Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
søndag 19. september 2010

Landmusa på bytur

Så var det endelig tid for et lite innlegg om Oslo-turen vår i går, da. Jeg vet at det er et par Oslo-damer som venter i spenning. Nevnte Oslo-damer var ivrige på å kommentere statusoppdateringene mine på Facebook gjennom dagen: "Gjør Oslo farlig. Bønder i byen. Er dette Sinsenkrysset?" "Står i en mørk avkrok av Oslo og venter på noe som forhåpentligvis er riktig T-banevogn. Take 2. Storbyen er flott!"

Når man er født og oppvokst på et sted som dette


er det kanskje forståelig for de fleste av dere at et sted som dette


kan bli litt voldsomt. Jeg føler meg vanvittig urban bare jeg tar bussen, liksom. Riktignok har vi ikke "pirattraktor" der jeg kommer fra, noe det tydeligvis var hos noen andre bønder vi så på T-banen, men kollektivtransport er store saker for en enkel sjel fra landsbygda.


Oslo. Byen jeg alltid gleder meg til å besøke, men som gir meg hjerteklapp, øresus og klaustrofobi etter fem minutter. Jeg tar meg i å stirre måpende på gatas gjøglere, byens løse fugler som dealer på åpen gate (eller hvordan sjargongen er), turbaner og subkulturell ungdom. Hjemme var du subkulturell dersom du ikke hang på bedehuset hver dag, mens i storbyen har du tydeligvis mer å velge i; punker, sklie, rød ungdom...


Nå satt vi jo ikke pal dagen lang med haka nede på knærne og glodde på folk, da. Neida, vi besøkte Kongen...


... og gikk en tur i parken til Kongen


Vi så på Operabygget i Bjørvika (grusomt stygt, men interessant arkitektur)


Vi studerte statuer...


... og fuglelivet


Vi var i en gigantisk brukthall på Sinsen


Note to self: La Bustemannen bli igjen hjemme neste gang, og ta bare med VISA-kortet hans.

Vi lekte med skygger


Vi så på Stortinget, og observerte en politiker


Vi observerte kjendiser også, deriblant Unni Lindell, Drillo, Eggen, Linnea, en helt (som skal få sitt eget innlegg om noen dager), også John Cleese da selvsagt. John Cleese er forresten ingen kjendis heller, han klassifiseres mer som en legendarisk berømthet. Ja, for det var jo faktisk på grunn av ham at vi tok den lange kjøreturen på én time til Oslo. Desverre vil jeg ikke yte showet rettferdighet om jeg skulle forsøke å gjenfortelle det hele, men det var utvilsomt verdt inngangbillettene. Ved flere anledninger lo jeg så tårene rant, og jeg kunne trengt ekstra tilførsel av oksygen der jeg lå sammenbrettet på plassen min og hev etter pusten i rene latterkramper. Fawlty Tower, Monty Python, John Cleese - fantastisk!


Men så da, så skulle vi hjem. "Bare ta bane fem eller seks fra Nationaltheateret, så møter jeg dere på Carl Berners plass," forklarer Bustemannens søster som er bosatt i Oslo. På tavla stod det at bane nummer fem til Ryen skulle komme om fem minutter. Fem minutter gikk, og banen til Ryen kom. Vi presset oss ned mellom en muhammedaner og en løsfugl og banet i vei. "Neste stopp..." "Jammen dette er da feil bane?" Jeg så på Bustemannen, som kunne si seg enig i min påstand. "Hopp av på neste stasjon og kom dere tilbake til Tøyen, så møter jeg dere der!" formante hans søster. Hvor dumme går det an å bli, liksom... Og slik gikk det altså til at vi ble stående i en mørk avkrok av Oslo, på en ukjent holdeplass, å vente på hva som forhåpentligvis var riktig bane. Med tid og stunder dukket antatt riktige bane opp, og vi befant oss så på Tøyen hvor vi blir stående å vente noen minutter. Da var det at jeg plutselig forstod konseptet "Jul i Tøyengata" så meget bedre. Inntil i går trodde jeg at det var Zahid Ali som hadde mistforstått hele greia som ikke la jula til Grønland, men jeg forstår nå at det var jeg som hadde misforstått. Ikke ett vondt ord om våre nye venner fra sør og øst, men det skal innrømmes at det er med skrekkblandet fryd jeg iakttar disse menneskene med skranglende kostymer og merkelige eimer - det flerkulturelle samfunnet er ikke så tydelig her hvor vi bor, som det er i Oslo.

Nåvel, vi kom oss til både Carl Berner og bilen vår, og jammen kom vi oss ikke helt hjem også. "Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur."


Ja, bortsett fra ørebetennelsen som dukket opp i løpet av dagen da.


9 kommentarer:

Mimmi sa...

Heisann! Ser ut til at du har fått med deg det meste av Oslo by. Likte særlig Ole Brum - håper han stiller som kandidat - må jo få litt orden på vårt land snart.
Imorgen er bloggen min 1 uke gammel og jeg strever og sliter - men snart løsner det nok.
Skriver deg opp på blokka mi over blogger jeg skal følge bare jeg lærer det..sukk - fin blogg du har!

Siv sa...

Skranglekostymer og løsfugler..hi hi (smiler bredt her nå) morsomt å høre om hvordan tigerstaden oppleves fra en som er oppvokst langt uti huttateita ( som vi osloinger kaller det) !
Pussig det der..
Dette er hverdagskost for oss som er oppvokst midt i gryta, flerkulturen som snart har tatt over Oslo, ihvertfall halve ( den avkroken du havnet i bla., støy, og alt annet som hører byen med, er blitt nesten en slags trygghet..
Rart,i huttateita blir vi (noen av oss) nesten skremt av stillheten (plutselig hører man lyder i sin egen kropp man aldri har hørt før,blir svimmel av den friske lufta osv), og panikken stiger ( må hjem !) Til bråket igjen, hmmm er det mulig ? ja visst ! Har jo hatt i tankene mang en gang å flytte ut av byen, men nei..klarer vi oss uten dette da ? Helt sikkert men..
Helt klart en vanesak dette her, og om hvordan man er vokst opp :)
Men ikke tro at jeg ikke liker naturen, stillheten og roen, for den elsker jeg ♥ men bare for en liten stund av gangen...
Har østmarka rett over veien, som jeg skulle vært mye flinkere til å nyte ,)

Spennende med denna helten altså..

Godt du fikk deg en god latter da :)

Og kanskje det ble med noe hjem fra brukthallen på Sinsen ?

Ha en herlig uke med mange gode opplevelser i det trygge vante !

Go klem ♥

RoseSommer sa...

Stakkars, fikk du ørebetennelse? Du skulle prøvd å ikke måpe så med åpen munn. Gjennomtrekk, vet du.....

Tone sa...

Har tenkt på å se John Cleese i Stavanger, men syntes billettprisene var avskrekkende! Over 1000 kr stykk er mye for en stakkarslig sykepleier i deltidsstilling... Men som svoren pythonfan er det kanskje litt flaut å la noe så simpelt som kroner og øre stoppe meg fra helten selv???

Høres iallefall ut som om dere har hatt det helt fantastisk!!! :)

Unknown sa...

Hahahahaha! Humra for meg sjøl gjennom HEILA innlegget! Du skrive så fantastisk bra!!!

Må nok setta av ein dag te barra å gå gjennom bloggen din altså!! Sku vore mærr timar i døgnet faktisk!

Ha ei superfin veka godeste du :o)

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Nok et herlig og smilende innlegg fra deg vennen ! ♥ Det er så utrolig artig å lese innleggene dine, og høres ut som om dere har hatt en fantastisk dag i Oslo tross kultursjokk, hehe... Jeg er også en av de som nøler med å flytte utenfor Oslo, men det er fordi det kjente og vante er her i byen. Blir det for stille blir jeg nok gal, men skulle gjerne ha flyttet for å få større plass og da er "landet" det eneste alternativet. Og jeg kan se for meg et herlig hvitt hus med hvitt gjerde og en stor hage, men det skulle helst stått her i byen. Men for at vi ikke skal bo oss i hjel må vi bo trangt eller flytte utenfor byen. Flytting blir det etterhvert, vet bare ikke når enda. ;) Og når det er sagt er jeg faktisk glad i naturen og litt stillhet, men bare ikke hele tiden. Hehe... ;) Men her hos oss er det litt vel mye støy til tider, nesten sånn at man føler seg litt gal. 2 voksne og 5 barn på liten plass merkes, det kan jeg skrive under på.

Også er jeg tilbake til Oslo turen deres... Er så enig med deg om at John Cleese er morsom, kan tenke meg at dette showet var en stor opplevelse. :) Sinsen brukthall ja, litt stive priser der, så nå er det store spørsmålet om du fikk med deg noe hjem ? Jeg har tittet innom bloggen til din heltinne Linnea og lest en del der. Er ikke helt sikker på hvorfor hun er helten din. Jeg syntes det er kult med folk som er rett fram og sier hva de mener osv, men dette var en smule drøyt for meg. ;) Lo av en del hun skrev, men andre ganger ble det litt provoserende syntes jeg. Men jeg forstår jo at dette er litt av meningen da. Hver sin lyst ! ;)

Lurer på jeg om du har vært på en restaurant som heter Lykkens Mathus ? :)

Nå er det vel på tide å finne sengen igjen her, natti natt vennen min ! ♥

God klem fra Anette

Bustenellik sa...

Bare så det ikke blir noen misforståelser nedover her: Linnea er ikke min helt. Min helt er foreløpig en liten hemmelighet ;-)

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Ok, ser nå at jeg har misforstått, men ved første øyekast så det slik ut. Beklager !!! ;) Hmm, lurer veldig på hvem denne helten din er, får bare smøre meg med tålmodighet og vente i spenning. :) Lykkens Mathus er en kina-restaurant i Sarpsborg som har vært der i veldig mange år. Jeg kjenner de som driver det, og ene datteren er min svigerinne. God mat har de der også, hehe...

Håper du får en god og fin dag vennen ! ♥

Stor mandagsklem fra Anette :)

PS: Har sendt deg en lang og rotete mail, skulle nok ha skrevet den om men hadde ikke tid. :(

Bergljot sa...

He he. Deg i byen høres omtrent ut som meg i byen;-)

Related Posts with Thumbnails