Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
søndag 17. april 2011

Reisimine (reisebrev)

Ja, ja, ja! Så var vi i Estland, da. Tallinn nærmere bestemt. Om flyturen på fredag kan mangt og meget sies, men vi kan vel fastslå at den gikk greit. Jeg gråt mine modige filmstjernetårer (og tro meg, det er framgang!) like før take off, men vi kom oss nå både opp og ned uten noe større dramatikk. Det er utrolig hva Min båt er så liten gjør for psyken så lenge man bytter ut den derre båten med et lite fly, samtidig som man innstendig gjør hva som står i sin tankes kraft for å innbille seg at man er ombord på en båt. I litt høy sjø. Hvorfor den himla turbulensen alltid må inntreffe samtidig som man befinner seg på flymaskinens lille toalett, se det er en annen sak.


Om akkurat dette med toaletter har jeg så langt i ferien opplevd nok til å fylle et helt innlegg, og det skal vi se om vi ikke får gjort i løpet av uken også, men i kveld forholder vi oss til oppholdet forøvrig. Mye hyggeligere! Vi kan jo for eksempel starte med hotellet, Kalev Spa.  Her plasker vi rundt i boblebadet, får kroppen innsmurt i sjokolade (men får vi slikke den av etterpå da? Neeeeida, den skal skylles av i dusjen! Makan til sløseri!) og koser oss glugg i hjel. Edru. Vi bor innerst i denne gangen, og det antas at det kan være en viss fordel ikke å ha inntatt for mye børst før man skal på rommet.


Vi henger selvsagt ikke bare på hotellet. Vi har også spist pizza på stamstedet vårt, Pizza Americana.


Vi har dessuten deltatt på en ekskursjon arrangert av noen vi ikke helt vet hvem var, men det var oss og femten kunststudenter som vandret rundt i et område kalt Kalamaja (direkte oversatt: fiskehusene), og fikk en innføring i kulturen i dette området. Her lærte vi blant annet at dugnad ikke nødvendigvis er enestående for Norge og nordmenn. Det finnes i andre land også.


Vi passerte dessuten et gammelt fengsel som Bustemannen et øyeblikk vurderte å kjøpe, i det det faktisk viste seg at det hadde ligget til salgs på finn.no.


Jeg fant også årets første hestehov. Bare så innmari synd at jeg ikke kunne ta den med meg hjem.


Vi har sett påskeharen.


Vi har ledd av Oh La La. En butikk som har vært nyöppad siden vi besøkte Gamlebyen i Tallinn for første gang i 2006. Hvor går egentlig grensen for når noe er nytt? Vi undres.


Ellers har vi tilbragt tid sammen med noen av våre estiske venner. De viser oss et Estland turistene ikke får se der de går som store saueflokker og beskuer Gamlebyens bebyggelse. Hele gårsdagen ble tilbragt sammn med dem, og ble avsluttet med te og hyggelig skravling hjemme hos dem. Vi storkoste oss!

I skrivende stund høres vakker fiolin- og pianomusikk fra huset tvers over gaten for hotellet. Bustemannen leser, jeg blogger, og begge fyller vi stryta med himmelske sjokoladetrøfler. I morgen ettermiddag settes kursen mot Tartu, nye vennetreff og nye opplevelser.

Helt til slutt, dagens smertefulle lættis:


Det traskes mye når man er på byferie, og ingenting er så skjønt som et par gigantiske vannblemmer som går lekk så det surkler i skoene (som er av god kvalitet). Deilig!

Til vi blogges igjen,
head aega!


9 kommentarer:

RoseSommer sa...

Gnagsårplaster, kjære deg, gnagsårplaster. Ingen tur uten.
Og gruer meg litt til bildet du skal vise den dagen vannet går.....

Englehagen sa...

Herlig,kos dere videre :)
Klem

Ps.Takk for nydelig gave i giveawayen.Husker ikke om jeg har skrevet takk til deg før så gjør det en gang til og hvis jeg har glemt det så lider jeg av alzheimer light og det er bare å beklage :) Nydelige ting i en nydelig pakke:)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha, den gangen var en utfordring, godt dere er edrue. Koselig reisebrev, ser fram til neste. Fortsatt god påske.

Pia sa...

Fem år gjelder som nyøppad;) Og litt av noen vannblemmer! Ha ei fortsatt fin påske!

Hege A "The not so perfect mum-blogg" sa...

Høres jo ut som om dere storkoser dere! Tøff du er, som tør å fly, tross alt!
Fikk kaffen i halsen da jeg leste kommentaren til RoseSommer! HAHA! Kongekommentar! :D
Nyt dagene videre!

Jennys fire vegger sa...

Finfint reisebrev, just the way I like it. :-) Høres ut som du var en tøffing på flyreisa, men fy for noen fæle vannblemmer! Usjogfysj! Håper beina er bedre i dag!

Ha en fin tur videre og god påske.
Klem Jenny

Unknown sa...

Åhhh, skikkelig på tur du :o)

Og så bustebaby da! Sååå stas!
Måtte lese meg opp på det eg hadde gått glipp av i det siste vettu, og blei så glad :o)

Kosa deg masse videre på tur, og håpe formen e fin nå og resten av svangerskapet går bra.
Så spennande :o)

Klem på klem

Wenche sa...

Kom over bloggen din via via, og liker din uhøytidelige, humoristiske stil. Flott altså :-)

Hos Jorunn sa...

Her har jeg gått glipp av noe vesentlig skjønner jeg, er det en bustebaby på vei? Så koselig da, gratulerer!! Ønsker en riktig GOD PÅSKE og kos dere masse!!!!

Klem fra Jorunn

Related Posts with Thumbnails