Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 27. september 2010

Jeg trodde det bare skjedde menn

Fredag ettermiddag, eller kveld var det vel egentlig blitt, skjedde det jeg aldri hadde trodd at kunne skje meg. Jeg gikk rett og slett lei IKEA! Hva gir du meg?


Bustemannens tante og onkel skulle ha nytt kjøkken, og vi fikk være med på showet. Siden mine tegnekunnskaper for det meste begrenser seg til Paint og AutoCAD, var jeg mer til bry enn hjelp når kjøkkenet skulle tegnes, så mens Bustemannen bidro med sin hjelp, fikk jeg vandre fritt i IKEAs førsteetasje. Helt på egenhånd.

Eventuelle lesere av det mannlige kjønn, vil kanskje tro at Bustemannen var riv ruskende gal som slapp løs sin hustru på egenhånd i IKEAs lokaler, men vi hadde dagen i forveien inngått en avtale. Torsdag formiddag tikket nemlig følgende SMS inn på min telefon: ”Vi har lyst på vafler, vi.” Vi var selvsagt Bustemannen og hans makker. Med tolv egg med kort datum i kjøleskapet, passet det meg egentlig fint, men jeg jobber tross alt ikke gratis, så jeg sendte en SMS tilbake: ”What’s in it for me?” ”Tja… du kan gjøre hva du vil med 1 000 kroner på IKEA i morra?” Vaffelpressa kom fort i gang!


Jeg trakk pusten godt inn, fant en handlevogn og var svært tilfreds med situasjonen. Å få vandre fritt i IKEAs dill-dallavdeling uten en utålmodig mann på slep og ”hva skal du med det?” som mest hørt, er jo en hver jentes store drøm.


Jeg gikk sakte gjennom reol for reol. Tittet, tok på, tenkte. Jeg tok meg god tid, og kunne riktig vurdere hver enkelt ting. Hadde jeg bruk for ditt? Og passet datt? Først en runde. Så to. Så… ”Er dere snart ferdige” ”Har du fylt budsjettet nå, eller?” ”Nei, jeg er sliten!” ”Du? Sliten på IKEA?” Bustemannen trodde knapt sine egne ører når fruen ringte og klagde sin nød. ”En snau halvtime til, så tenker jeg vi er klare.” Åh, en hel halvtime til? Hva skulle jeg fylle den med? Det hele endte med at jeg tok en tredje runde, mer for trimmens skyld enn noe annet. Jeg hadde jo allerede sett det som var å se, og det gikk sakte, men sikkert opp for meg hvorfor menn syns dette stedet er så kjedelig.


Halvtimen forsvant da på sett og vis, men det var deilig å komme seg ut i bilen og å sette snuta hjemover. Bustemannen og jeg kjørte i hver vår bil, så når jeg kom hjem litt før ham, kunne jeg kose meg med å pusle rundt i Bustehjemmet og plassere de siste innkjøpene der de var tenkt å høre hjemme; et par nye puter i høstfarger til sofaen, to nostalgiske glassflasker til kjøkkenbenken, en stor kurv som skal fylles med pledd og skjerf, litt stoff som skal bli nytt trekk til strykebrettet, masse telys… Og budsjettet? 69 kroner til overs.

12 kommentarer:

Noatunfrua sa...

Jeg gir meg ende over..........................................................

Du er gal, kvinne! Har ikke mer å si!:p

Du er søt da! Hehe!
Klem!

InstatreffNorge sa...

Leeeeeeiiii?
Sikker på at det var Ikea du var på????
Hihihi...du skulle stukket opp å spist noen kjøttboller for de 69 kronene;)

Ha en flott uke:)

Klemmer

Ingamor sa...

På en måte kan jeg forstå deg, men likevel ikke. Med 1000 kr i lomma hadde jeg gått bananas, men jeg ville også ha handlet i møbelavdelingen. Og da hadde ikke 1000kr vært nok for meg tror jeg.

Ha en koselig kveld videre!!

Shy sa...

Hehe! Sånn er det; Når ein får det ein har lyst på i rikeleg monn, så vert ein lei!

Snuskebassa sa...

1000 kroner forsvinner som dugg for sola på IKEA. Du kan ha hatt et illebefinnende, har du tenkt på det?
Men jeg forstår deg. Jeg var innom opptil flere interiørbutikker i dag, og fant ingenting. Det er så mye jeg har sett FØR. Men hadde jeg hatt 1000 kroner som liksom bare MÅTTE brukes.... :-) Da skulle jeg nok ha funnet MASSE!
Klem fra Liv, som simpelthen elsker vafler!

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hei vennen ! ♥

Flink var du som brukte opp pengene i hvert fall, hihi... Og du skulle gort det som Lise sa med resten, du burde tatt deg en liten pause med noe attåt. :) Men har faktisk gått meg lei på ikea jeg også, det går faktisk ann ! ;)

I kveld er magen vond, så jeg løper fram og tilbake her, klarer ikke sitte rolig.

Ønsker deg en nydelig høstkveld ! ♥

Stor og god klem fra meg ♥

Elisabeth, innerst i veien sa...

He, he, men du fikk handla litt da. Medisinen er å holde seg langt borte fra Ikea et par år, så kan du komme på besøk ogjen og alt vil være nytt og spennende. ☺

Pia sa...

Hadde jeg fått 1000 kr for hver gang jeg stekte vafler, hadde jeg vært rik...
Du får prøve IKEA om noen uker igjen, kanskje det føles bedre da.

RoseSommer sa...

På IKEA er det lov å parkere i 5 timer. En gang var det bare såvidt jeg og en venninne rakk å bli ferdige på den tiden.
Og vi syntes vi hadde hatt en fin dag. Men da var jeg yngre.....
Nå er jeg visst så gammel at testosteronnivået mitt har begynt å øke, for jeg syntes faktisk ikke det er like spennende å besøke IKEA som før. Jeg er bekymret.

Unknown sa...

Hærligenminhet!
Bloggeforsømmelse e ikkje bra nei, og eg får prøva å ta Pafrika sine formanende råd på det området te ettertanke... Du har kanskje fått med deg at det har vore travle tider hos meg i det siste, men ganske så utslitte meg passte perfekt te bloggerunde i sofaen i kveld ;o)

Tenka seg te å ha ein sånn dag på Ikea da, hmmmm... Kunne nok skjedd meg og da, for av og te e det rett og slett ikkje shoppingdag. Skjer oftast meg når eg ska handle klær, og gud forby prøve de på!!

Og så har du fått møtt helsten din og da!! Stooor stas ja! Du vil kanskje ikkje tru det når eg skrive (si eg skrive så skikkelig på dialekt) men du ska sjå jobbmailer/-dokument osv. Hah, då e språket viktig ja! :o)

Plutselig kvakk eg til nedi her og, når eg plutselig såg at du hadde gitt Awarden videre te meg!! Det e stas ja!! Sjøl om eg jo syns at det e litt inflasjon på de, så blir en jo glad for å bli valgt ut likavel, for det e jo så maaaange en kan velga mellom liksom :o)
Ska nok få sett på den med tid og stunder.

Blei masse her i kveld, men av og te må det seiast ein del vettu ;o)

Ha ei superduper veka videre godeste du!

Unknown sa...

WHAT???

IKEA kjedelig??
Denne bloggen må jeg bare følge videre!
DU må jo bare være SPLITTE PINE GAL.....!

...og for all del ikke rop det så høyt ut - vil ikke at mannen skal høre at han har rett.
Hehe:))

Frøydis sa...

Hehe...her går "halve" Kristiansand og venter på at IKEA skal åpne..tenker det blir kaos..
Jeg skal IKKE på åpningsdagen, men slenger meg nok innom der en eller annen gang..
De har jo fått veldig mye fint der..t-lys og servietter, hehe..

Koselig å høre fra deg igjen, og neste gang du skal lage vafler...sender du over etpar plater?

Klem, Frøydis

Related Posts with Thumbnails