Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 8. juni 2011

Bryggerhuset - litt interiør

Når byggmesteren og byggherren, begge i Bustemannens skikkelse, først setter i gang, ja da går det unna. Det er stor og rask fremgang i bryggerhuset vårt for tida, og nå begynner også interiøret og synes.

__________________________________________________________________

Før veggene kunne plateslås innvendig, var det selvsagt at bryggerhuset måtte isoleres. Her i Bustehjemmet kjenner vi til konsekvensene ved å bo i et uisolert hus, og det er slettes ikke å anbefale. Et uisolert hus står heller ikke helt i stil til dagens forskrifter og energikrav, så det var jo ikke noe å lure på. Å isolere er en jobb så enkel at selv mor kan gjøre det, og siden dette var en av få ting jeg faktisk kunne bidra med uten å løfte for tungt eller arbeide i stillinger altfor ubehagelige for bekkenet, hjalp jeg til så godt jeg kunne. Og jo, jeg kan bekrefte at den gule dritten klør! Veldig! 


Bryggerhusets boareal er på 42 kvadratmeter. Det er slettes ikke mye, og vi har forsøkt å utnytte kvadratmeterne så godt som mulig. Gang, stue og kjøkken har således fått åpen løsning for å øke romfølelsen, og enhetlig har vært et stikkord når det har kommet til interiør. 

Inspektøren tar daglige sjekkrunder. Hun gir uttrykk for
å være skeptisk, men vi tar ærlig talt ikke så mye hensyn
til hva hun måtte mene og ikke mene.

Det har også vært viktig for oss å la interiøret stå i stil med eksteriøret. Selv om bryggerhuset i og for seg er helt nytt, så er det jo opprinnelig en gammel bygning, og vi har hatt som mål og bygge det opp i gammel stil. Dette er også planen for huset vårt når det nå er det som står for tur (og huttetu for det prosjektet).

Det blir utvilsomt litt kaotisk når man er midt i en
byggeprosess. Bildet er tatt fra kjøkken, mot stue.

Vi har valgt å kle veggene innvendig med smartpanel. Vi syns det passer bra til den litt gamle stilen. Den er dessuten like fin i stua som på et soverom, og bidrar til enhetligheten siden den er den samme overalt. For å øke romfølelsen, og for å unngå å gjøre rommet veldig kompakt, falt valget på en type smartpanel som kalles Skygge. Fargen er selvsagt hvit. Taket er i samme stil.


Dere skal etter hvert også få se at kjøkkenet er valgt for  liksom å gli litt inn i miljøet, men det får komme senere. Her gjenstår det nemlig litt småting før det er helt klart, men jeg tror det blir råflott!

På hjørnet mellom kjøkken og stue,
mot gangen.

På badet har smartpanelen måttet vike for fliser. Badet er nok også litt mer moderne med tanke på resten av interiøret, men bad stiller gjerne i en klasse for seg. Både med tanke på forskrifter og normer, men ikke også minst med tanke på pris. Lommeboka setter begrensningene lenge før kreativiteten i et slikt rom. Og siden badet liksom blir et rom sånn litt for seg selv, tror jeg vi spanderer på det et eget innlegg når det er klart. Innredningen og toalettet er allerede på plass, og dusjkabinettet skal monteres i dag, så det er nok ikke så lenge til. 


__________________________________________________________________

Bryggerhuset skal være innflytningsklart om tolv dager, og det er ikke mye som gjenstår. Gulvet skal legges, rommene skal belistes, og litt småtteri på kjøkkenet, også er vi egentlig i mål. Det blir en spennende innspurt! Helt hva som kommer i neste innlegg om bryggerhuset vårt blir neimen ikke godt å si, men det blir nok ikke så lenge til. 

7 kommentarer:

Anonym sa...

<3

RoseSommer sa...

Så deilig å få et ekstra hus som er brukelig til ALT! Gjester, lagerplass når en holder på med andre prosjekter, såplass om våren, furtebu for både den ene og den ardre....
Og 42 kvadrat, tja, ikke så verst. Vi kjennet et ektepar i Polen som bor i en leilighet på 45 kvadrat, og der bor også den gamle bestefaren og studenten på 23.

Isoleringen må jeg også få berømme! Vi har gjort som dere; et forsåvidt greit oppusset hus vi har kjøpt med bob-bob isolering. Men bryggerhuset har vi fått bygget opp av "ruinene", og gjett om DET er isolert. Der er det lydtett og varmt, og kjølig og deilig om sommeren. Men vi har ikke bad og kjøkken vi da.

Unknown sa...

Så kjekt å følge med.
Det ser unektelig uhyre lovande ut :o)

Trollmora sa...

dere er kjempeflinke altså! Så fint det blir!

Anonym sa...

Så flinke dere er! Det blir veldig fint.
Klem

hh sa...

Så flott! Når du sier at det ikke er mye igjen, er jeg stum av beundring for hva som faktisk skal gjøres på de tolv dagene!

Martilie sa...

Ååå så fint som det ser ut til å bli!

Og så koselig med bloggtreff med Fru A :) Tenker dere hadde en suuuper dag!

Nyt kvelden!

Klem fra Tove

Related Posts with Thumbnails