Gammeldags sjokoladepudding
2 plater kokesjokolade
1 ss maisenna
5 dl H-melk
2,5 dl kremfløte
100 g sukker
Frø av ½ vaniljestang
6 egg
I vannbad i ovn ved 150°C i 1-1½ time
Brekk sjokoladen i små stykker, tilsett maisenna og kok det opp i melken. Rør hele tiden så sjokoladen smelter jevnt. Tilsett kremfløten, sukkeret og vaniljefrøene. Avkjøl.
Visp eggene lett sammen og visp inn sjokolademelken. Fyll den i en godt smurt form og la puddingen stivne i vannbad. Vannbad vil si at formen settes i en større form eller langpanne med kokende vann. Vannet bør stå halvt opp på formen med retten. Temperaturen i ovnen skal ikke være så høy at vannet boblekoker. Vannbad brukes for at retten skal stivne jevnt og ikke bli brun under.
Avkjøl puddingen i formen før den eventuelt hvelves ut på et serveringsfat (hvilket vi aldri har fått til). Pynt velges etter smak og behag, men server gjerne med vaniljesaus eller vispet krem til. Bruker du vaniljesaus er det godt med en vaniljeisklump eller to i sausen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar