Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 26. september 2011

Tilbake fra tosomhetshelg

Først og fremst, til de av dere som måtte lure: Busteliten har ikke, bokstavelig talt, blitt ledd ut i helgen. Bustenelliks blære fungerer fortsatt utmerket som trampoline, og Bustemannen er fortsatt snill som et lam. RoseSommer hadde forøvrig en forklaring på Bustemannens noe merkelige oppførsel, og dersom denne forklaringen skulle vise seg å være riktig, vet jeg i allefall hva jeg har å gjøre: Knipe igjen! 


Bustemannens oppførsel kan visstnok forklares ved at "når det nærmer seg fødselen så synker mannens testosteronnivå så han skal holde seg mer hjemme og passe på kone og barn. Dette er selvsagt noe huleboer-greier som henger igjen, og høres jo fornuftig ut." Videre kan RoseSommer fortelle at det er gjort forskning på testosteron, og at "studien viser også at disse mennenes testosteronnivå sank da ungen ble født, og at nivået sank ytterligere hos de som tok del i barnepass og omsorg." Interessant, interessant. Noe sier meg imidlertid at dette er forskningsresultater menn nødvendigvis ikke bør settes for mye inn i, da det kan tenkes at de muligens vil forsøke å motarbeide naturen, og vi vil bli sittende igjen med en gjeng patetiske wannabe-machoer.


Nuvel. Oslo. En by der det later til at en hver kultur fra hver en verdenskrok er representert; likevel føler jeg meg alltid som den eneste bondeknølen i mils omkrets. Outsideren. Oksen Ferdinand. Jeg har rett og slett ingenting i en storby å gjøre, og passer nok bedre til å sitte ensom på en eng og lukte på blommorna. Når det er sagt, så hadde vi likevel en alle tiders helg i storbyen. Det var deilig å komme litt bort fra hverdagens burde/skulle/kunne og må absolutt ha gjort. Det var deilig å ligge på hotell, komme til ferdig oppredd seng, slenge håndklærne rett på gulvet uten å ta ansvar for opprydningen, og bare gå fra oppvasken når frokosten var fortært.
Uvant luksus!


Vi har spist middag på restaurant, og vært på Historisk Museum og sett på Ötzi. Vi har ruslet tur på Karl Johan, og Busteliten har fått utvidet garderoben sin. Bustemannen er fortsatt uten nye sko (det er ikke bare, bare å finne sko i størrelse 48, hvis noen lurte), men kaffemaskinen vår har fått påfyll av nye kapsler med spennende smaker. I skrivende stund sitter jeg og koser meg med en kopp hjemmelaget kaffe mocca, og selv om det nok er for ulydighet å regne omstendighetene tatt i betraktning, har jeg likevel unnet meg denne lille utskeielsen en grå høstmandag.


Vi må jo heller ikke glemme turen med et knippe "hælle måne"-kvinns i midten av førtiårene, i Radisson Blu Plazas panoramaheis. En tur i denne glassheisen var nok det villeste de hadde begitt seg utpå på noen år, og det krevde full innsats av ansiktsmusklene våre å beholde en noenlunde alvorlig og likegyldig maske, og ikke å sprute ut i latter, slik som disse kvinnfolka gaulet og hoiet. 


Også var vi jo selvsagt i et fullsatt Oslo Spektrum lørdagskvelden, da, på Humorgalla. Showet var nok ikke helt som forventet med litt for mange sketsjer på amatørnivå (fortrinnsvis med Harald Eia og Bård Tufte Johansen i hovedrollene), men absolutt verdt inngangspengene. John Cleese er og blir en legende, og Atle Antonsens lette og ledige stil veide 110 % opp for de to andre nordmennenes mer overanstrengte forsøk på å være morsomme.   


Det har vært en fantastisk helg, som vi kan leve på lenge. Men, i dag er det mandag, og tosomhetshelgen er passé. Bustemannen er på jobb, og jeg er hjemme og gjør egentlig ingenting. Gråværet ute appellerer liksom ikke helt til giddalysten i dag, men en handletur til Sverige står på tapetet så snart Bustemannen legger fra seg hammeren for dagen. Matskapet er tomt, og det er jo i grunnen litt kjipt så lenge det er mat man lever av. Telleren viser at dette innlegget er Bustebloggens publiserte innlegg nummer 399, og da er det vel på sin plass at neste innlegg, nummer 400 i rekken, blir et aldri så lite jubileumsinnlegg med en aldri så liten give away? Hva sier dere? Er dere med?

Nyt mandagen folkens - vi blogges!
  

 
, som har tatt dere med en tur i panoramaheisen i dag

11 kommentarer:

sylvia sa...

hei,
høres ut som en topp helg,
å så kjekt å få forklaringen.
ha en nydelig mandag.
klem

Shy sa...

Artig helg de har hatt,
iallefall artig å lese om den :)
Og give away er eg no med på så klart!

Mormorfarmor Inger sa...

Oslo er en fin by! Jeg er derfra, så jeg vet at Oslo er mer enn sentrum :)
Skjønner dere har hatt det fint!
Ja jeg har også hørt om hva som skjer med mannfolk før fødsel, men kan faktisk ikke huske å ha opplevd det sjøl ;)
Men mødre er som fugler sies det, de ordner og ordner i redet sitt like før ungen kommer...
Og 400 innlegg er bra! Dobbelt så mange som meg!

Anonym sa...

Så deilig med en kosehelg! 400 innlegg bør feires! :-) Helt klart! :-)

InstatreffNorge sa...

Deilig å unne seg litt hverdagsluksus:):)

Nå er det ikke lenge igjen snuppa:) Tenk at Laila J har blitt mamma idag:)

Ønsker deg en flott uke:)

klem klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ja, leste i avisa at showet ikke fikk toppscore. Høres ut som dere har hatt en nytelseshelg likevel. Da venter vi på innlegg nr. 400, da. :-)

hh sa...

Hørtes ut som en flott og velfortjent helg!

RoseSommer sa...

Godt min enorme kunnskap
(les: Google) kunne være til hjelp!
Nå er jeg bekymret for at dere er på den Sverigeturen. Busteliten må ikke bli født DER! For jeg hørte nemlig at vi holder på å runde 5 millioner innbyggere her i landet, og det hadde jo vært utrolig kult om akkurat DITT barn kunne være nr 5.000.000. Samtidig med innlegg nr 400, mener jeg.

No.15 sa...

Høres ut som en herlig helg.

Og ja det må feires altså, jeg er med! :))

Ha en fin kveld.

klem, Lise

Ingrid Tunheim sa...

Høres ut som en minnerik helg...og den heisen har jeg hverken prøvd eller sett, enda jeg har vært i Oslo mange ganger.....men, jeg har hørt om den altså. Nå har jeg jo sett hvordan utsikten er derfra, så nå trenger den jo ikke utforskes.

Trollmora sa...

pssssst... ta en titt på bloggen min ;)

Related Posts with Thumbnails