Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
lørdag 24. juli 2010

Et hjertesukk om fristelser

”Her var det mye godt du! Mange fristelser!” konstaterer 90 % av mine kunder gjennom en arbeidsdag i bakeriet. Halvparten av disse igjen bedyrer at de ”aaaldri kunne klart å stå bak disken på et slikt sted”. ”Ja, det er mye godt her,” smiler jeg sukkersøtt tilbake. Innvendig er det fullt opprør. De skulle bare visst, de! Hvor vanskelig det faktisk kan være å stå bak disken i et bakeri. Skolebrød, hvetebrød, kanelsnurrer, sjokoladekaker og mer til. Det lukter fantastisk, og jeg vet at det smaker enda bedre. Heldigvis for bukselinninga mi, er jeg allergisk mot halvparten av bakevarene siden nøtter og mandler er en vesentlig del av ingrediensene i bakevarer.


Innimellom sprekker jeg, og faller hen for fristelsen til å kjøpe meg et kakestykke selv også, og det blir utvilsomt mer kake i Bustehjemmet nå enn ellers. ”Hei kjære, vil du ha noe godt fra bakeriet i dag?” Etter en liten tenkepause, bestiller Bustemannen alltid et stykke napoleonskake, gjerne også jordbærkake. Man blir lett påvirket av alle de som ”bare skal ha no’ godt til kaffi’n”.


Ja, for det er koselig å ha et bakeri som sin arbeidsplass. Med unntak av et par kunder som alltid må fortelle om den vannbakkelsen som smeltet på kjøkkenbenken, eller om den gangen julekaka var tørr etter to uker, er det bare hyggelige kunder. Folk kommer innom for å kjøpe noe godt de kan kose seg med, og humøret er derfor upåklagelig. De smiler og nikker og er så fornøyde. Hyggeligst er det når besteforeldre kommer for å kjøpe kokosboller fordi barnebarna kommer på besøk. Det er så moro å se stoltheten i øynene deres, blandet med en nesten barnlig forventning til alt det fine de skal gjøre i lag med sine livs desserter.


Jeg treffer mange hyggelige mennesker, og det er mange gode samtaler å få på veien. Men, så var det disse fristelsene, da. Alt ser jo så godt og innbydende ut der det ligger i disken. Jeg håper at jeg i løpet av sommeren vil utvikle en slags immunitet mot både boller og hvetefletter, slik at jeg fortsatt passer olabuksene når høsten kommer. Det er godt vi ikke selger sjokolade og is i tilegg, da hadde jeg måttet levere oppsigelsen er jeg redd. Bare for å komme helskinnet gjennom sommeren.

”Jeg kan motstå alt. Unntatt fristelser.”

6 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Mmmmm, den kaka så god ut. Jeg er også allergisk mot nøtter, så noe klarer jeg å holde meg unna. Jeg eeeelsker kanelsnurrer, rosinboller og alle hvetebakst...og wienerbrød med eple, det må være eple, mmmmmm. Ser du hva du har fått meg til nå, søren og. Jeg ville hatt vanskeligheter med å jobbe i et bakeri, ja.

RoseSommer sa...

"Led meg ikke inn i fristelse. Jeg kan gå selv."

Helgehilsen fra Rosesommer, som akkurat har spist is OG Kvikk Lunsj hos svigermor :-o

Hos Jorunn sa...

Deilig, deilig!! Jeg kunne seriøst ikke ha jobbet i et bakeri, jeg elsker kaker og hadde ikke klart å la være å hive innpå.

Det var et koselig innlegg du skrev til din far forresten lengre ned her og jeg måtte le i innlegget om banning...det er som om jeg hører dere..hehe. Du lurte på hva vi andre bruker av sterke ord. Jeg liker godt å banne, det er befriende å slenge ut av seg noen riktige stygge ord enten det er noe som er veldig bra eller veldig dårlig. Jeg har lært noen nye av de yngre også: f...ings. Det ordet har tom min gamle far på 74 lært seg...nesten litt stolt titter han seg rundt etter å ha lagt det til i en en eller annen setning...vi andre bare ler. Fortsatt god helg! Klem fra Jorunn

Anneli sa...

Det er litt paradoksalt at den eneste gangen jeg har klart å slanke meg skikkelig, var når jeg jobbet på Råde bakeri. Gikk vel ned 20 kilo, selvom kosten for det meste besto i baguetter, brød, softis, italiensk is, kaker, boller og brus.

Trena som en gærning da.. Sykla tur/retur Jelsnes hver dag for å komme på jobb og sånt:p

Det er nok sånn at hvis man får for mange fristelser foran seg, så bli man litt sånn ekstra bestemt på å "være sterk":p

Det er utrolig koselig å jobbe på et bakeriutsalg da. Savner det veldig og har skikkelig lyst til å få en liten ekstrajobb et eller annet sted.

InstatreffNorge sa...

Hei vennen:)

Nå har jeg sittet å lest morsomt Freeze innlegg, koselig pappa innlegg og toppet det hele med en deilig fristelse her til slutt:)
Jeg hadde aldri klart å jobbe i et bakeri! Eller jo, hadde vel klart det... men jeg måtte nok kjøpt meg ny garderobe:P Alle jeg har spurt som jobber på sånne steder sier de blir så lei, så de orker hverken godis, boller eller burger.. men du har kanskje ikke jobbet der lenge nok enda;)

Var ille trist med pus:( Blir nok en ny over sommeren.

Stor klem

fryd&forandring sa...

Åååå... den jordbærkaka så iallefall så deilig ut at jeg kunne ha slukt den!!! Tror ikke jeg kunne ha jobbet i bakeri nei.. sliter nok som det er med fristelsene i lørdagshylla på kjøkkenet!

Related Posts with Thumbnails