Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
fredag 7. oktober 2011

Newtons uoppdagede naturlover for gravide

Advarsel om langt innlegg uten illustrasjoner!

Sir Isaac Newton regnes blant de største av verdens vitenskapsmenn og matematikere. Han formulerte naturlover og andre slags lover i stor skala, og tyngdekraften hadde neppe vært det samme uten sir Newton. Min påstand er imidlertid at Newton hadde vært en enda større mann, dersom Newton hadde vært en kvinne! 

Ikke slik å forstå at bak en hver stor mann og alt det der, men etter godt og vel 39 uker som svanger, er jeg ganske sikker på at dersom Newton hadde vært kvinne (og gjennomgått et svangerskap selvsagt), så ville verden vært beriket med enda noen naturlover. Det skal jo sies at man som gravid gjør en god del erfaringer både på godt og på vondt, og noen av dem er så absolutt relevante som lovforslag til naturlovenes bok etter min mening. Som førstegangsfødene, har jeg naturlig nok ikke hatt tilstrekkelig med anledninger til å teste reliabiliteten i påstandene mine, men jeg føler likevel at de er såpass påfallende i sin opptreden at det jo være noe i dem.

For eksempel:

1.
Når du er gravid, vil du i større grad enn ellers miste ting i gulvet eller på bakken. Dette gjelder imidlertid kun gjenstander som ikke kan ligge til noen andre kan komme og plukke dem opp for deg, og du vil kun miste disse tingene når du er alene. Eksempelvis mobiltelefon, bilnøkler, påleggspakka eller dusjsåpa.

2.
Når du er gravid, vil du etter ett visst antall uker aldri ha rene klær mer enn en time ad gangen. Maksimalt to. Dette kan til dels sees i sammenheng med eksempelet nevnt over, da du til stadighet vil oppleve å miste ting i større grad enn tidligere. Om man her begrenser "tingene" til kun å gjelde mat og matvarer, vil man snart oppdage at den pondusen man nødvendigvis opparbeider seg i løpet av et svangerskap, vil opptre som et slags sikkerhetsnett for alt som har påbegynt sin ferd mot gulvet. Være seg syltetøy, ketchup, o'boy, mel, you name it - alt vil treffe magen, og du vil konsant gå rundt og se ut som en liten, fet gris som ikke eier begrep om bordskikk eller hygiene. 

3.
Når du er gravid, vil utgiftene til vaskepulver og skyllemiddel øke betraktelig. For ikke å forglemme utgiftene til flekkfjerningsmiddel. Se eksempel nevnt over. 

4.
Når du er gravid, vil du oppdage at flekkfjerningsmiddel er oppskrytt. I allefall når det gjelder ketchup på hvite t-skjorter. Du kan ikke stole på rosa.

5.
Når du er gravid, vil du alltid se smashing fabolous ut! Uansett hvor mye oppkastrester som måtte befinne seg i munnvikene dine, uansett hvor bad hairday du måtte ha, uansett hvor mange strekkmerker og hvor liten genseren din er - you look G R E A T! I alle fall dersom man skal tro alle kvinnelige familiemedlemmer og venninner.

6.
Når du er gravid, vil du oppleve at folk er fryktelig påståelige, for dersom du skulle være gal nok til å fortelle Jan Thomasene nevnt over at du faktisk har et speil, og at du faktisk har tatt en titt i det, så vil du fortsatt få høre hvor fucking smashing fabolous du ser ut! Sa jeg påståelig? Løgnaktig. Jeg mente løgnaktig!

7.
Når du er gravid, vil du begynne å lure på hvorfor folk glaner så fælt når du beveger deg utenfor hjemmets trygge favn. Du vet jo at du ikke ser så absolutely fucking smashing fabolous ut (du har jo speil), så hva er det egentlig de glor på? Du vil være konstant bekymret for om du har en diger busemann i nesa, eller stryta full av iskrem. Du har som regel ingenting å være bekymret for, det er rett og slett bare menneskene rundt deg som aldri har sett en gravid kvinne før, og som glane så det ser ut som om øynene snart triller ut av skallen på dem. Diskresjon har ingen av dem hørt om, og du føler deg som hovedattraksjonen i en dyrehage.

8.
Når du er gravid, er magen din allemannseie. Fryktelig irriterende, men like fullt et faktum. Den skal klemmes og klappes og strykes og dunkes på. Noen er høflige og spør "er det greit at jeg kjenner, eller?", og selv om det egentlig ikke er "greit", så sier du likevel ja, for alternativet blir liksom så pinlig. Et interessant fenomen er det også at alle føler at de må fortelle deg at "nå begynner du å få mage". Det er godt at folkeopplysningen tas ansvar for. Jeg har fortsatt speil (og trange bukser) for søren, og er fullstendig klar over mitt økende midjemål!

9.
Når du er gravid, vil du oppdage at når du etter ti minutter endelig har funnet en behagelig liggestilling i senga, så må du stå opp for og tisse.

10.
Når du er gravid, vil du oppdage at når du har kommet deg tilbake til senga etter å ha gjort ditt fornødne, brukt nye ti minutter på å finne en behagelig liggestilling, så - SURPRISE! Du må tisse! Igjen. På et eller annet tidspunkt ser du ikke lenger på våkenetter som et potensielt problem og en stor bekymring; du innser at det mest sannsynligvis vil være du som blir problemet, og ikke barnet, dersom disse vanene vedvarer etter fødselen.

11.
Når du er gravid, vil du ikke lenger bryte det åttende bud hver gang du fortvilet utbryter at du ikke har en dritt å ha på deg. Det positive er at dette utsagnet ikke lenger fører til oppgitt mumling fra din bedre halvdel; i stedet vil du faktisk kunne oppleve å høre noen trøstende ord. Er du riktig heldig vil du til og med få en god klem. Og høre hvor absolutely fucking smashing fabolous and sexy you look. Akkurat da er det faktisk bitte lite granne godt å høre.

12.
Når du er gravid, vil du kunne oppleve at din intelligens svekkes. Dette kan trolig skyldes at ingen, da spesielt ikke kvinner, tror at du lenger er interessert i noe annet en gulp og bæsj og amming og bilsetetester og innkjøp av bittesmå plagg. Temaer som politikk, religion, og samfunn vil raskt nedprioriteres som samtaleemner i din nærhet. Skulle du finne på å forsøke å pensle samtalen inn på noe som ikke har med kynnere og tåteflaskemerker å gjøre, vil du raskt bli hentet inn igjen med frasen "da jeg gikk gravid med...". For en gravid vil dette etter noen uker fortone seg omtrent like deprimerende som det er for en mann å høre at "vi må snakke sammen". Du kommer ikke unna, og du vil med stor sannsynlighet få høre den samme "da jeg gikk gravid med..."-historien opptil flere ganger.

En rekke oppdagelser er også gjort med tanke på de mer kroppslige forhold, men da dette er en anstendig blogg som ikke tar sikte på å støte sine lesere, lar vi disse oppdagelsene forbli unevnt i denne omgang. Mangt og meget kan også sies om samvittighet ovenfor partneren som fort gjort kan få huden full uten å ha begått større forbrytelser enn for eksempel å okkupere husets eneste toalett i tre og et halvt minutt, men for ikke å fullstendig tape ansikt, hopper vi over dét temaet også. Kremt.

Nå får vi se om vi ikke først og fremst får jaget Busteliten ut av hybelen, før vi tar en avgjørelse om hvorvidt vi skal teste reliabiliteten i ovennevnte påstander. Skjønt, etter eksempel tolv å dømme, og alle "da jeg gikk gravid med..."-historiene, så vil jeg absolutt påstå at vi har et godt grunnlag for generalisering her. Helt hvor man skal henvende seg for å få påstandene godkjent som naturlover vites ikke, men slike formelle bagateller lar seg alltids ordne på et vis. Om ikke altfor lenge er ikke disse antatte naturlovene mitt problem lenger uansett, men da vil jeg ganske sikkert oppdage noen nye i en ny kategori: "Nybakt førstegangsmor i tett tåkehav".

Dersom alt går etter min plan, så føder jeg 09.10.11. (gjerne klokka 12.13) og blir borte noen dager, men siden Busteliten med stor sannsynlighet driter i hva mora planlegger, så er jeg nok plutselig tilbake med et innlegg. (Og jeg lover at det ikke blir like langt som dette.)

Ha en god helg!
Vi blogges.


 

Pst! Husk å melde deg på give away HER.

7 kommentarer:

Dragemamma sa...

Ja altså, da jeg gikk gravid med...

Jeg tror naturlovene dine kan godkjennes som naturlover. Særlig det med å bli klådd på av alle. Prøv å ta damen som gjør det på puppen, og si: Ja den var sannelig blitt stor og god i det siste! Så kan det hende hun ikke gjør det igjen i alle fall...

Kul dato - lykke til!

Mormorfarmor Inger sa...

Herlig og sant alt sammen! Been there, done that. Sier ikke mer. Har sagt det jeg hadde på hjertet før, hihi...
Hadde vært veldig kult med den datoen og det klokkeslett. Det er nok like stor sannsynlighet for det som å vinne i lotto. Men noen vinner i lotto hver uke.
Jeg er en av dem som liker å kjenne på gravidmager. Men bare de i nærmeste familie og veldig veldig kjente!
Lykke til! Regner med noen innlegg til før leieavtalen er over ;)

Klem Inger

Renate sa...

Artig innlegg! Kan skrive under på det meste tror jeg :) kult hvis busteliten følger moras ankomstønsker :)
God helg!
Klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha ha ha, godt beskrevet (selv om jeg kun har erfaring som observatør).
Gleder meg til du skal beskrive fødselen. Lykke til på søndag. ☺

RoseSommer sa...

Jeg tror deg, selv om jeg ikke har barn! Virker kjent fra hva jeg har observert og hørt fra mine medsøstre.
Jeg har også observert at en kvinne som får et barn eller fler aldri helt får ha hjernen sin i fred. Samme hva hun snakker om, hva hun gjør, hvor hun enn er; en stor eller liten del av hjernen tenker ALLTID på barna. (Mødre; korriger meg hvis jeg tar feil.) Og det varer etter min erfaring til langt opp i 70-80 åra. (Da har sannsynligvis "omsorgshormonet" oxitocin-nivået sunket litt etter overgangsanderen.)
Bare vent og se!
Mulig interessant link:
http://www.sovlillebaby.com/forberedtfoedt.htm

Kamelryttersken sa...

Nå var ikke jeg tilstede når Newton formulerte sine lover om aksjon og reaksjon og sånn, men vil tro at naturlover er universelle og egentlig ikke trenger noe formell godkjenning. De bare er sånn.
Og uansett var kvinner gravide lenge før Newton var et blink i sin fars øye.

Marita sa...

hahaha..fantastisk og jeg kjenner meg så godt igjen! :) Takk for en god latter og jeg må nok følge bloggen din videre :)

Related Posts with Thumbnails