Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 2. februar 2011

Bustenellik - nå også ekteskapsrådgiver?

Jeg er gammel nok til å huske både bibliotek, leksikon og uvitenhet. Likevel klarer jeg ikke la være å undres, for hva gjorde vi egentlig før Wikipedia og Google gav oss svaret på alle våre problemer? I vår teknologiske tid, er jo svarene bare noen tastetrykk unna, og vips så har man ett problem mindre.

Personlig søker jeg mest på ord som "strekkfastet", "duktilitet", "anelastitet", "middagstips" og "karburisering", mens atter andre søker for eksempel etter "ekteskapsråd". Og her kommer det forunderlige: Uhorvelig mange av dem som søker etter ekteskapsråd, havner på Bustebloggen!


Hvilket ansvar som hviler på mine forholdsvis unge skuldre! Folk kommer til meg og tror de kan få råd, liksom? Etter sigende oppstår de fleste ekteskapelige kriser etter sånn omtrent syv år; jeg har ikke engang rukket å celebrere lærbryllup. Også kommer mennesker i dyp, ekteskapelig krise til meg? En liten, puslete jentunge som syns at soft-is er toppen av lykke og som egentlig syns at Asgeir er helt sjef. Skal liksom jeg komme med de rådene som skal berge hele deres soon to be ruinerte ekteskap og liv? Ja, ja. Ikke for det. Hvem som helst kan jo kalle seg ekspert i våre dager. Hvorfor ikke Bustenellik?


Jeg kan jo selvsagt gi en oppsummering av hva jeg mener er viktige ingredienser i et ekteskap. For eksempel har jeg trua på ærlighet. Et forhold bør være tuftet på ærlighet. Av den enkle årsak bør en mann alltid gi sin kone de pengene hun ber om. Slik slipper hun å lyve om hvor hun fikk pengene fra. De pengene hun brukte på shopping. Hvite løgner er imidlertid lov for husfredens skyld. Salg. Jeg sier ikke mer.

Jeg tror også det er viktig å lytte til hverandre. At mannen lytter til hva hans kone har å si, betyr mye for hennes selvfølelse. Lytter mannen, føler hans kone seg både sett og hørt. Å lytte er i hovedsak mannens oppgave, i det kvinner alltid har rett. Følgelig behøver ikke mannen si så fryktelig mye, og kvinnen kan la lytteorganet hvile. En hypotese i denne forbindelse, er selvsagt at mannens utbredte bruk av lytteorgan i ung alder, er direkte årsak til at det som regel er mannen som hører dårligst i livets høst.


Nærhet bør heller ikke forsømmes. Mannen må rett og slett bare forstå at i blant har hans kone behov for en armkrok. Da bør hun få den. Kall henne for all del ikke klengete, da dette vil medføre en lang avhandling om selvfølelse, kroppslige komplekser og et avsluttende spørsmål om du ikke lenger elsker henne. Mannen vil kanskje finne denne reaksjonen en smule overdrevet, men for kvinnen er det dønn seriøst. Vi trenger oppmerksomhet. Vi trenger å føle oss elsket! 


Videre tror jeg man kunne vært spart for mange ekteskapelige problemer dersom mannen bare forstod at kvinnen har et liv også utenfor ekteskapet. Ikke slik å forstå at hun står i med andre menn, men kvinner av i dag er ikke nødvendigvis så oppofrende som deres mødre en gang i tiden var. Pokker ta Ødipus! Vi mener at dere er store nok til å smøre matpakkene deres selv, og selv om vi gjerne vasker tøyet deres (fordi vi er hysteriske for at dere skal koke silkeblusene våre i samme slengen), så gidder vi ikke bruke halve dagen på å finne skittentøyet deres. Dessuten må dere også gi oss råderett over TV-kontrollen i ny og ne. Dersom en kvinne ikke får sett tirsdagens episode av Grey's, faller hun fullstendig utenfor i onsdagens lunsjpause, og syns du egentlig det er stas å komme hjem til en kvinne som "ingen vil snakke med"? Det handler jo om de små tingene her i livet, og hvor vanskelig kan det egentlig være?


Et forhold er ingen dans på røde roser. Det må jobbes med skal man få det til å fungere. Skjønt, røde roser er heller ikke å forakte. Så, kjære alle dere som sliter i ekteskapene deres: Enten kan dere velge å følge rådene over, dere kan ta en titt på det innlegget som nok er årsaken til at dere havnet her i utgangspunktet, eller også kan dere rett og slett finne dere en som kan sakene sine, og som har litt pondus på området. Ta for all del ikke en titt på dette pornoinnlegget, for det vil i alle fall ikke løse noen verdens ting! For joda, jeg har nok sett at dere har søkt på det også.

Lykke til!

De beste ønsker fra

 

som på tro og ære trygt kan si at hverken Bustemannen eller hun selv følger ovennevnte ekteskapsråd. Her er det respekt, likeverdighet og takhøyden som får råde mesteparten av tiden. Og, i likhet med de søte perleblomstene mine, trenger også et samliv næring innimellom.

10 kommentarer:

Frøydis sa...

Ler høyt for meg selv, hehe :-))
Flotte råd og jeg følger de mer enn gjerne! Er jo helt enig!
Fjernkontrollen HAR jeg faktisk fullstendig kontroll på, den ligger limt fast til armlenet på stolen min, hehe..Men tror du ikke han allikevel leter etter den, den sjeldne gangen han trenger den..med min tillatelse vel og merke ;-))

Ha en flott dag og klem fra meg :-))

Frøydis sa...

Prøvde å legge inn kommentar på innlegget ditt fra bryllupet i fjor, 2 ganger til og med, men det gikk ikke...

Klems

Shy sa...

Haha! Du er ei ustyrteleg morsom, og ei spesielt klok ung dame!

RoseSommer sa...

Egentlig skulle jeg ønske det var en mann som hadde skrevet dette innlegget. Da hadde iallefall EN av hankjønnet skjønt oppskriften.

Naboen vår på 67 sier: "Du skal behandle din kone som en dronning. Da blir du konge."
Den liker jeg. Det må da gi en mann selvrespekt og kongefølelse at han respekterer og støtter sin kone gjennom livet?

Du spøker litt i innlegget ditt, du, men hadde flere fulgt de gode rådene dine, så hadde jeg hatt mange flere uskilte venner og færre frustrerte gifte venner.

Hilsen dronningen i heimen (elsket).

Alexia sa...

Syns du skulle blitt ekteskapsrådgiver jeg Bustenellik!
Og så må jeg få meg briller, for leste først at du og Bustemannen lot "LIKEGYLDIGHET" være en leveregel.....
og så synes jeg RoseSommer har en veldig klok nabo.

Elin sa...

Du hadde gjort det godt som ekteskapsrådgiver...hehe:) Ler høyt her jeg sitter;)

Klemmer Ea

Anonym sa...

Herlig innlegg.
Jeg ligger her og ler med en snorkende mann ved siden av meg.
Jeg synes at mannen burde vente til konen sovner før han legger seg til å snorke.
Kunne du føyd det punktet til rådene dine ?
Ellers vil jeg gjerne bli følger nr 114 fordi du skriver så bra !

Klem fra Ingunn ( som egentlig synes det er greit at mannen får seg litt søvn før han må grytidlig opp og få skolejenta avgårde)

Anonym sa...

Så ung... og så så klok! Jeg slår til med et aldri så lite ordtak her: "When the queen is happy, there is peace in the kongdom."

Say no more.

Hilsen Bergljot

Pia sa...

Ja, jeg må også si - så ung, og så klok. Lykke til videre som ekteskapsrådgiver. Der har du noe å falle tilbake på hvis betongen svikter.

Dragemamma sa...

Ha ha ha! Jeg forstår godt at de ender opp på dine sider ja, hvis det er kvinner som søker etter ekteskapsråd. :-D

Related Posts with Thumbnails