver) ble laget fram til 1934.

Shy sa...

Fine fat. Det må vel vere ei tallerkenhylle som passar til desse...?
Vedr forige innlegg: Det er så lenge sidan eg var gravid at eg har gløymt kva desse hormane kan stelle i stand. Men at dei er skuld i litt av kvart; det er dei iallefall.

RoseSommer sa...

Jeg ville investert i en tallerkenhylle som passet, for da kan du lett ta dem ned og faktisk BRUKE dem. For nydelige var de. Har ikke sett sånne, men så har jeg jo ikke sett så mye...
Ville vært forsiktig med sånne holdere til en og en tallerken. De kan lage små hakk i kantene. Snakker av erfaring.
Og apropos spurven; den hadde fløyet mye rundt i panikk før vi oppdaget den, men da vi prøvde å ta den i hånden og lede den ut i frihet, så fant den døra sjøl. Og etterlot seg massevis av stress-bærsj på den nye, lyse sofaen vår. Det er takken for all den gode maten jeg gir dem!

Fru Andersen sa...

Heisann!

Så flott et servise da! Jeg har så lyst på et slikt gammelt middagsservise. Har siklet litt på et de hadde på Fretex, men synes det var stiv pris på det...Så da gikk jeg fra det to ganger. Og sår jeg endelig fant ut at joda jeg kunne unne meg det serviset...ja, da var det solgt! TYPISK! Men heldig du som har ett som har gått i arv, mer stas med slike ting som har vært i familien!

Du kan jo kanskje stille serviset ut i en hylle, eller rett og slett bare la deler av det stå fremme på kjøkkenbenken eller på en skjenk eller noe;-) Det fortjener ihvertfall å stå fremme!

Ha en fin-fin dag da!

Ps: Heier på at Busteliten kommer 09.10.11 og at synet ditt plutselig blir bedre når Busteliten er ute og hormonene long gone;-)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei på deg!
Så herlig at du har arvet disse - det er så hyggelig med ting med affeksjonsverdi!

Her finner du stempler fra Egersund med tidsperioder de ble brukt: http://www.norskt-glass.com/36068652

Her er det en som selger 6 flate tallerkener på finn: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=28643773

Jeg ser ingen annen råd enn at du må kjøpe deg ny tallerkenhylle som passer tallerkenen dine, og kanskje bruke den gamle til noe annet? Interiøblader, bøker, eller no annet?

Ønsker deg en fin helg!

Klem Cathrine :-)

Ruskemamma sa...

Nå ble jeg litt misunnelig her, det var VAKKERT! Fantastisk nydelig, er så moro med sånne arvede serviser. Har selv et par kaffeserviser vi har arvet etter farmor, men ingen middag. Skjønner godt du vil ha de på tallerken hylla! ;) takk for en superkoselig kveld i går!
Må gjentas;D
Klem

Monica fra Moxas Univers sa...

NYYDELIG servise! Jeg hadde satt det flotte serviset i en tallerkenhylle eller latt det stå i et vitrineskap så det syntes.. Det var ordentlig fint!

Så forresten koselig på den Osloturen deres også ;)

Klem fra Monica
Som fortsatt har syke barn i hus.. her går det visst aldri over... :(

Related Posts with Thumbnails