Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
fredag 5. august 2011

Bustenellik erklærer herved...

... ripsbusken for tom, og fryseren for full.
Vi kom litt tregt i gang med innhøstingen i år, men vi har trøstet oss med den gode, gamle klisjeen om bedre sent enn aldri, og omsider ble busken tom.


I fryseren ligger det nå elleve liter med deilige rips, og de skal vi kose oss med utover høsten og vinteren. Slik kan vi hente frem sommerfølelsen selv med snøstorm utenfor. Jeg gleder meg allerede til herlige desserter i vintermørket.


Jeg håper også å kunne erklære bloggtørket for over. Etter Den Fredagen, da hele landets tilværelse ble snudd på hodet, har det ikke vært helt enkelt å komme i gang med bloggingen igjen. Staudebed og parasolljakt har liksom ikke føltes så viktig, og å forfatte et titalls innlegg om bomber og granater har liksom heller ikke vært et alternativ. 


Selv om den siste tidens grusomme hendelser har gjort noe med oss, også her i Bustehjemmet, så kommer likevel hverdagen tilbake. Det gjør den for alvor på mandag. Da skal Bustemannen tilbake på jobb, etter tre ferieuker, og jeg skal forsøke å finne tilbake til husmorrollen. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne å lete, men jeg kan jo starte med å ta en titt i skittentøyskurven, kanskje? 


Men, først skal vi nyte at det er helg. Det er meldt regn hele helgen, men hva gjør vel det? Vi skal nok klare å kose oss inne også! Busteliten har blant annet ytret et stort ønske om å gå på kino, så vi får vel se om ikke vi kan etterkomme det. Uansett dine helgeplaner, ønsker jeg deg en god helg. Nyt den etter alle kunstens regler!

Vi blogges!   

7 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha en riktig god helg. Foreslår at den tilbringes på annen måte enn med hue i skittentøyskurven.

RoseSommer sa...

Heisann! Ripsen fikset vi fort i år: Ifjor bestemte jeg meg for å kutte ned den gamle ripsbusken. For da skyter den jo nye, friske skudd fra roten. Eller????
Ingen skudd. Tror knapt jeg kan forvente mer fra den kanten.
Og den nye busken jeg plantet ifjor er bare en liten, snilespist sak som jeg nok ikke kan vente særlig bærhøst fra på en stund. Men har lager i fryseren fra tidligere år, så jeg skal nok klare meg!

Har forresten funnet noe om Asters-serviset ditt i en bok om Egersund-stentøy fra 1999. Ikke mye ny info for deg, men dette står iallefall:

Asters ble lansert like etter 1900. Det føyer seg inn i rekken av Japan-inspirert blomsterdekor fra 1890-årene. Foruten astersgrener assymmetrisk plassert, inneholder det forskjellige insekter. Det ble trykt i en blåsort farge som ofte ble gjort flytende. Modellen det ble brukt heter "Hermod", og den har små blomster i relieff langt fane og munning. Helhetsvirkningen blir litt urolig, men det må ha vært et populært mønster, for selv idag er det ikke uvanlig å finne på loppemarkeder og i bruktforretninger. Det er avbildet siste gang i Glassmagasinets priskurant fra 1925 og har antagelig vært i handelen noen år etter det.

Shy sa...

AH! Fristande, litt sur, rips...hmmm!
God helg til deg!

hh sa...

Jeg vil også ha rips! Går med planer om å plante noen bærbusker neste sommer. Eller kanskje jeg kan gjøre det nå i høst? Uansett; ha en super helg!

Refleksjon på livsvegen sa...

Flink du er!
Rips med vaniljesaus = sommar!

god helg!

Mona Christin sa...

Hei.

Jeg får vann i munn av rips. Kjenner den sure, men gode smaken. Du kan jo lage ripssaft. Det er godt det. Eller rips og eggedosis.

Nyt tiden som kommer.

Klem Mona C

Christine sa...

Nammenam!!! Veit kor eg ska reisa då, når haust stormen rase rundt hushjørnet ;) Rips e kjempe godt, og kjekt å ha i frysaren. Rips med vaniljesaus, rips pai. rips og is..sikle sikle.. ;)

Ynskjer deg ein finfin tirsdagskveld, og håpe at du ikkje har drukna i skittentøyskorga ;)

Klemma frå Christine

Related Posts with Thumbnails