Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 25. mai 2011

Bryggerhuset tar form


Så var det tid for en liten oppdatering om bryggerhuset vårt igjen.
Dersom du har lyst til å lese tidligere innlegg om det lille store prosjektet vårt, kan du klikke HER.
_______________________________________________________

Grunnmuren kom omsider på plass, og neste steg i prosessen var
å få opp reisverket og å plateslå dette med gipsplater.
Utenpå gipsplatene ligger sløyfene som kledningen
har blitt festet til.


Å bygge nytt er kostbart, selv om man har en egen tømrer til å utføre selve arbeidet. For å spare litt på kostnadene, valgte Bustemannen å lage takstolene selv. Siste finish på disse, altså "laskingen", var det faktisk jeg som stod for. Bustemannen ønsket å se om jeg var så tøff i høyden som jeg påstod - og det var jeg!


Taket har selvsagt blitt tett og stenlagt, men vi samler opp alt eksteriøret, kledningen inkludert, til et innlegg når det er helt ferdig. Foreløpig mangler det litt belistning og slikt hist og her, og området rundt selve bryggerhuset ser ut som en slagmark.


Som tidligere fortalt, ble ikke hele bryggerhuset revet i et eneste stort jafs. Det ble tatt litt nå og da, men da reisverket stod ferdig og bygget var tett, stod det bare én ting igjen fra det opprinnlige bryggerhuset; pipa til den gamle bakerovnen. Ja, eller deler av den da. Pipa hadde delvis blitt murt igjen under krigen, og de vi kjøpte huset av var veldig nysgjerrig på hva som var gjemt der inne. Sammen med oss, slo de hull i pipeveggen like før vi overtok huset, og hva var det som var gjemt der? En halvflaske hjemmebrent! Så mye for drømmene om en velfylt skattekiste, liksom. 


Stenura ble dekket til med løsleca og isopor, før det ble lagt varmekabler og betonggulvet ble støpt i påskeuka. Nytt vann- og kloakksystem ble ordnet en regntung dag i høst, og da var det i orden også. Så gjenstår bare resten da.


I skrivende stund er mye av "resten" ferdig, og om ikke så altfor lenge er det innflytningsklart. Så langt er vi veldig fornøyde, og vi gleder oss til å se det endelige resultatet om noen få uker. 

9 kommentarer:

Anonym sa...

ser nydelig ut =)

Malin - mine gleder - sa...

Ser ut som det blir kjempe fint :D Gleder meg til å se hvordan det blir når det er ferdig - for du skal vel vise det frem? ;)

Shy sa...

Flott jobb, og mykje jobb :)

Fru Andersen sa...

Oioi, så langt dere har kommet! Dette blir bra:-) Gleeeder meg til å se det ferdige resultatet. Og en halvflask ehjemmebrendt er jo noe da....eller ihvertfall for bustemannen...du hadde nok hatt mer glede av andre skatter;-)

Her er det også slik, jeg prater og skravler og mannen lytter...ikke... Men jeg tar slike små kontrollspørsmål underveis for sikkerhetsskyld. Litt kjedelig å snakke i en time og så må si alt på nytt liksom, hehe! Han har faktisk noen ganger bedt meg om å være litt stille, men da blir jeg veldig fornærmet såpass lenge at han lytter veldig bra, en stund ihvertfall...

Formen ellers da?
Halvveis er en milepæl, det er sikkert, tenk så fort tiden går! Satser på at disse bloggebabyene våre får treffes utenfor magen også ;-)

Mange klemmer!

PS: I dag har ihvertfall være-som Silje-prosjektet gått i dass! Røk til i det jeg sto opp...Mannen sto lagelig til for hogg og dermed hevet fruen stemmen og lot han få høre det....Sånn istedefor å ønske ham en fin dag og vinke ham avgårde til jobben liksom...;-)

RoseSommer sa...

Jeg er imponert over den mannen din, altså!! Håper han er fornøyd med hva han får til på egen eiendom. Og det går visst unna også.
Mannen min er flink til plenklipping, men mest har jeg han for kosens skyld.....Og fordi han lukter så godt.

Anonym sa...

Litt av et arbeid! Veldig spennende å følge med på.
Klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Lasking..? Hæ?
Artig pipehistorie.

Anette (Hvit Romantikk) sa...

God kveld vennen ! ♥

Dette ser veldig bra ut, gleder meg til å se det ferdige resultatet. Flinke bustemannen din, det skal han ha altså ! :) Om han ikke lytter så godt alltid, så er han i det minste handy. Og det er jo kjekt, hihi...

Håper det står bra til med deg og busteliten. ♥ Du får legge bena høyt og slappe av i kveld. :)

God klem fra Anette

Unknown sa...

Så fiiint det blir!
Glede meg te å sjå det ferdig :o)

Har du fått pakke i posten mon tru?
Eg la ved litt ekstra som eg tenkte kanskje kunne passe inn hos deg :o)

Eg har ombestemt meg angående betaling. Me kan kalle det gravidepresang, skjønnaste du :o)

KLEM

Related Posts with Thumbnails