Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
torsdag 13. mai 2010

En liten pustepause i mai

Så var det plutselig torsdag kveld, og det er langhelg. I dag har jeg riktignok vært noen timer på jobb med et sangoppdrag inkludert, men pytt. Som jeg har nevnt tidligere, er det en hektisk tid vi er inne i, men resten av denne helgen er forbeholdt kos og kvalitetstid.


I dag har vi fått besøk fra det store utland. Skjønt, utland og utland, for meg er dette utland like hjemme som Strömstad. Fra Estland har vår kjære venninne, Liisi, kommet. Vi ble ved en tilfeldighet kjent via en gruppe på Facebook for noen år siden, og har siden holdt kontakten. Hun besøkte oss første gang sommeren 2008 i anledning bryllupet vårt, og vi har møtt henne hver gang vi har vært i Estland.


I dag inntok hun altså Norge igjen, og vi gleder oss til noen dager fylt med latter, glede, nye minner og et herlig språkkaos her i huset. Bustenellik er jo som noen sikkert har skjønt godt i gang med estiskundervisning, og har planer om å få litt trening i estisk muntlig i dagene som kommer. For den stakkars flua på veggen, kan antakelig vårt hjem i større eller mindre grad minne om Bibelens Babel de nærmeste dagene. Det vil nok hovedsakelig dreie seg om norsk (Liisi snakker nemlig norsk), engelsk, estisk og mjauing, men det kan nok bli mer enn nok for en stakkars flue.


Når man først får besøk fra Europa (Estland er jo tross alt en del av den Europeiske Union) blir man litt stresset; for "hva har jeg å vise frem?" Siden jeg tross alt er bosatt i totalt feil by, altså Den andre byen, er jo svaret på forhånd gitt (altså ingenting), men man oppdager plutselig at man har sett seg blind på sine nærmeste omgivelser. Selv om jeg syns at .... ja, nå kommer jeg faktisk ikke på noe som er verdt å se, men selv om jeg syns at ett eller annet er kjedelig, så er det jo ikke dermed sagt at det samme stedet er kjedelig for en som aldri har sett det før. Man skulle bli flinkere til å se seg litt rundt der man bor, man blir helt sikkert overrasket over alt hva som finnes rett utenfor døra!


Vel, som den wanna be-gode vertinnen jeg er, tok jeg en søkerunde på nett og sendte over en eviglang liste (på fem punkter) til gjesten med linker til ulike severdigheter. IKEA og Nordby Shoppingcenter er vel i utgangspunktet ikke å regne som severdigheter, men dog. Den foreløpige planen er en tur over fjorden med Strömstad/Sandefjord og et besøk til Oscarsborg (etter et tips fra en blogger). Den store begivenheten er og blir 17.mai i alle fall!


I morgen ligger Nordby for våre føtter, før vi får besøk av et vennepar på kvelden. Det skal bli hyggelig med en kveld i gode venners lag, det er det desverre så altfor sjelden man får tid til i en hektisk hverdag. Blogging blir det desverre også så som så med, men jeg skal prøve så godt jeg kan å stikke nesa innom et par ganger i løpet av helgen. Apropo, så ser jeg at det har lagt seg til noen nyen følgere. Det gjør meg så glad å se at noen vil følge Bustebloggen, og dere er hjertelig velkommen!


Sånn til slutt i disse maidager; bildene som er vist, tok jeg i Tallinn i fjor sommer. Da var det en stor sangfestival i byen, og som en del av festivalen var det parader gjennom gatene. Det var 17.mai-stemning til tusen! Det var også noen nordmenn som deltok, og vi to nordmenn som stod på sidelinjen stemte i med Norge i Rødt, Hvitt og Blått da de norske deltakerne passerte. Gåsehudfaktor på høyt nivå! Det er som dere ser ikke bare Norge som kan skryte av flotte folkedrakter; Estland har mange forskjellige, og man kan trekke paralleller til våre norske bunader. Jeg prøvde forresten min Løkenbunad i dag, og stiller meg skeptisk. Jeg vurderer likevel å la tvilen komme den tiltalte til gode. Så får vi se når mandagen kommer...

Head ööd9 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Flotte folkedrakter. Ikke bare vi på fjellet som kan dette med å toge i gata med et smil om munnen. Ja, det kan være en utfordring å være guide i eget nabolag. For noen år siden fikk vi besøk av min kusine fra Trøndelag med familie. På den tida besøkte vi ofte gårder for å se på dyra osv. Med denne familien kom jo selv fra en gård! Vel, det ble t-bane kjøring, Frognerparken med mer, alle koste seg. ☺

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Det var virkelig noen flotte folkedrakter. Minner jo veldig om bunadene her minus de flotte hodeplaggene da. :) Selvom det er noen av de også... Så koselig med besøk fra Estland, og tenk for en opplevelse det vil bli for henne på 17 mai. :)

Må si at jeg er ganske så imponert over at du er medlem av Opera Østfolds operakor, og tenk at du sang til din kjære i bryllupet deres. ♥ Wow ! :)

Dere får kose dere med besøk vennen ! ♥

Stor klem fra Anette :)

RoseSommer sa...

Hva var den siste hilsenen,da????! Er det sånt russen sier 18. mai?? HEAD ÖÖÖÖD
(Bare tulla. Et forsinket "God natt" til deg også.)

micano sa...

Lykke til med besøk og sight seeing! Det kjekkeste er vel uansett å treffe gode venner igjen. :-)
God langhelg!

Camilla sa...

Masse lykke til med besøk, spennende å høre hvor dere ender opp på sightseeing ;)

A K sa...

Så koselig med besøk langveisfra ;)

Og så flotte de draktene er. Kan minne om bunader ja :)

var dere på nordby i dag?! Vi var der også men gav opp hele handlerunden og gikk kun i matbutikken. Det var jo 1 000 000 andre på nordby også....

Kose dere masse med besøk og ha en fin 17.mai om vi ikke blogges før ;) Her skal huset vaskes og bunadskjortene strykes i kveld :)

klem

Jijji sa...

Så koselig med besøk! Kos dere masse i helgen!

Klem fra Jijji

Fru Mæla - Mer enn bare ord - sa...

Heisann :)

Så koselig du ville være med på min giveaway! Ønsker deg lykke til :D

Mvh. Fru Mæla
www.frumaela.com

Unknown sa...

så fine bunader! ha en fin 17-mai helg ;=)

Related Posts with Thumbnails