Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 3. mai 2011

Bursdagsfeiringer og bekymringer

Med hverdagen tilbake for fullt, flyr dagene unna før vi får sukk for oss her i Bustehjemmet. Etter at vi kom hjem fra ferie, har det vært full fart og jeg ser at det er blitt en hel uke siden sist jeg gav livstegn her på Bustebloggen. Slik var det jo ikke meningen at det skulle bli.

De siste dagene har gått med til bursdagsfeiringer og forberedelser til disse. Lørdag feiret vi bestemor, som fyller 70 i dag, med stort kalas. Av oss nærmeste fikk hun en bærbar PC, så nå venter hele familien i spenning på å få en ny Facebook-venn. Fredag fylte Bustemannen 25, og han ble feiret etter alle kunstens regler i går. Festen var riktignok ikke like stor som bestemors, men jeg kan skrive under på at det blir trangt om plassen når tretten mennesker skal stables på plass i vår relativt lille stue.

Sjokolade- og appelsinkake

Som den gode hustru og husmor jeg er, tilbragte jeg hele formiddagen i går på kjøkkenet, med egg og mjøl til langt oppetter genserermene. I kampens hete slo det meg at det muligens var en smule idiotisk å prøve ut ikke mindre enn to nye kakeoppskrifter når tiden var knapp og gjestene mange, men resultatene ble over all forventning, og gjestene var fra seg av begeistring. Nailed! Bursdagsbarnet var også fornøyd, så da kvitterer vi det som suksess og priser oss lykkelige for at det er ti måneder til neste bursdagsfeiring.

Sjokolademarengs med bringebær

Tross mye planlegging og forberedelser, har fokuset slettes ikke vært på kakebaking og bursdagspressanger de siste dagene. Truls R, husets seksårige marsvin, har vært ute av lage den siste tiden, og det har selvsagt bidratt til store bekymringer og tårevåte kinn i det matmor har sett for seg de verste scenarioer. Den ellers så matglade marsvingutten vår, stoppet gradvis å ta til seg mat, og raste ned i vekt. Selv ikke gulrøtter, livretten, ble rørt. Noe var alvorlig galt, og med hjertet i halsen ringte jeg og bestilte time hos veterinæren.


Marerittene om veterinæren og den skumle sprøyta var mange, men da vi kom dit i morges viste det seg at det "bare" var en jeksel som hadde vokst seg for stor og gjorde det leit å tygge. Truls ble lagt i narkose før de slipte ned tennene hans til riktig størrelse, og i ettermiddag fikk han komme hjem til buret sitt igjen. Gleden var stor over å få ham hjem i live! Bustemannen syns kanskje at behandlingen på et så lite dyr ble litt dyrt, men når man snakker om et familiemedlem som puster og gleder så lar det seg ikke gjøre å tenke i kroner og øre - uansett størrelse. Hadde det vært hans liv som stod og falt på 1 600 kroner, kan jeg tenke meg at han hadde blitt nokså pissed om jeg hadde valgt å bruke pengene på bestillingspizza og nye klær i stedet. I følge dyrlegen, har Truls fortsatt mange gode år igjen, så det var så absolutt verdt det.


Her er det straks tid for litt kvalitetstid med sofaen. Bekkenet er slettes ikke samarbeidsvillig om dagen, og det gjør at man må ta litt fler pauser enn hva man er vant med i løpet av en dag. Med fysikalsk behandling to ganger i uka, håper jeg å holde det noenlunde i sjakk frem til oktober, men jeg har innsett at jeg ikke lenger har full råderett over egen kropp. Bustemannen holder på ute i bryggerhuset i kveld, og det blir så fint der. Det er altfor lenge siden jeg sist hadde et innlegg om det vesle huset på tunet, men kanskje i morgen? Det er ikke så altfor lenge til det er helt ferdig, og jeg gleder meg til å vise dere resten. Bustemannen fortjener masse skryt for innsatsen!

Og jeg mener, er det bursdag, så er det bursdag!

Vel, vi blogges folkens! 
Ha en flott tirsdagskveld, også krysser vi fingrene for at sommeren er tilbake i morra.


 

10 kommentarer:

sylvia sa...

hei,
gratulere til dine familie medlemmer ,
gøy med fødselsdager,
flink du har vært å ordnet å baket,
såå deilig når husdyre kan bli seg selv igjen,
ønsker deg god bedring med bekken,
ikke greit det nei.
ha en fin kveld,
klem fra sylvia

Helen sa...

De bursdagskakene var kjempefine - så flink du er.
Så godt å høre at marsvinet blir bra igjen - jeg visste ikke at de kunne bli så gamle, men det er jo supert. Min datter har to stykker - de er jo veldig koselige dyr å ha, og de lager så koselige lyder.
God bedring til deg.

Berre Kristin sa...

Koseleg innlegg å lesa, til lukke med dagane i familien:) Og alle kakebileta, og spesielt snopebiletet på slutten gjorde at eg verkeleg gledar meg til eigen bursdag som er snart! Spørs berre om nokon bakar til meg...;)

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hello you ! ♥

Gratulerer så mye til dine nære og kjære. ♥ Så flotte kaker du har laget, og gele må man ha. ;)

Uff, stakkars lille Truls da. :( Men godt at det ikke var noe verre, og at han har en lys fremtid i møte. ♥

Her har lillesnupp vannkopper så det holder stakkar, men greit å få det unna selvom jeg syntes fryktelig synd på henne nå. ♥

Gleder meg masse til lørdag, men dere får ta meg som jeg er. Hehe... Litt i grublehjørnet for tiden, muligens det merkes. ;) Det du ser er hva du får, hihi... Anyway, sender deg og Lise en mail i dag eller i morgen. :)

Ha en super kveld vennen ! ♥

Klem Anette

Elisabeth, innerst i veien sa...

Mmmm, den med bringebær så ekstra fristende ut.
Høres ikke godt ut med skranglete bekken, håper du klarer å holde det noenlunde i sjakk. Du får ligge litt på sofaen med Truls og komme dere begge to.

Christine sa...

Nammenam!! Her va da masse godt. Due jo reine bakaren :)

Stakkars lille Truls..men bra da gjekk bra og ordna seg :)

Ha ein finfin tirsdagskveld.

Klemma frå Christine

Hegeslilleboble sa...

Hei, kjekt å se deg igjen! Flotte kaker du har laget, så smashings ut! Godt at Trulsen også er bra igjen, ikke noe kjekt når man frykter det verste... godt det ikke var så galt. Håper du får en bekkenfin dag i morgen:).

Mie fra Mies Mirakler sa...

Veldig glad for å lese at det gikk bra med søtnosen Truls ♥ Når det gjelder bekkenet kan jeg anbefale deg å skaffe en sånn pilatesball til å sitte på innimellom. Når jeg gikk med nr.2 hadde jeg alvorlige bekkenplager og den ballen var det eneste stedet det var behagelig å sitte mot slutten :) og viktig å ta det på alvor og ikke styre for mye. (jeg styrte på altfor mye med skranglebekkenet og har fått svi for det i ettertid.) Kakene ser skikkelig yummy ut, spesielt den marengsdrømmen...Nam!!!! *♥*

Unknown sa...

Marsvinet i bånd?! :o)
Det var godt det endte bra med skjønnasen.

Ser ut te å ha vore ein storveis ferie på dåkke.
Synd du slite med bekkenet da, men guhu for ein fantastisk følelse å kjenne liv :o)

E sååå glad på dine vegne snuppa.

Klem

Jennys fire vegger sa...

Ojoj, for noen kaker! :-) Husmora si det se! Gratulerer med både 70- og 25-åringen!

Godt å høre at det gikk bra med Truls! Fine bilder du har tatt av han. Våre to bustehuer har fått komme ut i uteburet (i påskevarmen), og de spratt rundt av glede. :-D

Ha en fin dag.
Klem Jenny

Related Posts with Thumbnails