Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
fredag 17. desember 2010

I boks

Så var det endelig tid til litt Busteblogging igjen. Datamaskinen har til og med vært avskrudd her et par dager nå, og det skjer nesten aldri. Men, enkelte ganger må man gjøre drastiske tiltak for best mulig å utnytte tiden. I dag er det én uke igjen til julaften, og så langt i adventstiden har det vært nok å henge fingrene i. I dag har jeg en stille og rolig dag hjemme, uten de helt store gjøremålene på lista, og det kjennes godt.


I går tilbrakte jeg formiddagen hjemme i bygda der jeg kommer fra. Bestemor og jeg har nemlig en fast tradisjon med å bake sirupssnipper sammen hver jul, og i går var tiden inne. Og mens bestemor og jeg stod på kjøkkenet og kjevlet og trinset deig, satte bestefar inn tregulvene i stua inn med grønnsåpe. Dere kan jo tenke dere hvilken deilig duft av jul som fylte huset, med nystekte småkaker og grønnsåpe? I tillegg fikk jeg hjemmelaget sylte på brødskiva til formiddagsmat. Etter noen timer med kakelinna på morgenen, satte snøværet inn for alvor utover formiddagen, så julestemningen var det ingenting å si på!


Også her i Bustehjemmet har vi den siste tiden vært i flittig kjøkkentjeneste. I tillegg til tante Synnøves kokoskaker, krumkaker, og pepperkaker, har vi laget masse deilig konfekt. Noen skal få det i julegave, mens andre skal få det som smakfulle vertinnegaver. Noe skal vi selvfølgelig kose oss med selv også. Min absolutte favoritt er sjokoladetrøfler, men i de små kakeboksene våre finnes det utallige varianter av marsipan, nøtteknekk, karameller, peppermyntedrops, nougatfristelser...


Når kokkene på TV viser frem sine kunster, ser alt som regel lekende lett ut, men TV-virkeligheten er en ganske annen en vår virkelighet. I nesten en uke gikk jeg rundt med smurfeblå hender etter et lite uhell med konditorfargen. Det føyer seg inn i en lang rekke av "... og det kan bare Bustenellik, og bare, bare hun." Bustemannen fikk seg forresten en god latter når hans kone, som ikke er fullt så bevandret i alkoholens verden, skulle lage maripankonfekt med whiskey (etter Bustemannens eget ønske selvsagt) også. Når man begynner å hoste, bare man tar av korken på flaska for å helle et par dråper i marsipanklumpen, da er det ikke mye som skal til, mener Bustemannen.


I skrivende stund, ligger jeg faktisk nokså godt an med tanke på den store dagen. Julegavene er i boks, kakene er i boks, huset er rent, og i går ettermiddag gjorde vi unna det meste av julehandelen. Men, hvor lenge var Eva i Paradis? Kjenner jeg meg selv rett, vedvarer kontrollen frem til mandag ettermiddag eller deromkring. I mellomtiden skal jeg bare nyte siste rest av adventstid, sammen med familie og venner. I løpet av helgen blir vi servert tre julemiddager, uten å lage noen av dem selv. Kanskje er det håp for at kjøkkenet forblir rent frem til julaften? Etter konfektverkstedet måtte nemlig kjøkkengulvet vaskes tre ganger før det var fritt for seigt sukker og kakekrymmel.

Noen tar livet med ro - uansett.

Begynner du å nærme deg mål med dine juleforberedelser?
Uansett ønsker jeg den en god adventshelg!

Busteklem fra
 
som desverre ikke rekker så mange bloggrunder om dagen.

P.S. Er det fler som sliter med å få tekst og bilder til å havne på riktig sted når innlegg publiseres?

6 kommentarer:

RoseSommer sa...

2 slag i boks idag, og klokka er bare halv 2!!
Sirupsnipper har jeg aldri prøvd meg på. Krever litt nøyaktig jobbing, har jeg hørt. Ikke noe for meg.
Men jeg lurer litt på det bildet i hjørnet; har du eget rosa trekk til kjevlet når du tar det med ut på tur?
Og jeg har ikke merket noen problemer med tekst/bilde, men så har jeg også holdt meg unna whiskey'en.....

(Flere pusebilder mottas med takk.)

Shy sa...

Kjekke tradisjonar! Det var mykje godt på boks.
Eg er ferdig og avslappa, og nyter berre sløve dagar no.
Men slå av datamaskina??....Det har eg ikkje vurdert ein gong ;)

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hei vennen ! ♥

Dette hørtes så utrolig koselig ut, bake med bestemor. ♥ Dette får meg til å tenke på min mormor, hun døde når jeg gikk gravid med Thea. Går ikke en eneste dag uten at jeg tenker på henne, og nå som det er jul savner jeg henne enda mer. ♥ Nå sporet jeg litt av her...

Så mye godt dere har laget, skulle gjerne ha smakt på den konfekten. :) Fikk tilogmed litt julestemning av innlegget ditt jeg, og det har jeg ikke hatt noe av enda.

Fikk aldri svart deg på den meldingen. Joda, vi hadde en koselig tur vi, og pengene hadde ben å gå på gitt. ;) Hihi... Vi var ganske så lenge på Brynem, og vi klarte å bruke 700 kr hver der inne. Kjøpte en julegave også da, og det samme gjorde Siv, hehe... Synd du ikke kom bortom, men neste gang vi er i nærheten må vi treffes ! :)

I helgen skal vi kjøpe inn siste rest av julegavene, og juletre skal kjøpes og pyntes. ♥
Og mer baking blir det her også.

Kose deg masse i helgen vennen ! ♥

Stor klem fra Anette :)

InstatreffNorge sa...

Nammenamm:):)
Gir meg ende over til baking jeg! Herlighet du kan virkelig slappe av med god samvittighet i helga vennen:) Superflink har du vært:)
Tror vi må ta en fest på nyåret jeg, så jeg kan gjøre deg litt bevandret på noen annet enn whiskeykonfekt;) hihi..

Nyt fredagen, legg beina på bordet:)

Klem klem

Noatunfrua sa...

Flinka! Her har det blitt lite baking.. Men har fått to slag i boks (med stor hjelp fra svigermor), og holder i skrivende øyeblikk på med sjokoladekonfekt med karamellfyll... Namnam! :D

Ha en nydelig helg, snuppa!
Klem!

Elin sa...

Jeg bøyer meg i støvet...bokstavelig talt å det ja...:) For her er det ikke julerent enda...Men det blir vel her å omsider:)

Ha en flott 4.søndag i advent:)

Klem Ea

Related Posts with Thumbnails