Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
tirsdag 22. mai 2012

Pest eller kolera? Eller bare moste grønnsaker?

Innimellom blir jeg bare sittende å se på mitt eget barn, funderende over min egen kapitulasjon; hvor gikk det galt denne gangen? Antakelig i det jeg viste svakhet gjennom å velge pest fremfor kolera. Eller var det omvendt?

Busteliten har plutselig lagt merke til den skjeen han får mat med, og enda viktigere; hvordan den brukes. Gutten utvikler seg, det er fint. Gutten har vilje, fint det også. Bortsett fra når klokka er kvart over seks en fredagskveld og mor er trøtt. Når mor tyller nedpå med espresso langt over fornuftige klokkeslett for den slags. 

Da blir mor stilt ovenfor to valg:

1) Ta opp "SLIPP!"-kampen om skjea
eller
2) Choose my battles

I praksis:
1) Kjøkkenvegger fulle av kylling og grønnsaker most til det ugjenkjennelige
eller
2) Busteliten full av kylling og grønnsaker most til det ugjenkjennelige

Neddopet på, og høy på, espresso foretar jeg et kjapt regnestykke i hodet, og konkluderer med at det går raskere å vaske unge enn kjøkken. Særlig på en fredagskveld. Minste motstands vei og bla, bla, bla. Og slik går det altså til at jeg med en sløv mine, og et kapitulert smil om munnen, blir sittende og se på mitt eget barn som koser seg glugg i hjel. Om han fryder seg over å ha outsmarted sin mor, eller om det er fordi at det er gøy å leke med maten, se det er uvisst.

Legg spesielt merke til hvordan klær og mat matcher i fargene.

Jeg feilet. Og har siden lært å gi barnet en egen skje, slik at han tror at han mater seg selv, når det i realiteten er jeg som smetter inn min skje i det han åpner munnen. 
Who's outsmarted now, kiddo?


 

4 kommentarer:

fryd&forandring sa...

Hehe, kjenner meg GODT igjen! Men feile? -dette handler om erfaring, og mer skal det bli!
Det fulgte med et setetrekk og et trekk til ryggstøtten på tripp-trapp-stolen vi har.. for å si det sånn; disse ble vasket endel ganger før mor selv innså at det bare var å legge bort alt av tekstiler for en stund -og på varme dager gjelder dette også tekstiler på ungen selv! Veeeldig kjekt å ta barnet direkte fra kjøkken til bad og slippe unna med å kun ta av en bleie!!
Det å ha barn må vel være learning by doing i praksis!

Klem

Mormorfarmor Inger sa...

Veldig smart at dere har en skje hver. Har lurt 3 unger + en mormorunge med det trikset ;) Og søl MÅ det bli for at de skal kunne lære seg sjøl. Herlig!

Anonym sa...

Fy søren så glad jeg er for at den alderen er passert!

.. hehe.. måtte bare!

Pia sa...

Ha ha, han koser seg nok:) Og noe mat går vel ned.

Related Posts with Thumbnails