Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 3. august 2010

Knappegleder


Livet er fylt av mange slags gleder, og en av mine små gleder, er knappegleder. Jeg var så heldig å vokse opp i en tid da barn fortsatt tok til takke med sin egen fantasi, og da det ikke skulle så mye til for å sysselsette en liten en.


I kjøkkenskapet til bestemor stod, og står fortsatt, noe av det morsomste jeg visste når jeg var barn (og jeg kan visst fortsatt la meg rive med) - nemlig knappeglasset!


Knappeglasset ble tømt på en spisebrikke før de ble nøye sortert av en liten barnehånd. Deretter ble de lagt i fine mønster, eller også ble de solgt i "knappebutikken".


Knappeglasset til bestemor er fylt av de flotteste skatter. Noen store, noen små. Noen runde, noen firkantede. Noen i plast, noen i metall. Noen med mønster, noen uten.


Nå er jeg stor jente, og har fått mitt eget knappeglass. Jeg har samlet iherdig i mange år, og når vi kjøpte huset her fant vi en metallboks på loftet full av gamle, fine knapper.


Forleden kom oldemor med en pose til meg også; jeg hadde laget et bursdagskort til henne dekorert med knapper når hun fylte 92 i våres, og siden jeg så ut til å kunne ha bruk for den slags, fikk jeg likegodt samlingen hennes også.


Nå fyller knappene mine to norgesglass, et stort og et lite. I dem har jeg nå mine egne skatter som jeg kan kose meg med. Noen store, noen små. Noen runde, noen firkantede. Noen i plast, noen i metall. Noen med mønster, noen uten.


11 kommentarer:

RoseSommer sa...

Ja, ja, nå mangler du bare noen glansbilder, så har du en gjennomsnittslønn for en overarbeidet husmor.

Da jeg så det siste bildet kom jeg på et reisetips:
Peer Gyntveien! Har dere kjørt der? Et fantastisk fjellområde. Anbefales.
Om jeg lyver? Nei, jeg gjør er ei.....

Hilsen meg, - som har mitt eget knappeglass kjøpt på lopemarked.

Anette (Hvit Romantikk) sa...

God morgen vennen ! ♥

Så utrolig mange, og ikke minst fine knapper du har. Så gøy ! :) Jeg har et lite knappeglass med ekstra-knapper til barnas klær, kjekt å ha ! ;) Og jeg har noen artige knapper fra Snella & Petronella. Mange søte knappeskatter du har i glassene dine. ♥

Nå er det vel ikke lenge før dere reiser ?

Ønsker deg en fantastisk dag ! ♥

God klem fra Anette :)

Snuskebassa sa...

Herlig :-)
Jeg er også glad i knapper. Har visst ervervet meg noen etterhvert... Nå brukes de gjerne som øyne til Snuskebassene mine. De i stoff.
Kos deg du, med knappene dine :-)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Jeg husker også mammas knappeglass. Jeg pleide å sitte i det ovale trekket til symaskina og leke båt og titte på knappene mens mamma sydde..mimre mimre. ☺ Nå består min egen samling kun av sånne ekstraknapper som følger med plagg. De ligger i de små posene sine i en liten kurv jeg har. Kanskje jeg skulle fjerne plasten og slenge de i et norgesglass?

Osloskånskan sa...

Et knappefreak til, så hyggelig!
Jeg har mine knapper i fine esker, sortert.

Randi sa...

Du har en egen evne til å bringe fram mange gode minner med innleggene dine:) Takk for at du minnet meg på mormors gamle knappebokser!
Ha en fortreffelig dag!
Klem, Randi

Madame Mim sa...

Min mor hadde også en blikkboks med knapper i. Det er en fordums tobbakkseske. Nå ligger den i mitt syskrin fylt med minner. Det er lenge siden jeg or'ntlig såååå på dem. Fint at du minnet meg på det.

Lena Celine sa...

Jeg har også en liten samling med knapper. Jeg har dem på litt mindre glass, sortert etter farger. Og de står å pynter opp i interiøret mitt.

Mange klemmer fra Lena

Tove sa...

Hei hei
Knappe glasset hadde min mor og. Hun har det sikkert enda. Husker så spennende det var med disse knappene i alle flotte farver og fasonger.
Kanskje jeg skal spørre min mor om å få det?
Ha en fin kveld
Klem Tove

Hello Baby Lou sa...

Fine, fine knappene. -Og knappebildene!

Huldra sa...

Helt enig i flere over her. Du rotet virkelig litt rundt i gamle, gode minner her også. :)

Knapper er herlige, og kan brukes til så mangt. selv var jeg så heldig å få et stort, velfylt syskrin av svigermor for noen år siden, og i bunnen der lå det maaange knapper i alle former og fasonger. Her forleden fant jeg også en gammel kakeboks full av knapper som jeg helt og fullstendig hadde glemt bort, så da ble gjensynsgleden stor.

Husker jeg smilte stort da jeg så headeren din for første gang. Det er jo så herlig hvordan du har tegnet og skrevet med de. :)

Takk for gamle gleder på nytt! =D

Related Posts with Thumbnails