Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 1. juni 2015

Familien vokser

Her på Fjellborg går det unna for tida! Sist gang jeg tittet innom Bustebloggen, skrev jeg jo litt om livsvalg og tidsklemma, og det skal min sann sies at her er det ikke mye lediggang om dagen. I løpet av mai ble faktisk besetningen her utvidet med intet mindre enn fjorten individer! Eller; nitten om vi skal telle med snilene til Busteliten. Bevare meg vel, vi har faktisk åtte sniler boende i vinduskarmen på kjøkkenet. "Heldigvis" er tre av dem på ferie, så det er bare fem som er hjemme. 

For to uker siden, flyttet det tre unge herremenn inn på Fjellborg. De ble raskt døpt Grise, Krise og Fise, og disse tre daffer glade og fornøyde rundt i det lille fjøset sitt. 


Vi har blitt veldig gode kamerater; særlig Grise og jeg har funnet tonen. Han er den som er mest frempå av dem. Krise gjør ikke så mye utav seg, men har antakelig nok med å finne seg sjæl, og Fise er den lille rampen som alltid virrer rundt og forsøker å stikke av. 


De er, som griser flest, glad i mat, men er også veldig menn, og kan ikke fatte og begripe hva gulrøtter skal være godt for. Men, rasler du med en pose chilinøtter? Ja, da blir det for rene festen å regne! 

På "låven" har det flyttet inn elleve damer. Det skulle etter planen vært ti, men ingen vet hvor den ellevte kom fra, eller hvem den ellevte er, men der det er hjerterom, er det husrom, og egg blir det, så da spiller det jo egentlig ingen rolle. 


Så pene å se på, er de foreløpig ikke, men eggene de legger er veldig gode. Det er jo det viktigste. De er pensjonerte produksjonshøner, og lever nå livets høst i noe jeg antar er total forskrekkelse over hvor stor verden egentlig kan være. (Det er tidligere burhøns, som plutselig har fått stor plass både inne og ute.)

Busteliten syns det er spesielt stas med disse hønene, og er inne for å hente egg både sent og tidlig. Det ligger også i planene å skaffe til veie en hane, slik at det kanskje kan bli litt moro for damene etter hvert, men i følge Busteliten skal den bo på takmønet. Jeg vil tro det begrenser moroa både for hønene og ikke minst oss, så jeg tror vi skal gå en runde eller to på det. Vi fikk jo omsider overtalt gutten til å gå for jentehøner fremfor guttehøner, så han er jo fleksibel bare han får tenkt seg om. 


Men, når hanen er under tak, så tror jeg vi setter en midlertidig inntaksstopp. Bustemannen og gammel-faffa mener at tre biekolonier for å få litt fart i frukthagen også hadde gjort seg, og nabo'n og jeg er enige om å spleise på ei ku for å redusere caffe latte-kostnadene noe, men alt det der tror jeg får vente bitte litt. Jeg har i grunnen nok med å jakte rømte sniler og å springe etter Ålle Trålle som plutselig har funnet ut hvordan han kan sette det ene benet fremfor det andre, akkurat nå.


Og sånn går nå dagene, her på Fjellborg. 

4 kommentarer:

Heidi sa...

Å, herlig! Visste ikke at du var bondekone, men dette hørtes ut som stor stas. Hadde spesielt sans for høner med pensjonisttilværelse, godt at det finnes et etterliv for burhøns også! (Leste høyt for Mannen, vi lo godt begge to).

Ha en glad dag! :)

Petrus og Petrine sa...

Så hyggelig lesning. Jeg får nesten lyst til å flytte etter, eller herme etter er vel mer riktig, livet med dyr og en roligere hverdag med tidspress :) I petrus sin barenhage har de i løpet av de siste måneden fått både gris og høner , men der er det Pål som er den mest kjælne grisen og hønene ser jeg faktisk ikke forskjell på. Men de legger egg og vi må daglig bli med på en runde for å hilse på dyra. Kaninene er nok de som er minst stas. De og fiskene..
Kjekt å få en statusrapport igjen. - ha fortsatt gode, travle dager for plutselig kna det bli mer å gjøre, når de siste snilene har hjemkommet igjen :)

Mormorfarmor Inger sa...

Herlig :) Skikkelig gøy på landet hos dere! Moro å lese!

Refleksjon på livsvegen sa...

Så flott!
Trudde nesten nr.3 var på veg ;-)

Herlege glimt frå din kvardag!

På jobben bor det rumpetroll på Personalrommet, har gitt beskjed om at dei må ut av huset før dei hoppar sjølve.. :-)

Nyt Juni!

Related Posts with Thumbnails