Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 20. desember 2010

En ekte juleglede

Å hu hei hvor det går!
Her har det gått i ett hele helgen, og det er nesten en befrielse at det er mandag. Helgen har vært vellykket på alle måter, men man blir liksom litt sliten også, når man kun er hjemme for å sove. Helgens absolutte høydepunkt har nok uansett vært det øyeblikket som verken handlet om mat eller selskapeligheter.

Mange av dere husker kanskje innlegget jeg skrev i høst, = ? Siden den gang har jeg blitt bedre kjent med denne mannen, litt etter litt. Vi har vekslet noen ord nå og da, og sendt hverandre oppmuntrende smil ettersom arbeidstimene har sneglet seg avgårde. Og nettopp disse smilene har betydd så mye for meg, for hva gir mer energi når man er litt sliten og lei, enn et smil? Og er det noe denne mannen er flink til, så er det å smile!


Jeg har tenkt litt i desember, på hva jeg kan gjøre for å gi noe tilbake til denne mannen. Så satte julebaksten i gang, og da var det jo selvsagt. Jeg gikk til innkjøp av en stor kakeboks, og når vi var ferdige med julebaksten, tok jeg litt av alt og puttet oppi. Deretter pakket jeg den inn i julepapir, og skrev et kort og la ved. "Du kjenner min bakgrunn like lite som jeg kjenner din, men fordi du alltid får meg i så godt humør, fortjener du denne."


Det var lørdag, og arbeidsdagen gikk mot slutten uten at jeg hadde sett noe til ham. Men så, like før jeg skulle dra hjem kom han, og jeg ropte ham bort til meg. Jeg hadde vært litt redd for at han skulle ta gaven galt opp, men aldri før har jeg sett et menneske glad for en gave jeg har gitt bort. Det kjentes godt å kunne glede et annet menneske på den måten. Selv om jeg forsikret ham om at jeg ikke skulle ha noe igjen, insisterte han på å gi meg = Fredrikstad Julebok. Han kunne stolt fortelle at to av innleggene der, var skrevet av ham.


Tidligere i desember, fikk jeg en utfordring fra Fryd Paa Jord, om å gi et tips om noe man kan gjøre for å skape fryd paa jord for andre i førjulstiden. Jeg tror jeg lar dette innlegget få bli mitt lille tips: Gled noen som kanskje ikke har like mange gleder i livet som deg selv.

I dag traff jeg ham forresten igjen. Han fortalte at han ikke hadde klart å vente helt til julaften med å åpne julegaven, og han var veldig fornøyd. Jeg vet han nå har ett, stort ønske for julen, og jeg håper han får det oppfylt.

 

14 kommentarer:

Pia sa...

Så flott gjort av deg!
Ønsker deg ei god jul!

FRYD PAA JORD sa...

Jeg VISSTE det kom noe bra ut av det - da jeg utfordret deg:) Dette er AKKURAT det FRYDPAAJORD handler om - å skape litt fryd for de som trenger det. Og gevinsten er jo at det er en selv som oftest opplever mest fryd når vi prøver å gjøre noe fint for andre.
Nå ble jeg så rørt og glad. Du er god, du!
Utrolig tøft gjort forresten. Jeg blir så ofte redd for å "støte" andre - at andre skal føle seg dumme når de får noe. Men de aller fleste av oss blir jo bare så glad. For det handler ikke bare om gaven - det handler jo om å bli sett!
Kan jeg bruke innlegget ditt som dagens tips i morgen?
Masse gode juleklemmer!

Siv sa...

Hei på deg :)
Lenge siden nå....jeg har da følgt med deg her inne skal du vite ;) litt avhengig av deg blitt vet du, hi hi..
Du er jo så herlig, god og snill da ♥
Du vet å glede andre !
Det er virkelig godt å kunne gjøre noe og gi noe til andre, det gir jo så utrolig mye tilbake på oss selv også :)
Herlig innlegg ♥

Håper du har fått tilbake varmen, etter den kalde fornøyelsen med å gjøre dette ferdig ,) hi hi..håper du får en vedovn til jul da ;)
Det er deg vel fortjent vennen !

Du, vi sees i januar, ok ? vi 4...
Skulle gjerne hatt med tid når vi var på dine kanter. men....jeg og Anette er like gode til å bruke veldig laaaaaaang tid i sånne butikker, hi hi :)

Ønsker deg en riktig hyggelig jul med familien !
Håper du får gode dager og herlige minner ♥

Go juleklem fra Siv.

verdens heldigste mamma sa...

ÅH hei på deg !

Det var veldig vakkert gjort av deg ! :) Åh nå fikk jeg tårer i øynene... Hærlige du . Det var utrolig flott! Nå kjente jeg at min stressede dårlige samvittighet rullet over meg her. Er så glad for alt jeg har. Kunne vært mye flinkere til å gi bort istedet.. .

Det er det som er så fint med bloggen din! Hver gang jeg er her sitter jeg igjen med tanker i hodet! Du gir oss noe, med og være akkurat den du er! :)
VAkker, tvers igjennom! :)

Gleder meg til neste gang vi treffes!

GOD klem :)

Englehagen sa...

Så nydelig gjort:) Ble helt rørt jeg nå.Det skal ikke så mye til for å gjøre andre glad og særlig de som trenger det litt ekstra....

Elisabeth, innerst i veien sa...

Så raust og nydelig av deg. Den største glede du kan ha, det er å gjøre andre glad! Det er jo sant, selv om uttrykket er slitt.

Frøydis sa...

Slenger meg på alle de over meg og sier: FLOTT gjort!
Ikke mange som ville tenkt på det samme!
Jeg kjøper KLAR, som det heter her i Kristiansand, hver eneste gang, betaler dobbelt så mye som det koster, til den sammen mannen, og hvis ikke han er der...til samboeren hans..Kanskje jeg skal finne på en koselig liten julegave til han? Ser han jo i byen hver eneste gang jeg er der..og skal til byen idag..
Men hva skal jeg finne på til han?
Tenker...
Men TUSEN takk for en flott historie du delte med oss. Tror nok vi alle fikk en tankevekker!

Stor klem fra meg

Anonym sa...

åh, nå varmer du hjertet mitt bustenellik! Så fantastisk flott gjort!!! kjenner tårene presser på her!:)
Virkelig akkurat det her julen handler om jo:)
tusen takk!
klem

Elin sa...

Å så snill du er...jeg fikk tårer i øynene og frysninger på ryggen da jeg leste innlegget ditt:)
Herlighet for ett godt menneske du er:)
Takk for at vi har sånne som deg:)

Ha en flott dag:)

Klem Ea

Snuskebassa sa...

Jeg husker godt det innelgget, og det rørte meg. Så flott at du har fulgt opp disse "møtene". Det har nok beriket dere begge.
Juleklem fra LIV

Mie fra Mies Mirakler sa...

Fantastisk fint innlegg, må bare dele hva som skjedde sist vi kjøpte Megafon som det heter her i Bergen. Sønnen min fikk løpe bort og jeg sa han måtte si det var greit, at vi ikke skulle ha vekslepenger igjen. Så kom han tilbake med en femmer som han hadde fått av selgeren fordi han var så snill. Det er ofte de som har minst selv som er flinkest til å glede andre for de vet hvor mye det betyr. *♥*

Bergljot sa...

Nå fikk jeg tårer i øynene, Bustenellik. Du er et godt medmenneske og en av dem som gjør en forskjell. Ønsker deg og Mannen en god jul;-) Klem fra Bergljot, som har lys i lykta nå

Anneli sa...

Så fantastisk Camilla:) Virkelig utrolig herlig gjort.

katrine sa...

så fint! Godt at noen husker og tør å ta vare på de som er mindre heldige.

Related Posts with Thumbnails