Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 26. august 2010

Om å fylle andres sko


”Det er bedre å være en førsteklasses utgave av seg selv, enn å være en annenklasses utgave av noen andre.” Et godt råd jeg gladelig gir bort ved en hver passende anledning. Hvor vidt jeg følger rådet selv, er jeg heller usikker på. Ikke slik å forstå at jeg forsøker å være noen andre enn den jeg er, men det er ikke så lett å være en førsteklasses utgave av noe man ikke alltid helt vet hva er, heller.


 Innimellom forlegger jeg meg selv, og da er det ikke bare, bare å vite hvordan jeg skal få det til. Men, når jeg først vet hvor jeg befinner meg, er jeg til gjengjeld meg selv nok. På godt og vondt. Som for eksempel her om dagen: Jeg befant meg i entreen, i full sving med helgerengjøringen. Plutselig så jeg en svart flekk, et godt stykke opp på veggen. Jeg strakte meg opp for å vaske den bort, men kom bokstavelig talt til kort. De late bærer seg som kjent i hjel, og jeg bærer ofte tungt, så jeg tittet rundt meg etter en enkel måte for å komme litt opp i høyden. ”Aha! Bustemannens sko!” tenkte jeg, men kom i samme nu på at selv om Bustemannen måler to meter på strømpelesten, så ville ikke jeg automatisk vokse tretti centimeter bare ved å ta på meg hans sko. Hvor dum går det an å være, liksom?


Jeg liker å anse meg selv som et oppegående og intelligent vesen, men jeg skjønner at Bustemannen både titt og stadig stiller seg spørrende til nettopp dét. Det har strengt tatt jeg gjort en gang i blant også. Likevel… ja, likevel hva da? Faktisk har jeg helt mistet tråden, men det er kanskje ikke så rart heller, når jeg stadig vekk har det med å miste meg selv? Men, hvorfor er man egentlig så opptatt av at man skal fylle andres sko?


Selv om det skulle være flere som skulle slumpe til å passe mine slitte joggesko som holdes sammen av sportstape (det handler om kjærlighet, ikke penger), så løper de jo ikke automatisk like dårlig som meg. Eller, med de skoene så gjør de nok muligens det, men uansett da; poenget (hvis det var ett?)! Hvorfor skal man hele tiden ha noen til å fylle skoene etter seg? Vi liker å tro at vi er uerstattelige, og det er vi jo faktisk også. Så får vi bare akseptere oss selv med de egenskapene vi (eventuelt ikke) er tilgodesett med. I mitt tilfelle mangler jeg tretti centimeter når veggen har en svart flekk, men så får jeg hvertfall biceps å snakke om med tanke på alle de stolene jeg må flytte på for å rekke opp, da!


Og for de av dere som lurer på om det bor småtroll her, så kan jeg fortelle dere at det gjør det ikke. De pittesmå skoene er Bustenelliks egne. Dog er de noe trange i totten.   
P.S. Har du husket å stemme i kakepoeng-undersøkelsen?

7 kommentarer:

RoseSommer sa...

Det viktigste er jo ikke Å-GÅ-SKOA-A-SEG.

Eller som de kjente livsfilosofene Ole Ivars sier: En lyt værra som en er når'n itte vart som en sku'....

(Du, jeg skjønner ikke den kakepoeng-greia. Er det noe moro dere bloggere har drevet med mens jeg har vært på ferie??? Dårlig gjort isåfall!)

Hegeslilleboble sa...

Hehe, herlig innlegg:).

Kjekk blogg:)

Bergljot sa...

Jeg synes du framstår som temmelig reflektert til å ha forlagt deg selv;-) Og jeg må innrømme at jeg stusset litt over de små rosa skoene.... Det er nemlig veldig uvanlig at damebloggere med små unger ikke skriver om de små ungene sine en gang i blant. Eller temmelig ofte, egentlig. Fint at du ikke har en "smugbaby"!

fryd&forandring sa...

Kakepoeng!?
Søte småsko! Jammen godt vi faktisk er uaerstattelige.. ellers ville vi jo ikke bli husket for noe spesielt? Sånn, dersom alle hadde de samme egenskapene... nei, grøss og gru, tenk så kjedelig verden vile ha vært da, hehe!
Herlig stekebrettstativ du har fått deg, helt genialt rett og slett!

God hlg til deg,
klem!

Christine sa...

Jammen meg bra at du e deg sjøl, e jo derfor me andre bloggedame har vorte so glad i deg :)

Men du..bruke du de skona no..? Då har du i såfall liten fot..

Eg må og ærlig innrømma at eg ikkje skjønne bæret av dei derre kakepoenga..

Ha ei toppers helg :)

Klemmer :)

InstatreffNorge sa...

Hihi bustete og surrete?;)
Fort gjort;)
Håper ikke du omkom av kjedsomhet under forelesningen her om dagen?;)
Nå er det endelig helg igjen og du kan kose deg:)

Klem Lise

Frøydis sa...

Hei på deg :-))
Fant bloggen din hos A bit(ch)shy :-)
Kjempemoro og koselig å lese bloggen din, så jeg legger meg til som følger :-))

Ha en flott dag
Klem, Frøydis

Related Posts with Thumbnails