Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
fredag 25. juni 2010

Barnepike søkes

Om nøyaktig én uke farer Bustemannen avgårde på speiderlandsleir, og jeg blir alene igjen i Bustehjemmet. Det er ikke sommerens höjdare for Bustenellik. Helt siden seksårsalderen har jeg vært hjemme alene - og elsket det - men etter at vi flyttet inn i Bustehjemhuset er det bortimot noe av det verste jeg kan tenke meg. Du må gjerne tro at jeg er gal, men her i Bustehjemhuset er vi aldri helt alene, og det vet jeg ikke helt hva jeg skal synes om. Jeg synes i allefall ikke at det er noe trivelig å være alene hjemme, og søker derfor barnepike til meg selv sånn en ukes tid.


Jeg har i en alder av 23 år ennå ikke vokst helt i fra mine to yndlinger fra barndommen, Dino og Dinajohanne. De ligger lett tilgjengelig i klesskapet, og hentes frem ved skumle anledninger (les: når jeg er hjemme alene over natta). Da får de ligge trygt i armkroken min (selv om det jo ikke er de som er redde), også passer vi liksom litt på hverandre (eller mest på meg). Jeg innser at det muligens er litt barnslig, men vi trenger alle en bamse innimellom.
Det har til og med presten sagt (i sin tale til konfirmantene)!


Til tross for at jeg nå er stor jente, og skjønner at bamser bare er døde gjenstander (neeeeei), så er det fascinerende hvor mye trygghet det er å hente i en slik sak. Hadde vi følt like mye trygghet i en lekebil om det var det vi ble tildelt i vogga? Tenk om bamser kunne snakke? Dino og Dinajohanne har i løpet av min barndom fått se og oppleve ganske mye, og de har nok vært med på noen (for en bamse) halsbrekkende stunt oppigjennom. 


Dino fyller 16 år i år, Dinajohanne 15. Helt hva som skjer når en dinosaurus når den seksuelle lavalder vites ikke, men de holder seg godt for alderen; Dino mistet i sin tid et øye og fikk en treknapp i erstatning, Dinajohanne er litt slapp i halsen, men ellers er de fine. Skulle huset brenne, og jeg måtte ta med meg det viktigste i full fart, ville nok de to være blant tingene som ble reddet ut. De er jo tross alt en stor del av barndommen min,
og den har jeg etter hvert innsett at er passé.
"Du er jo bare barnet!" fortalte forresten en kunde på 71 år meg i dag. Snille damen!


Om én uke skal Dino og Dinajohanne igjen hentes frem fra klesskapet for å passe litt på en stakkars voksen jentunge. Syv netter alene er mer enn jeg kan takle, men må man, så må man. Tross alt bor det fire firbente her som også kan holde meg med selskap, og spesielt Selma er flink sånn. Dessuten tar hun knekken på alle de store edderkoppene som har det med å dukke opp når jeg er alene hjemme. Det er kjekt med katt.


Men, da setter jeg meg ned og venter, jeg da. På den gule bilen. Etter å ha snakket om både spøkelser og kosebamser i samme innlegg, er det vel ikke utenkelig at noen ringer og melder fra ett sted? 
Og om noen kunne tenke seg stillingen som barnepike, er det bare å legge igjen en søknad i kommentarfeltet.
"Helst kvinner," hoier Bustemannen.  

Ha en fortreffelig fredagskveld - med eller uten bamse!

Jo, forresten! Ikke glem Bustebloggens Give Away, da!


Sånn. God helg!


6 kommentarer:

Shy sa...

Veit ikkje heilt korleis eg kan hjelpe deg..?
Kan prøve å trøste deg her i blogg-kommentaren. Du er no ikkje åleine innpå her ;)
Finn fram dyra dine du, både levande og ikkje levande, eh, alle var levande, ja! Det går nok fint!

Unknown sa...

hehe, jeg har også min gamle kosebamse i huset. Akkurat "låner" storesøster den men jeg har understreket at det er min.. Det er en trygghet i sånne gamle slitte bamser. Lykke til! Blir det for ille får du ringe noen ;=)

god helg - klem

Lykkeliten sa...

FANTASTISK!
Her både lo jeg godt, og kjente meg litt for mye igjen;) Nå har jeg ikke funnet frem mine venner fra barndommen heller..... MEN er akkurat derfor jeg har begge jentene i sengen=P
MÅ jo det, spesielt når mannen er på jobb i 14dager=/

Håper du har en super fredagskveld=)

RoseSommer sa...

Du vet vel at en kan bli så mørkeredd at en er glad for å få følge av et spøkelse?

Jeg har også gjemt bamsen og dukken min. Har tenkt på å lage innlegg om dem en gang. (Tenk så gamle DE er, da!!)

Forresten, kanskje du kan dra på besøk til noen mens du er alene? Min manns datter er 33, gift og mor til 3. I kveld overnatter hun hos bestemoren sin på 88. Hun hadde bare lyst, det var jo endel år siden hun hadde gjort det, av forståelige årsaker. (De bor bare 10 min fra hverandre.) Så isted kom det bilde på mobilen av en skålende bestemor i storslag. Hun hadde ordnet mat, og hadde jentungen for seg selv. De deler soverom også, så der blir det nok pratet litt iløpet av kvelden/natta.

God helg, og kos deg skikkelig med mannen din nå før han drar.

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hihi, så søt du er ! ♥ Klart du må ha noen som trøster deg når du er alene. ♥ Hadde du bodd i Oslo skulle jeg tittet innom og holdt deg med litt selskap jeg vet du. ;)

Bloggtreffet 16 juli kan jeg ikke bli med på. :( Har bryllupsdag denne dagen, og tidlig lørdag morgen skal vi reise til Danmark. Men dere får kose dere masse, og det blir sikkert flere bloggtreff. ♥

Kos deg masse med Bustemannen i helgen vennen ! ♥

God klem fra Anette ♥

PS: Godt å høre at det er flere enn meg som er sjenerte, hihi... :)

Hans M sa...

Vi har allerede tinget tid vi. Håper du ikke har glemt det :-)

Hans M

Related Posts with Thumbnails