Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 18. mai 2011

Så var det overstått

Så var plutselig 17.mai over - like fort som den startet - og man skal liksom forsøke å stable hverdagen på bena igjen. Ja, for det er liksom litt sånn unntakstilstand dagene i forkant av den Store Dagen. Gjestelisten for kveldens selskapeligheter skal bestemmes, menyen kartlegges, ingredienser og andre nødvendigheter (fortrinnsvis lys og servietter, nasjonalistiske sådan) skal handles inn, huset skal vaskes og shines etter alle kunstens regler (og bilen bør heller ikke se så aller verst ut), kjøreplan for dagen skal spikres sammen og teksten på Norge i rødt, hvitt og blått friskes opp.


I år dukket dessuten et nytt element opp, og det var planlegging av antrekk. Vanligvis er det nokså greit, for Bustemannen har dress og jeg har bunad, men i år var det ikke fullt så greit. Bustemannen hadde fortsatt dress, og jeg hadde fortsatt bunad, men mens Bustemannen fortsatt fikk på seg sin dress, var det verre med min bunad. Akkurat det skal Bustemannen rettmessig ha halvparten av skylda for, men at man har noen å skylde på, gjør det jo ikke nødvendigvis enklere å finne noe annet å ha på seg. Når man i tillegg bor i et land der været er like lunefullt som en gjennomsnittelig NOKIA-telefon, og attpåtil har null oversikt over hva man kan kan forvente seg av livvidde påfølgende uke, er det mye der skal tas høyde for når man skal finne et tilnærmet passende antrekk for en sådan anledning. Vel, lykken står den kjekke bi, og jeg kunne træ den velbrukte, fem år gamle sommerkjolen over hodet atter en gang, samtidig som jeg priste meg lykkelig over høye liv og vaffelsøm med strikk. 17.mai ble det lell! 

Vakre blomster fra en venninne

Og dagen opprant som seg hør og bør med barnetog, vafler, pølse, brus og is. Tidenes russetog fikk vi også æren av å beskue, mens vi stod og undret oss over hvorfor vi i alle dager egentlig gadd å kaste bort tid på ingenting, hvorpå vi konkluderte med at tradisjoner, de kødder man ikke med. Deretter bar det hemmat for å stelle i stand til grillfest med gode venner. Oppholdsværet takket for seg i det siste pølsebit var svelget unna, og da kunne man vel i grunnen ikke kreve mer av værgudene? Så var det enda mer is, og bitte litte granne kake og så var plutselig 17.mai-moroa over for denne gang. Sløyfebåndet som hadde holdt flettene på plass kunne ta seg en velfortjent hvil, og diverse pyntenåler i norske farger kunne plukkes av jakker og skjorter og puttes i skuffen helt frem til neste år. 

Klart for grillings i hagen

I dag regner det så det spruter, og jeg koser meg i sofakroken med kakerester fra i går og hekletøyet. Busteliten leker turnerusk i magen, mens Selma ligger lat og langstrakt ved min side. Truls og Martha gomler på hvert sitt jordbær, og Bustemannen er på jobb. Joda - hverdagen er så absolutt tilbake. I hvertfall for noen dager.

Hvordan er det hos deg? Har du kommet i hverdagsmodus etter gårsdagens festiviteter?  


 

9 kommentarer:

RoseSommer sa...

Ettersom jeg blir eldre synes jeg at 17. maifeiringen er ikke lenger hva den engang var, men det har den igrunnen aldri vært heller.
Jeg VET den dagen skal være koselig, men den blir litt som nyttårsaften; en SKAL liksom ha det toppers!
Jeg liker å se på feiringen på TV. Interessant å se hva de driver med rundt om i Norge og verden på en slik dag.
I alle år har vårt hjem vært samlingssted for de som ikke har så mange å feire med, og det er jeg fornøyd med! Men med flere gjester på besøk som er litt opp i årene, så ble det dessverre ikke noe ute-sitting igår. Utrolig mange eldre er jo så redd for vind og trekk at en skulle tro det var etsende syre i hvert vindkast. Så det ble ikke så mye som en kaffekopp i solveggen for meg :-( Dermed er jeg litt misunnelig på grill-bildet ditt!!
Ha en fin uke i stretch, vaffelsøm, lycra eller andre deilige stoffoppfinnelser.

Shy sa...

Eg har kødda litt med tradisjonane eg då, og reiste ut mot havet for å gå barbeint i sanden og utan bunad!

Anne Karins Mat og Vin sa...

Herlig 17.mai fering og gode dager har det vært! Nydelige blomster og kjempe søte border ute i hagen, alt lå til rette for en finfin dag, vel overstått!:))
Jeg kommer nok alltid til å like denne dagen uansett om barna vokser til. Tradisjoner er viktig og er med på å forme disse dagene som vi gleder oss slik til. Dagene i forveien med forberedelser er jo også endel av gleden, syns jeg da;-))
Her regner det også så det spruter i dag. Blomstene mine er flyttet ut i regnværet og jeg koser meg innendørs og gjør stort sett ingenting i dag, herlig det også av og til:)
Kos deg videre med heklet!
Klem Anne Karin

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

Du skriver så godt. Lett og lekent. Jeg må humre for meg selv. Høres ut som om 17 mai feiringen ble fin! Jeg har ikke fått gratulerer deg med busteliten i din mage, så det må jeg gjøre. GRATULERER! Fantastisk er det. Jeg ønsker deg alt godt fremover i den spennende tiden dere er i.

Hilsner fra med et lekent sinn

Siven sa...

Hverdagen traff meg midt i bakhodet. Hardt og brutalt, når klokka ringte i dag morges. Vel, er den mer behagelig å våkne til enn gårsdagens kanonsalutt, men det er jammen bare så vidt.

Det var kjapp oppvåkning, hive i seg en diger tekopp før det var regn, biltur og kontor..

Høres ut som om din hverdag var noe mildere i kantene enn min, men den byr jo på andre utfordringer den da.

Misunnelig på bok og sofa... ;)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Har veldig mandagsfølelse i dag, og da er det kjekt at det vips er snart fredag! Vi ordna oss veldig greit og grilla borte hos venner, så minimalt med forberedelser og pynting hos oss. Og jammen fant jeg ikke en kjole å ha på meg også. Og jeg har jo ikke noe levende i magen å skylde på...

Tenk, neste syttendemai triller dere vogn. ☺

Hegeslilleboble sa...

Høres ut som dere har hatt en fin dag, det hadde vi også:). Er glad jeg er i forlenget permisjon idag da, tror ikke jeg hadde vært helt klar for jobb:). Nok å gjøre i huset liksom siden vi hadde hauger med gjester i går:). Kos deg med hekleriet ditt.

Fru Andersen sa...

Hehe, hørtes ut som om dere hadde en flotters dag da;-) Men jammen er det litt styr også....Her gikk det en kule varmt i morgentimene og mellomstejenten kommenterte senere på dagen at "mamma til og med hadde bannet" ! Hehe, jaja ikke ofte jeg blir så stresset at jeg tyr til stygge gloser, men når minstejenten klarer å søle på seg FØR vi har gått ut av døren da ble det liksom nok for hu mor;-)

Vi hadde gjester og koste oss masse utover ettermiddagen og kvelden, dagen etter var huset en slagmark og jeg et slakt. Men i dag har mannen vasket gulvene, og jeg har tørket kake av vegger og dørkarmer og vasket bunadsskjortene og sofatrekkene, så da begynner vi å komme tilbake til hverdagen;-)

Godt det er et år til neste gang!

Klemmer til deg fra meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mariann sa...

Vi tok det med knusende ro på 17. mai, heldigvis. Og min bunad passet heller ikke... eller i år heller, om sant skal sies :) God helg! Flotte bilder forresten :)

Related Posts with Thumbnails