Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 1. desember 2010

Første desember. Endelig.

I dag er det første desember
Alle nissunger må
Opp å stå, ut å gå
For i dag er det første desember

Og her er det en kald første desember. Når Bustemannen stod opp for å dra på jobb i dag tidlig, viste gradestokken 17 kuldegrader. Akkurat da var jeg glad jeg kunne sove en stund til.

Bildet er av vinduet på soverommet. Det er et gammeldags
tolags vindu, og det ytterste laget er fullt av isroser.

Første desember er en slik dag da man våkner full av forventninger. Jeg er blant dem som synes adventstiden er koseligere enn selve jula, og koser meg mest med de dagene som er nå og frem til julaften. Litt ekstra kos blir det jo dessuten når man får lov til å spise sjokolade som forrett til frokosten 24 dager på rad! For joda, vi har selvsagt hver vår sjokoladekalender, Bustemannen og jeg.


På veggen i gangen henger dessuten den flotte pakkekalenderen min. Den broderte mamma til meg da jeg var liten, og den har fulgt meg i alle år. Jeg burde kanskje nøyd meg med sjokoladekalenderen i min alder, men det er liksom rart med det. Julen er ikke lenger like magisk som da man var barn, og da er det så vanskelig å gi slipp på de gode tradisjonene. Slik som pakkekalenderen.


Nå har Bustemannen og jeg den på deling. Siden Bustemannen syns det fortoner seg som et håpløst prosjekt å finne 24 overraskelser til sin kjære, har vi blitt enige om å åpne annenhver dag. Når sant skal sies holder det. Jeg har fått tildelt oddetallsdagene, og fikk dermed lov til å åpne første kalendergave. Inni lå det et par deilige Ulvang-sokker, og det var virkelig midt i blinken på en slik kald dag som denne.


 Stakkars Selma trives absolutt best innendørs om dagen, men må ut for noen nødvendige ærend nå og da. Når hun så kommer inn igjen, deiser hun ned foran ovnen og blir sittende der i et kvarter. Minst.

Don't mind bøsset rundt ovnen.
Resten av gulvet er rent!

Selv sitter jeg godt pakket inn i varme klær. Forkjølelsen har ennå ikke sluppet taket. I går hadde Bustemannen med seg kinderegg til meg når han kom hjem fra jobb. Kinderegg sammen med solobrus er for meg det nærmeste jeg kan komme himmel på jord, når jeg ligger slik på sofaen med lommetørklær i den ene hånda og TV-kontrollen i den andre. I dag må jeg forsøke å lese litt til fredagens matteeksamen (gulp) før det blir bloggtreff i kveld. Jeg gleder meg!

Og til dere som lurte på hvor serviettene var kjøpt, så kan jeg berette at de kjøpte jeg på Kremmerhuset. Var de ikke fine?


Ha en fin første desember!  

7 kommentarer:

Jennys fire vegger sa...

Skikkelig fin isrose på vinduet, DA er det vinter liksom! :o) Og sjokolade- pluss pakkekalender hørtes bra ut! :o) Så koslig med gave annenhver dag, med småting det ligger en tanke bak. :o) Nydelige servietter også.

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Ingamor sa...

Har ikke fått meg noen kalender ennå jeg, og det er innmari sårt. Får kose meg med barnetv og fleksnes junior i kveld med en kopp varm gløgg og marsipan. God førjulstid til deg og dine :D
Og ikke minst god bedring og lykke til på eksamen :D

RoseSommer sa...

Den broderte kalenderen var nydelig. Tenker du på gleden og tankene moren din hadde da hun satt med denne i fanget og skulle ha den klar til deg? Den må være en koselig juleting å ta fram.

Og ang. serviettene: Har holdt meg unna Kremmerhuset de siste ukene. For jeg vet jeg ikke klarer å stå imot å kjøpe flere av de fine fluesoppene de har der. Men nå får jeg prøve å lure meg innom pga serviettene. Så får vi se hvordan det går....

Elin sa...

Hihi ja i jula blir vi voksne til barn igjen...jeg er kronisk når det kommer til gaver, må gjemme de hvis ikke klemmer jeg hull på de:)
Jeg og Eamannen har også hver vår sjokoladekalender...hihi..koselig syns jeg:)

Kos deg i disse førjulsdager:)

Klem Ea

Anonym sa...

nå vet jeg ikke hvor det ble av det første jeg skrev! hehe, men skulle uansett si takk for i kveld, og at det hørtes veldig godt ut med ulvangsokker på en dag som denne!
håper vi kan få til mange flere treff!storkosa meg!
flott juleheader du har laga deg også:)
klem til deg:)

fryd&forandring sa...

Så koselig innlegg! Er litt enig med deg i det at adventstiden er hakket mer magisk enn juleaften.. men jeg gleder meg ekstra mye til julaften i år siden snuppa er stor nok til å få med seg og forstå det hele i år, og sannsynsligvis vil huske det! Vil det leve opp til forventningene jeg gir henne i førjulstida tro, spør jeg meg selv om! Som barn kunne jeg nesten ikke sove natt til julaften pga forventningene!

verdens heldigste mamma sa...

Hællæ :)

Jeg er så enig med deg !!! ( ikke at jeg er så innmari koselig men- ) at DU var så innmari kosleig!!! Du var også AKKURAT slik jeg hadde trudd at du var!:) Jeg håper skikkelig at vi blir en bloggetreffegjeng heretter! :) Det kunne ikke hvert finere jenter og treffe hvertfall! :)

Men nå må jeg bare spørre ? Tante ?? Kjenner tanta di meg ..... ?

Så koselig at du likte jenterommet! Det blir nok mange bilder derfra heretter! :) det er ikke helt ferdig nemlig :)

HA en fin helg!!!

KLEM :)

Related Posts with Thumbnails