Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 22. februar 2011

Bruk- og kastsamfunnet

"Når du er ferdig med å bruke et elektrisk apparat, hva gjør du med det da?" Svaret burde, etter min mening, være åpenlyst, men observasjoner den siste tiden tydet på at så ikke var tilfelle. Bustenellik har fra barnsben av blitt drillet i brannsikkerhet i hjemmet, og har således lært at elektriske apparater, de skal man slettes ikke spøke med. Nå aner ikke Bustenellik hva slags drilløvelser det var i Bustemannens barndomshjem med tanke på brannsikkerhet, men hun vet at Bustemannen har vært ute med strikkepinnene en vinternatt før (!), så en liten påminnelse kunne uansett ikke skade.


"Hva jeg gjør?" Bustemannen tittet uforstående på meg, der han satt på den andre siden av kjøkkenbordet. "Ja, hva gjør du med et elektrisk apparat etter bruk?" Jeg tenkte at en pedagogisk tilnærming til det hele ville fungere bedre enn skrik og formaning, men med vekslende hell skulle det vise seg. Etter å ha tenkt lenge og vel repliserer Bustemannen: "Da kaster jeg det."

"Jaha? Så du påstår altså at du koker deg åtte kopper kaffe, og deretter kaster du hele kaffetrakteren?" Bustemannen tenkte seg om i fem sekunder, også begynte han å le. Den gode latteren hans som er forbeholdt meg, og som alltid får meg til å le med. "Nei," måtte han medgi, "jeg gjør vel kanskje ikke det?" "Så hva gjør du, da?" spurte jeg på ny. "Trekker ut kontakta?" Eureka!


"Så gjør det, da!"
"Gjør jeg ikke det, da?"

Og du? Har du meldt deg på give away?

 
, påpasselig

15 kommentarer:

RoseSommer sa...

Jasså, du har blitt sånn du også? Rart det har blitt folk av meg; hjemme hos oss lærte jeg at f.eks tordenvær skulle takles ved at sofaen ble trukket ut fra veggen for å komme lengst mulig bort fra veggkontaktene. Og så skulle man ligge PÅ sofaen med en sofapute over hodet.
Har du sjekket røykvarslerne nylig, forresten?

sylvia sa...

hihihi,
ja viktig å ta ut kontakten etter bruk, sånn er det med den saken, nemlig..hihihi
klem fra sylvia

Frøydis sa...

Her dras alle kontaktene ut når vi forlater heimen eller når vi legger oss! Redd for brann og gjør vårt for at det ikke skal skje selvforskylt :-))
Så, jeg glimter til med litt sunn fornuft skal jeg si deg...av og til..

Klem fra meg

Unknown sa...

Ein fin og glidende overgang te giveawayen det der ;o)

Snufsing og sånn her og, men definitivt stigende form. Det håpe eg det e hos deg og :o)

Mie fra Mies Mirakler sa...

Som ansatt i et forsikringsselskap elsker jeg dette innlegget her (og de flinkisene som har kommentert ♥) Som datter av en elektriker er jeg også drillet i at når man forlater heimen skal ting skrus av og trekkes ut og alt det der. Og det bærer strømregningen min preg av :) Når alle hyler over de stooore strømregningene bare smiler jeg. Det er ganske utrolig hvor mye man kan spare på et år ved å være flink til å trekke ut/slå av om natten og når man ikke er hjemme. *♥*

Jennys fire vegger sa...

Helt enig! :-) Min såkalte bedre halvdel har for vane å starte både vaskemaskon, tørketrommel og oppvaskmaskin når han skal gå å legge seg. Hva giiir du meg, liksom?? Det er fali`det!

Formaninger har hjelp litegrann, men det har tatt meg 10 år... Hvor lenge kan man egentlig ha sånn godt-det-ikke-har-begynt-å-brenne-ennå-flaks?

Hør, hør! Sier nå jeg.

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Villblomsten sa...

Hihi :-)
Veldig bra skrevet :-)

Barneboden sa...

Hei :-)
Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
ALLE som har link til Barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
Ny sjangse - Hver måned :-)
Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
eller på Facebook

Refleksjon på livsvegen sa...

Godt skreve!!

god helg, den er rett rundt hjørnet ;-)

Anonym sa...

...og vi har en bryter på veggen så vi kan slå av strømmen til alle småapparatene på kjøkkenet på en gang !

Skal straks melde meg på din give away , vil jo vinne. Har du meldt deg på min , forresten ?

Ha en flott helg !

Trultemor sa...

Her i huset er det umulig å få husbonden til å slå av kaffitrakteren, og enda værre å trekke ut kontakten!! Så han har kjøt timer som slår seg av etter 20minutter. Han bruker den for å slå på trakteren og. Han måtte sannelig investere i en sånn timer i campingvogna mi og:)

Og når ein snakker om brannfarlig: Brødebakemaskin. never EVER la den stå på å m natta, eller uten tilsynet i det hele tatt.

God helg:)

karen sa...

Hei
Du får biffsett. Men først når jeg har kommet tilbake fra vinterferie. Beklager... Har vært så utrolig hektiske uker. Men settet kommer. I god tid før grillsesongen.
Klem Karen:)

Frøydis sa...

Du...er det ikke på tide med litt blogging igjen???
;-)

Finfin søndag og klem fra meg

Fru Andersen sa...

Hei!
Håper formen er stigende:-) Synes dessuten at slike formaninger til bustemannen er på sin plass!
Klemmer!

Jennys fire vegger sa...

Hei du! :-) Jeg gratulerer deg med dagen, med verdens beste award! :-D Ta deg en tur inn til meg. :-)

Ha en fin bursdagskveld!
Klem Jenny

Related Posts with Thumbnails