Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 20. februar 2012

Kamuflasjemat

Til Bustemannens store fortvilelse, er ikke jeg spesielt glad i fisk. Derfor blir det også sjelden aldri fiskemiddager i Bustehjemmet. Det er ikke fordi jeg ikke har smakt eller fordi jeg er kresen på det, men fisk funker rett og slett bare ikke for meg. Punktum. Forleden kom jeg imidlertid på én fiskemiddag som jeg faktisk syns er grei nok, og jeg bestemte meg for å glede min bedre halvdel med et måltid hentet rett fra heimkunnskapen i niende klasse. 

 Som tenkt, så gjort, og fiskeburgere à la ungdomsskolen ble servert. Det fungerte, og både Bustemannen og jeg var riktig så fornøyde med middagen den dagen. For liksom å toppe det hele, var absolutt alt laget fra bunnen av, og jeg må desverre innrømme at det er en sjeldenhet her i huset. Toro har gjerne en finger med i spillet. Men ikke når fiskeburgerne slenges på bordet, da er selv hamburgerbrødene hjemmelagde!

Jeg vil anta at det er fler som sliter med å gjøre fisk til populær middagsmat, så jeg deler oppskriften med dere. Den ellers så sterke fiskesmaken blir nokså kamuflert, og det gjør det overkommelig selv for oss som ikke er så glad i fisk. 

Lakseburgere
250 g laks
1 ss potetmel
1 lite egg
ca. 0,25 dl melk
1 krm salt
1 krm pepper
1 ss finhakket purre


Skrap og mal laksen, og bland deretter de øvrige ingrediensene sammen med fisken.
Formes til burgere og stekes gyldne.


Hamburgerbrød
(4 stk)
25 g gjær
1 ss matolje
2 dl lunkent vann/melk
0,5 ts salt
2 dl sammalt hvete
3 dl hvetemel


Stekes ved 200 grader i 8-10 minutter.

Båtpoteter
 Vi har brukt vanlige poteter som er skåret opp i passe stykker, penslet med olivenolje og krydret, før de er blitt stekt i ovnen ved 240 grader til de har antatt en gylden farge. Steketiden varierer ut i fra størrelsen på båtene.


Serveres med "vanlig" hamburgertilbehør.


Velbekomne!


8 kommentarer:

Størstepia sa...

Jeg sier det, jeg, her var det ordentlig hjemmelaga middag ja!!! Flinka;)!
Det er helt klart noe som bør prøves i størstepiaheimen også. Det kan tilogmed hende at 4åringen spiser litt av det (og han er K R E S E N om dagen...)
Herlig innlegg om busteliten og Sophie også, jeg lo godt, for jeg kjente meg så godt igjen... Her er det alltid ett barn i mellom oss, enten lille snuppa som nekter å sove i sin egen seng, eller storebror som kommer ruslende inn til oss i løpet av natten. Syns det bare er koselig jeg, men de gangene det blir litt VEL crowded i senga vår , tar jeg med dyna mi og legger meg i racerbilsenga til storebror, tihi;)!
Ha en super ny uke!!
Klem fra størstepia

Anonym sa...

Ser kjempe godt ut!
Med den middagen høstet du nok mange husmorpoeng :-)
Klem

RoseSommer sa...

Så deilig dette så ut. Fisk kan jeg spise i alle former, og kunne spist det HVER DAG, til MIN manns store fortvilelse.
Kjøpte hamburgerbrød liker jeg derimot ikke, så din oppskrift er super! Takk.

Unknown sa...

Så bra at du blei glad, for då blir jo eg og glad :o)
Du e god du.

KLEM

Villblomsten sa...

Jeg synes nok omtrente det samme som deg om fisk :-)
Mens mannen i huset elsker det :-)

Og siden du skriver - fiskesmaken blir godt kamuflert - så tror jeg kanskje jeg skulle prøvd disse en dag :-)

Takk for tips og oppskrift :-)

Tove sa...

Må vel innrømme at fisk ikke står så høyt i kurs her heller. Fisk er fisk og kjøtt er mat. MEN jeg er helt sikker på at fisk er utrolig godt om man får det delikat tillaget. Som dine burgere. Fiskeboller og fiske pinner teller vel egentlig ikke som fisk.? Har jeg hørt da...
Fin dag til deg
Klem Tove

sisselastrid sa...

Her i huset er fisk alltid populært til middag :) Det beste dei to eldste gutane veit om - berre minstemann som ikkje kan ete det pga maaaaaange proteinar i slik fisk ;) Men han har si eigen mat - så det går bra... Eg likar fisk - men syns ofte det innebær ein del ekstra planlegging - f.eks ein fordel å ta fisken ut av frysaren dagen før.....og slikt huskar no ikkje alltid eg.... Denne oppskrifta såg god ut - trur den må prøvast ;)

Ha ei superduper helg i Busteheimen!

Klem

Ps. Tusen takk for koselig kommentar på bloggen - det er ikkje så vanskelig å legge igjen kjekke kommentara her med deg - for det første likar eg veldig godt bloggen din, for det andre får eg alltid kjekke kommentara tilbake og for det tredje så virkar du som ei skikkelig real og flott jente (lika ikkje det damebegrepet....) :))))

Elin sa...

Hei!

Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


Varme hilsen,

Elin
Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/

Related Posts with Thumbnails