Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 4. mai 2011

Blokk på blokk

Ting går ikke alltid som planlagt. Dette tredje innlegget om bryggerhuset vårt skulle selvsagt vært publisert for mange uker siden, men bedre sent enn aldri.

____________________________________________________________

Allerede før hele bryggerhuset var revet ned, ble en ny grunnmur påbegynt. Grunnen til at det ble gjort slik, var for å redusere mengden papirarbeid i forbindelse med renoveringen. Plasseringen av huset ville forbli den samme, men vi ønsket å "rydde opp" litt med tanke på utseendet. 


Det opprinnelige bryggerhuset var, som jeg fortale i forrige bryggerhusinnlegg, preget av mange påbygg. Vi ønsket å gi et rent uttrykk, men for å beholde en viss størrelse, tegnet vi inn en vinkel. I tillegg til det praktisk gjennomførbare, setter også lovverket visse grenser med hensyn på størrelsen, og det endelige boarealet i bryggerhuset har blitt 42 kvadratmeter. Det er noe mindre enn det opprinnelige, men gir allikevel en bedre utnyttelse av plassen.  


Den gamle grunnmuren var bygget opp med litt av hvert fra hvert prestegjeld, mens den nye er bygget av Leca. Med tanke på at vi ønsker å føre bygningene tilbake til den stilen som var ved det forrige århundreskiftet, så er nok ikke Lecablokkene helt etter boka, men ting skal tross alt la seg gjennomføre på en ikke altfor dyr måte også. Som et alternativ valgte imidlertid Bustemannen å mure to av granittblokkene fra den gamle grunnmuren, inn i den nye.


Mens Lecablokkene skal pusses og males, får de gamle grunnmursblokkene stå i fred, og vitne om en svunnen tid og om det som har vært. Selv er vi veldig fornøyde, og syns det ble en spennende og personlig vri som gir et eget særpreg til bryggerhuset vårt.

__________________________________________________________

I skrivende stund, er bryggerhuset nesten ferdig, og det gjenstår ikke så altfor mye før det er innflytningsklart. Jeg skal forsøke å komme i mål med beretningen her på bloggen innen den tid også. Nå er i alle fall grunnmuren på plass, også kan dere jo gjette på hva som er neste trinn i prosessen? Tidligere innlegg om bryggerhuset vårt, kan du lese HER.

 

 

3 kommentarer:

RoseSommer sa...

Så god idé med de gamle steinene. De vil alltid titte fram og minne der dere på det gamle når alt blir nytt og fint. Approved.
Og hva er neste trinn? Lage tram, kanskje? Tram er viktig. Men det ser ut som om husveggen er ganske nær bakken hos dere, så det blir vel ikke rare trinnet, tenker jeg. Flatt i Østfold, eller? (Skrevet med bare tynne L'er...)

Mona Christin sa...

Hei.

Så spennende prosjekt. Gleder meg til å se det ferdig. Innredningen er jo den morsomste delen da.

Klem Mona C

Pia sa...

Jeg er glad vi har satt bort alt arbeid med nyhuset vårt...Blir nok å gjøre allikevel.

Related Posts with Thumbnails