Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 18. oktober 2012

Ett år...

Det er så lite. Og likevel så utrolig mye. For en liten kæll, så er det faktisk et helt liv. I dag, 18. oktober, er det ett år siden den vesle kællen vår ble født. Jeg klarer ikke helt å tro det. 


De siste dagene har vært litt spesielle. Jeg tenker tilbake og tenker på han som enda ikke var, men som likevel var det. Jeg tenker tilbake, og er utrolig takknemlig for at han faktisk fikk være. Det var nemlig ikke så selvsagt, der det stod om livet for både Busteliten og meg, noen dramatiske minutter i fjor. Fødselen husker jeg fortsatt nesten ingenting av, men i små porsjoner ble jeg fortalt om den i dagene som fulgte. 

Mye gikk galt underveis, og særlig da vi nærmet oss mål, men takket være et fantastisk sykehuspersonale og en sta og dyktig fødselslege, så endte det likevel godt. Derfor kan vi i dag kose oss med å gjøre litt ekstra stas på veslekællen vår. En liten kæll, som er noe helt for seg selv.

Busteliten har gitt mamma'n og pappa'n sin en snill debut i foreldrerollen. Han har fra første stund vært en medgjørlig liten kar med særdeles godt humør. Han er blid absolutt hele dagen, og det er først når klokka nærmer seg syv og leggetid at det kan bli litt baluba i Busteheimen. Hvor han har den egenskapen fra, vites ikke, for både Bustemannen og jeg er enige om at "det har han hvertfall ikke fra deg!". Bustemannen mistenker at det er fra Geir, for Busteliten er nemlig veldig opptatt av "Geeeeir". Bustemannen heter ikke Geir, og selv om jeg påstår at postmannen faktisk er en postdame, så har hverken Bustemannen eller jeg kommet til bunns i hvem denne Geir egentlig er... (Men vi har klarhet i hvem pappaen er, altså!)


Også har vi Ulf, da. Vi kan liksom ikke ha et innlegg om Busteliten uten å nevne Ulf. Ulf befinner seg i neven på Busteliten absolutt døgnet rundt, og sammen har de vunnet kampen mot barnehagepersonalet for lengst. De forsøkte nemlig med Ulf-avvenning ved barnehagestart, men det prosjektet måtte de raskt legge på is. Der Busteliten er, der er Ulf. Ferdig snakka. 

Det siste året har gått så fort, men likevel så uendelig sakte. Det kjennes ut som en evighet siden jeg satt på do og forsøkte å få bukt med luftsmertene mine (uvitende førstegangsfødene, altså). Og nå - vips! Så har den 55 cm lange, og 4 670 gram tunge babyen blitt til en liten gutt. Vi som aldri syntes at han var skikkelig baby siden han var så stor, men når vi nå ser tilbake på bildene som i dag er ett år gamle... Han var visst litt liten likevel.

For et år siden i dag var dagen grå. Akkurat slik jeg hadde sett for meg at den skulle være. Det er den i dag også, og det syns jeg egentlig at er litt fint. Det er Busteliten sin dag, og den skal feires. For aller første gang.

Gratulerer med dagen, vesle kællen vår!

 

17 kommentarer:

Shy sa...

Gratulerer med dagen! Eitt årsdagen er spesiell.

Tove sa...

Gratulerer med dagen til lillegutt. Vår lille er et halvt år idag. Jammen går det fort. Kos dere masse idag.
Klem tove

Ann-kristin sa...

Gratulerer såååå mye med dagen!!<3 det et en spesiell dag!! <3 det er rart å tenke på at du var nybakte mor for 1 år siden.. Hvis du hadde blitt mor ennå da? Vår er jo født sent på kvelden så da vi feiret han så var han egentlig ikke født ennå. Hehe..:-)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Gratulerer såååå mye til Busteliten og foreldren hans på den store dagen! 1 år er ganske mye for en som ikke har opplevd det før! Takk for fin histori og godt at det gikk så bra da! Kos dere med bursdagen! Hipp, hipp, Hurraaaa!

Klem Cathrine :-)

Petrus og Petrine sa...

Gratulerer som foreldre til en ettåring!
Gratulerer til den lille Kællen
Og takk for at du sier noe om at du er takknemlig for å få denne vakre skapningen . Den fineste tittelen jeg bærer er nemlig Mamma, en tittel som innebærer så mye . Også takknemlighet.
Jeg er glad for at nettopp Dere kan glede dere over den vesle Kællen, og Ulf da...
Men vet du at Kællane spiller på Melløs?
Min lille pode løper rundt og hoier: kom igjen, Kællær!
Bevisst miljøpåvirket av sin far.
Glad bursdag: Hipp, Hipp, Hurra!!!!!

Mona sa...

Fint skrevet! Det er stort å få lov til å være mamma. Ingen selvfølgelighet - men en stor gave.

Bergljot sa...

Gratulerer med dagen, til dere alle!

Janet sa...

Gratulerer så mye med dagen. Håper den blir fin med masse lekre kaker han kan fråtse i ;)

Åshild sa...

1 års dagen er en milepæl. Masse utvikling bare på et år.

MammaMy sa...

Gratulera med dagen til alle 3! :)

Anonym sa...

Gratulerer med dagen!!
Klem

Pia sa...

Gratulerer med dagen! Tida flyr!

VeroNot sa...

Gratulerer så mye med 1 åring i hus!
Jeg var akkurat på samme sted for litt over 8 måneder siden. :-)
Håper dere hadde en flott dag! :-)

Casa Didriksen sa...

Fint innlegg. Jeg er akkurat som deg når ungene har bursdag. Tenker tilbake og blir sentimental og hele pakka. Er så heldig som har tre friske barn, det er slett ikke alle forunt.
Gratulerer med dagen og kos dere med feiringen!

Mormorfarmor Inger sa...

Sent på dagen - men han har fremdeles bursdag :)
Gratulerer til Veslekæll!!!
Flott innlegg Bustenellik - likær :)
Klem fra Inger

Anonym sa...

Så koselig å lese innlegget ditt! ♥
Våres minste prins blir et år i dag! For ganske nøyaktig et år siden kom han til verden, også etter mye dramatikk. Han er vår tredje, men alt er like fantastisk allikevel! Lykke til videre med din lille / store sønn!

Marita sa...

Gratulerer så mye med et-års dagen til Busteliten :) Det er noe veldig spesielt med den første bursdagen ja :)

Related Posts with Thumbnails