Det er stadig at man har behov for å fryse ned hint og annet av mat. Ofte blir det til at man putter matrester og annet i brødposer, slenger det i fryseboksen, for deretter å ha gjettekonkurranse hver gang man er på jakt etter noe i fryseren siden. Er dette gryte, mon tro? Eller kanskje pizzafyll? Ustekt karbonadedeig?
Etter at husmortilværelsen tiltok, har jeg forsøkt å gjøre noe med dette problemet. For det første, har jeg blitt flinkere til å bruke bokser når jeg fryser ned mat. På den måten får jeg utnyttet plassen i fryseboksen litt bedre, men ikke minst har jeg begynt å merke alt jeg fryser med navn og dato for nedfrysing. Slik holder jeg styr både på hva det er, og hvor gammelt det er.
Og så til husmortipset:
For at denne merkeordningen faktisk skal fungere, er man avhengig av å ha egnet utstyr tilgjengelig. Hvordan har jeg løst det? Jo, jeg har skaffet en rull med maskeringstape og en liten tusj. Dette ligger lett tilgjengelig, og hver gang jeg skal fryse noe, bare river jeg av en liten tapebit, fester den på fryseemballasjen og skriver i vei. Maskeringstapen er lett å skrive på, og den er også lett å få av senere når hva-enn-det-er blir tatt opp av fryseren, og boksen det lå i skal i oppvaskmaskinen. Enkelt og greit.
- Har du gode rutiner når du fryser mat? Eller er du bare god på å gjette? -
14 kommentarer:
Smart tips :) Prøver å være flink til å merke- men innimellom går det litt fort i svingene, og da er det spennende se hva det blir til middag :) Tror nok jeg skal gå til innkjøp av maskeringstape ja.
Helen
Gjetteleken er veldig "morro" når man står nede i en mørk og kald kjeller. Så jeg tar til meg tipse ditt og takker for rådet :D
Vi har ikke så stor fryser og dermed blir det ikke overfyllt med matvarer. Så da er det enkelt å vite hva en har og bruke opp det som er der slik at en ikke overfyller fryseren - for det er det veldig mange som gjøre. De har ikke snøring på hva de egentlig har "nedi der". ha en fin dag!
sv: Ja den andre bilen vår er også sånn. låser seg selv etter en stund. Så der må vi hvertfall passe på. Bank, bank, bank, bank i bordet ja! haha
Koselig du stakk innom ;) fin blogg du har her ! vi snakkes
Etter mange år med gjettekonkurranse i kjempediger fryser fra 1975 (ja du leste riktig og den lever enda!), så har jeg også lært meg lappesystem!
Klem til deg og veslekæll fra Inger (heldige meg som fikk hilse på storsjarmøren i dag!! Og igjen, tusen takk for flott gave som jeg vant!!!)
Skriver også på ALT det som er i frysen.
Men du vet at det finnes noe som heter frysetape? Selges på matbutikken :D
Hehe, sitter her og kjenner meg så fryktelig odt igjen i gjettelek-senarioet! Og funker det å lukte på nedfryst mat for å bli klokere -niks! Maskeringsteip er igrunn genialt, ihvertfall i et hjem som mitt der vi ALLTID har maskeringsteip ett eller annet sted.. *noteres bak øret*!
Klem
Jeg er veldig god på gjetting......og noen ganger har vi skrevet med sprittusj utenpå posen før den havner i fryseren....
Der får du endel husmorpoeng, ja:-)! Smart det altså, men jeg har en tendens å glemme å skrive på... Kanskje jeg burde raide mannens verktøykasse?:-) Der er det nok noen ruller med tape!!:-)
God fredag til dere og gratulerer så mye med 6 mnd på lillemann!:-)
Stor klem fra størstepia
Ah! Enkelt & genialt.
Det er INGENTING som er så kjedelig som gjettekonkurranse i frysern!
Du tror du henter opp vanilje-is og så viser det seg å være løksaus!
Problemet mitt er at jeg ALDRI finner hverken maskeringstape eller tusj når jeg trenger dem. Konemor er alt for ryddig!!!
B*
Nå måtte jeg lese igjennom mange innlegg her, har jo vært totalt fraværende i det siste, og gått glipp av den flotte Osloturen din til og med:P
Så spennende da og ikke minst moro at de ville skrive om dåpskjolen:)
Gleder meg til å se resultatet i KK:):) Jippi! :)
Ønsker dere en superdeilig helg:)
Klem klem
Lurt :)
Med to store gutar i hus,
så slepp eg å fryse restar -
rett og slett fordi det aldri er restar :)))) Så derfor - ikkje system på det i det heile tatt ;)
Ha ei strålande helg heile bustefamilien!
Klem
Morsomt skrevet!
PS: Lurt å merke, ja. Tok opp "biff" en dag, som viste seg å være seigt bankekjøtt, kjøpt inn til gulasjsuppe en gang for lenge siden... Ikke helt vellykket biffmiddag...
Mitt tips, som jeg har fra mora mi :-) Og dette gjelder spesielt når jeg lager fiskemat, eller når et lam eller tre kommer tilbake fra slakteriet og skal parteres og fryses:
Alt som skal i fryseren merkes med nr. Og da er det praktisk at fiskematen jeg laget denne uka merkes med et 2-tall først (for 2012), f.eks 201, 202, 203 osv. Og så har jeg ei lita bok, hvor hver enkelt ting noteres: F.eks, 201 Fiskekaker 8 stk. 202 Fiskekaker 10 stk., eller 232 Lammelår, 233 fårikålkjøtt osv. Så når jeg lurer på hvor mye som er igjen i fryseren, sjekker jeg i boka. Og når fiskekakeposen merket med 201 blir tatt opp, skriver jeg et kryss bakerst på nr.linja, så vet jeg at denne er brukt opp. Da har jeg brukbar oversikt over hva som er i fryseren :-)
Legg inn en kommentar