Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
fredag 4. mars 2011

Irritasjon over fotocellesamfunnet

Jeg har lyst til å stille noen kritiske spørsmål i dag. Ikke at det er en sånn kjempeviktig greie, men det er likevel en greie som irriterer meg. For et par år siden herjet jo svineinfluensaen landet, og avisene bedrev skremselspropaganda på et nivå vi ikke hadde sett siden morderbiene var løs et par år før der igjen. Vi hadde flaks dersom vi kom ut av dette, og naboen fortsatt var i live - halve landet skulle jo puttes six feet under. Selv om det var helt utenkelig at dette svineriet skulle ramme en selv, fikk man likevel panikkangst dersom et nys skulle unnslipe nesegrevet.

Nå var det vel knapt en promilleandel av folket som måtte klappe igjen lokket etter denne livsfarlige epidimien, men noen følger har det jo likevel fått. Blant annet har vi blitt langt mer opptatte av hygiene. Undertegnede inkludert. Et sted det økte fokuset på hygiene har blitt ekstra fremtredene, er på offentlige toaletter. Blant annet er dører, vegger og speil tapetsert med plakater som minner om normal folkeskikk. Likevel, det er de teknologiske "nyvinningene" som er mest iøynefallende. Jeg snakker selvsagt om fotocelleapparatene. 

Fotoceller har lenge vært installert på håndvaskene, men også såpedispensere og papirholdere har i den senere tid blitt utstyrt med slike. Jeg har også besøkt toaletter der toalettets spylefunksjon er styrt av fotocelle. Clever. Nå er det ikke fotocelleapparatene i seg selv som er problemet, heller bruken av dem. For hva er egentlig poenget med et fancy apparat styrt av fotoceller for å bedre hygienen, dersom det på et offentlig toalett er alene i sitt slag? 

Ta til dømes såpedispenseren. Hva er poenget dersom det kun er denne som er fotocellestyrt? Fint, vi slipper å være fysisk nær dispenseren, men når vi endelig har vasket oss rene og pene, må vi likevel komme i fysisk kontakt med vannkrana, og da er vi vel egentlig like langt? Eller enda verre: Vannkran, såpedispenser og papirholder er alle utstyrt med fotocelle, men døra til toalettet går innover. Det er skremmende mange som ikke vasker puselankene etter toalettbesøk, og som også må ut den samme døra. Hva hjelper fotocellene da? Ja, fint og flott skal det være!

Og joda, jeg kjenner til papirtrikset. Jeg bare skjønner ikke hvorfor man skal igangsette drøssevis av kostbare tiltak når det likevel ikke fører oss et skritt videre? Hvorfor bruke masse penger på fotocelleapparater, når de uansett ikke gjør noen forskjell fra eller til, bare fordi man ikke kjører løpet ut? Det er ikke det største verdensproblemet, jeg ser det, men det irriterer meg likevel. Når de først formaner at vi skal bedre hygienen, så kan de jo tilrettelegge for det også? Er jeg kravstor?

Nei, ha en god helg folkens - med eller uten rene puselanker!

 
, renslig, men ikke hysterisk (faktisk)

12 kommentarer:

RoseSommer sa...

Leste for en stund siden en artikkel om hvor mange bakterier det er på en vanlig fjernkontroll. Mange flere enn på et middels rent toalett.....

Og hva sier en til et lite, søtt barn som gledestrålende og snørrete tar ut kjærligheten av munnen og byr deg et slikk?

Gratulerer med stafettgullet!

Frøydis sa...

Igrunnen ganske dyp denne her...du har jo helt rett! Men vi må ikke bli hysterisk redde for bakterier heller..hvordan overlevde de før i tida tro?? Joda, kommet mange flere av disse uhumskhetene siden oldemors tid, men allikevel..
Vi blir syke av å ha det FOR rent også...

God helg og god klem til deg fra meg :-)

Refleksjon på livsvegen sa...

Enig med deg, men kanskje litt smitte vert unngått?

God rein helg ;-)

Jennys fire vegger sa...

Hør, hør! :-D Så sant, så sant.

God helg!
Klem Jenny

Hege A "The not so perfect mum-blogg" sa...

Godt reflektert! Og godt poeng, som i alle fall jeg ikke har tenkt så mye over.

God helg til deg!

Hegeslilleboble sa...

Helt enig!
God helg til deg også:).

InstatreffNorge sa...

Du tenker mye du snuppa;) Og har kanskje ekstra god tid til å tenke om dagen;) Men det er jo sant da...ganske kvalmt med den døra...jeg drar genseren nedover hånda:)

Klem klem

Snuskebassa sa...

Gensertrikset, om ikke albuen virker.
Men, det vil jeg bare si: Du skriver godt, både med og uten rene puselanker.
Klem fra LIV, som er så glad hun har sin egen lille laptop.

Unknown sa...

Må sei du e litt kravstor ja ;o)
Neida, e enig med deg som vanlig :o)

Har ikkje vore så masse futt i det siste her heller nei...
Håpe formen e bra igjen nå snupps og at helga di e storfin :o)

Pia sa...

He he, ja, det er mye man kan fundere over. Jeg bruker faktisk albuen når jeg dytter opp døra på offentlige toaletter etter at jeg har gått gjennom fotocellerunden.Men når døra går innover, sliter jeg...

Camilla sa...

Nope, du er ikke kravstor. Kjenner godt til dette med smitte og beste mulige måter å unngå dette på, siden jeg jobber i helsevesenet ;)
Men det er vel det at det koster, det er der de fokuserer, jepp, håpløst ;)

Håper fastelavenssøndagen er fin!
Klem, C.

verdens heldigste mamma sa...

Oh my ... Hei søte snella! Du tankefulle jente :)) he he . Du har mye rart i hode altså! :)) hihi, men det er jo det som gjør deg så innmari søt!

Jeg håper vi får til treff igjen snart! var så synd du ikke fikk hvert med sist- men veldig forstålig :)

Nå må jeg gå å vaske meg på henna ...

KLEM! :)

Related Posts with Thumbnails