Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 5. april 2011

Ibsenallusjon, elgjakt og hekling

"Når vi døde vågner" - et drama i uvisst antall akter med Bustenellik i hovedrollen. Bustebloggen er nokså dau om dagen, og det er bare å beklage. Energinivået har ikke vært på topp de siste ukene, og slikt går fort utover bloggen. Når det først er tegn til energi å spore, er jeg mer oppsatt på å komme meg ut av huset for å treffe mennesker, enn å sette meg til med datamaskinen og fjase. Sorry.


Lavt energinivå betyr ikke nødvendigvis lav selvutviklingsrate. For eksempel har jeg siden sist lært meg å hekle. At jeg ikke har lært det tidligere er meg en gåte, for man trenger vitterlig ingen ingeniørutdannelse for å få til stavhekling. Men, det er rart med det. Jeg innser at dersom jeg hadde hatt færre fordommer mot meg selv, så hadde jeg fått til mye mer her i verden.


Den nyervervede heklekunnskapen har for øvrig mer eller mindre direkte sammenheng med den manglende energien. Den observante har trolig sett at Bustehjemmets besetning er under ekspansjon, og den vordende mor skal ikke ha skrevet på sitt pass at hun ikke forbereder tilskuddets ankomst. Nå er det riktignok mange måter å gjøre akkurat det på, men foreløpig har jeg valgt å gjøre det ved å utvide horisonten med å lære noe nytt.


Etter å ha ropt på elgen både sent og tidlig i flere uker enn jeg selv kan holde telling på, er det liksom godt å føle at man gjør en form for fremgang, selv om man strengt tatt ikke duger til noe som helst. Målet er å hekle 48 lapper som så skal settes sammen til et vognteppe innen midten av oktober.


 Jeg har ikke ord på meg for å fullføre håndarbeidsprosjekter, men selv for meg burde dette være overkommelig. I følge fagfolka er jeg mer eller mindre invalid takket være O Elskede Bekkenløsning, og fremtidsutsiktene er visst ikke særlig lyse de neste noenogtyve ukene skal man tro de som har greie på't. Det skulle jo gi rikelig med anledning til å sitte lenge nok i ro til å klare å fullføre ovennevnte prosjekt.


Nuvel. Nok om elgerop og heklenåler. Jeg registrerer at det har kommet til to nye følgere den siste uken, og hjertelig velkommen skal dere være! I tillegg må jeg også bare få beklage til dere jeg følger; jeg er fryktelig dårlig på å kommentere for tiden, men jeg er innom og leser altså.


1. april var det tilløp til panikk i Busteheimen, men den blondinevitsen tror jeg vi får la ligge til neste gang. Her er det TV-kveld og kvalitetstid med Selmaen på G!

Ha en superduper aften, folkens! 

 

15 kommentarer:

Renate sa...

Gratulerer med bustebaby på vei! Så koselig!
Og så flink du er til å hekle! Bekkenløsning er noe skikkelig dritt, men når du får ditt lille nurk i armene er det verdt det! (been there, done that)
God tirsdagskveld til deg!!
Klem

Siven sa...

Gratulerer, velkommen innom egen blogg og lykke til med heklingen.

Det er jo jammen en deilig hobby du har skaffet deg, men vil anbefale at du syr sammen noen av lappene underveis. Når tommelen blir sliten omtrent. Det er langdrygt å ta alle sammen på en gang etterpå... ;)

Håper formen blir noe bedre utover sommeren.

RoseSommer sa...

Neimen!!? Gravid?? (Eller Parengs, som over-vordende mamma Silje-Sin kaller det.....)
Det var koselig :-)
Ikke særlig observant jeg, så jeg har ikke skjønt det før du sier det i (nesten) klartekst.

Godt du "vågner" litt til liv innimellom, iallefall. Jeg liker forøvrig sånn Ibsen-fotball; "Og plutselig Heada Gabler....!"

Anonym sa...

Fantastisk tittel på innlegget!
Gratulerer med snart ny baby. Håper at formen din bedrer seg.
Klem

Pia sa...

Åh, er du gravid? Gratulerer! Får håpe kvalmen gir seg snart. Slapp av og samle krefter:)

InstatreffNorge sa...

Deilig å endelig kunne fortelle det snuppa;);)
Nå har den kvalmen din vart lenge..uff..håper du føler deg bedre snart altså:)
Her er det fortsatt lite søvn, og det tar på...men vi får treffes når vi begge har tid og overskudd:)

Klem klem

Christine sa...

Hei på du, og gratulera med den kommande babyen :) Kjenne te alt med både kvalme og bekkenløsning..

Du e jo skikkelig flink å hekla :) Kjempe fine farga på teppet :)

God bedring, og ha ei flott veka :)

Klemma frå Christine

Frøydis sa...

Så gøy! Grattis med ny baby på vei :-)
Oktoberbarn er snille barn, ref. meg selv og sønnen, hehe..

Håper kvalmen gir seg fort! Var heldig, hadde ikke en dårlig dag da jeg ventet mine, for noenogtyve år siden..men bekkenløsning...grøss...

Godnattaklem fra meg

Jijji sa...

Gratulerer så masse med baby på vei! Så koselig! Håper formen blir bedre og energien kommer snart igjen!
Jeg er i alle fall imponert over heklinga di. Tror det blir et knallfint teppe.

Klem fra Jijji

MammaMy sa...

Gratulera så mykje!!!! -og velkommen i kvalmeklubben ;) Veldig kjekt at du skal bli mamma, gled deg. Ynskjer deg eit fint svangerskap vidare.

Hegeslilleboble sa...

Gratulerer så mye, så kjekt!! Flotte heklelapper du lager også! Jeg vet alt om bekkenløsning og lite energi i svangerskap, har hatt det i alle mine tre. Du har min fulle forståelse. Slapp av mest mulig og ikke gjør ting du kjenner gjør deg vondt. Når er termin da?

Trultemor sa...

Tillykke med graviditeten:) Og velkommen i Bestemorsruteklubben:)) Eg har vært hekta siden i sommar. Eg syr sammen underveid, har ikkje tålmodighet til anna:)

Englehagen sa...

Gratulerer så mye med graviditeten:) Så koselig:)
Så flink du er til å hekle,akkurat der kommer jeg til kort uansett hvor mye jeg prøver.Hekler altfor løst.Jaja,får holde meg til litt strikking tror jeh.Håper formen din blir stigende.Klem

Unknown sa...

Gratulerer!! Morsom blogg du har, jeg legger meg til som følger *smil*

Jennys fire vegger sa...

Ja, aldri så vondt at det ikke er godt for NOE. :-) Og resultatet ER verdt det, bare vent. :-)

Klem Jenny

Related Posts with Thumbnails