Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 26. november 2012

Vi ha'kke vaska gølvet, og ikke børi ved

Se der, ja! Nesten en uke siden forrige Busteblogg-innlegg. Man skulle nesten tro at Bustenelliken hadde klappa igjen lokket, men neida! Det har jeg rett og slett ikke tid til, i disse før-førjulstider. Jeg fatter og begriper ikke hvordan folk allerede kan ha rukket å smekke opp adventsstakene, klargjøre hundreogseksogtredve kalendergaver og samtidig ha baka fjorten av sju slag. Og det en uke før advent! 

Jeg har riktignok rukket å forfatte årets julebrev, printe det ut på restene av blekkpatronene, og putte halvparten av dem i konvolutter, men ellers står det sørgelig stille i juleforberedelsene, føler jeg. Kan hende har det noe å gjøre med det takraset av en gang vi har (men nå har vi faktisk gulv, i motsetning til forrige uke da vi bare hadde fjell) og at det faktum at jeg kryper til sengs i nitida for å være noenlunde levende når klokka ringer fem dagen etterpå. Jeg vet ikke. 

Det er i slike stunder, når det røyner på som verst, at jeg så gjerne skulle hatt et par ord med min kjære mor. Det er nemlig én ting jeg aldri tenkte tanken på å spørre om mens hun enda var i live, og det var hvordan i himmelens navn og riker kom hun i mål med alt mulig? Jobb, håndball, symøter, husarbeid, se på barne-TV med meg, håndarbeider og you name it, og attpåtil så var det ikke grenser for hva hun rakk før jul! Juleverksted med halve slekta arrangerte hun også hvert år. Tilsynelatende (og her er det sikkert et notabene) uten stress i det hele tatt! Åssen fiksa hun det? Dét glemte jeg å spørre om. 

Men, selv om huset i skrivende stund ser ut til å være en passende kandidat til Ekstreme Samlere, og jeg fortsatt ikke har et eneste kakeslag i boks, sånn rent bortsett fra fjorårets smultringer som fortsatt ligger i fryseren, så har jeg i det minste en plan. En uke for uke-, og dag for dag-plan, for hvordan jeg skal komme meg i mål. Lister, lange som sju vonde år. Og jeg følger dem. Slavisk. Det blir nok greie på't her i år ævv. Bare at akkurat nå ser det litt mørkt ut. Inntil videre får andre bloggere stå for julestemninga i Blogglandia. Jeg kapitulerer på ubestemt tid, og innser at jeg bare er et menneske. Så kanskje, neste år... så har jeg sikkert ikke julegrana på plass til 1. november da, heller.

Åssen er'e med deg? Har du tent julegrana og pakket opp gavene enda?


Tross julebilder fra i fjor, er det heller skralt med illustrasjonene da Blogger p.t. ikke er heeelt samarbeidsvillig. Dere får være kreative og lage deres egne, indre bilder. Eller... don't!

10 kommentarer:

Pia sa...

He he, ikke så mye på stell. Eller - har faktisk kjøpt inn det meste av julegaver. Og bestilt julekort.

Livets drøm/Eva Elisabeth sa...

Pakkene er nesten i boks, men ellers er det vel ikke verket vasket eller bakt noe her i huset enda..... men det er jo LENGE til jul... hehe
Ha en knall fin kveld
klem

Villa Wonka sa...

Hehe… er ikke så mye jul her hjemme enda heller. Vi arrangerte bakedag med store og små venner på søndag, men det er også det eneste som er av jul her hjemme. Ja, også sniker jeg inne litt julemusikk på kjøkkenet ;-)

Ha en fin kveld!
Klem Kristin

Åshild sa...

Den store planen er klar og følges her også. Masse baking og matlaging fremover, men her blir det ikke jul før jul, sånn et par dager før julaften. Jeg rister litt på hodet over de som allerede har pyntet.

Unknown sa...

Har flesket til med pepperkakehus, faktisk! Og det ble så skjeivt at nå raste nettopp taket....... et trist syn. Men at du har skrevet julekort, skrevet ut på gammeldags måte OG puttet i konvolutt synes jeg høres enda bedre ut! Synes sånne ting er slitsomt jeg.. Blir nok hastejulekort i år som i fjor, som i forfjor osv.

Anonym sa...

Haha, jeg er ferdig med et slag kaker, kjøpt og pakket inn alle gavene, pakket inn Storebrors pakkekalender og kjøpt inn lillesøsters.

Grunnen til at jeg er tidlig ute i år er fordi jeg har kraftig bekkenløsning og er 6 mnd på vei med nr 3. Så jeg orker ikke stress denne julen ;)

Mormorfarmor Inger sa...

Her er det avslappa forhold... for jeg veit, etter så mange år med stress og kaving før jul, at det blir jul uansett - og at det blir vel så koselig om man ikke rekker alt det man (les mange andre) må gjøre :)
Adventsstaken skal IKKE fram før til søndag. Ser det lyser i vinduer både her og der. Men søndag er dagen. Dermed basta. Kaker og gaver ornær sæ - mat også. Jada - det blir jul ♥
Stressfri klem herfra :)

RoseSommer sa...

Jeg har også tenkt på noe av det samme som deg; hvordan hadde egentlig moren min det på julaften: ALT var klart, middag til en hel bataljon ble klar til rett tidspunkt og smakte herlig, kakene var klare til kaffeserveringen. Var hun dødssliten, tro?? Hatet hun hele greia?
Ellers tror jeg utrolig mange kjøper julekakene nå for tiden, og det eneste stresset med det er jo å være tidlig ute og stå i kø på en julemesse nå i november. (Har du SETT en sånn kø?? De er helt gær'ne!)
Kos deg i førjulstida. Ikke stress.
Som de sier: "Ta det med ro, det er stress nok til alle."

Dragemamma sa...

Du ligger langt foran meg i løypa i alle fall, om det kan trøste og berolige noe. Jeg tror jeg avlyser julen i år igjen, som i fjor og året før. Det er for mye å forholde seg til!

Men bare jeg blir ferdig med julemarkedet på lørdag, så kan jeg se om jeg får pakket inn 48 kalendergaver... Litt på etterskudd da, tydeligvis. Siden lørdag er 1. desember...

bevaremegvel sa...

Så deilig å høre at ikke alle er i rute. Men du har kommet lenger enn meg, du har skrevet julekortet!
Jeg har funnet ut at jeg ikke kommer i mål uansett, og har nå vært på julemarkeder og kjøpt meg totalt 5 slag til julebaksten :)
KLem

Related Posts with Thumbnails