Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
onsdag 12. januar 2011

Bibelens ubesvarte, men egentlig uvesentlige, gåter

I mitt forrige innlegg, hintet jeg jo såvidt frempå spørsmålet om hvordan Noah fikk i seg mat når han seilte rundt i arken sin en gang lenge før min tid. Etter tretten år på søndagsskolen var det meste av Bibelhistorien dekket, men noen dypere studier av logiske sammenhenger var det likevel ikke tid til i pensumplanen. Like før jul, mange år etter at jeg ble uteksaminert fra søndagsskolen, begynte jeg plutselig å lure på hva i alle dager Noah og gjengen hans spiste. Hvorfor jeg lurte, er uvisst.


Bibelhistorien forteller jo at Noah skulle raske med seg to av hvert dyr og hver fugl. Verden måtte jo gå rundt senere også, og til slikt kreves forplantning. Mat er det såvidt meg bekjent, ikke nevnt noe som helst om. Mens Moses fikk manna i ørkenen, måtte Noah tilsynelatende sulte. Skjønt, det hang jo ikke helt på grep, det heller?


"Han må jo ha hatt med seg mer enn to av hvert dyr?" konkluderte jeg nølende under formiddagsmaten en dag like oppunder jul. Jeg var på besøk hos besteforeldrene mine, og er det én som kan svare på den slags, så er det bestefar. "Noe måtte han jo spise?" Bestefar var ikke så sikker på at det var slik det hang sammen, og det ble diskutert i det brede og det vide. Om hvordan Gud sørger for menneskene, og at det ikke er alt som er så vesentlig å vite sånn i ettertid. Bustenellik bryr seg imidlertid lite om vesentlig eller ikke vesentlig, Bustenellik vil ha svar!

"Men du vet, det regnet jo, da," kommenterte bestefar etter en stunds stillhet.
"Du tror vel ikke at han bygget akvarium til all fisken?"
"Nei...?" Jeg skjønte liksom ikke helt hvor han ville.
"Noah spiste nok fisk!" konkluderte min kloke bestefar med.


Og eureka! Det må jo være slik det var! Det står jo ingenting om at han skulle plukke med seg to av hver fisk, for de kunne jo bare fortsette og svømme i havet som før. De fikk bare litt mer hav å svømme på ettersom regnet øste ned. Selvfølgelig kunne de fiske! Men, hadde han husket agnsild da, mon tro?

 

12 kommentarer:

RoseSommer sa...

Ja, jammen kan en lure!
Da du hadde lagt inn kommentar om min "brennende busk", og om den fortsatt snakket, så hadde min mann og jeg en samtale sånn som DERE pleier (?) å ha på sengekanten (ref. tidligere innlegg):

Han: zzzzz
Hun: Du, hun Bustenellik skrev noe om at den Brennende busken snakket. Husker du noe av det?

(Ettersom min mann i likhet med meg kun har EN gang på søndagsskolen, så var dette litt uklart for oss, særlig på den tiden av døgnet.)

Han: Zzz..hvem snakket den med?
Hun: Nja, Moses var det vel?
Han: Moses.....zzz..hva var det han gjorde igjen?
Hun: Det var noe med 40 døgn og 40 netter i ørkenen, noen stentavler og et hav som en kunne gå tørrskodd over.
Han: Åja, var det før Jesus?
Hun: Ja, det må du jo skjønne! Jesus måtte jo GÅ over...

(Vel, vi får skylde på god fantasi, sans for humor og dårlig hukommelse, - og manglende interesse. Artig var det iallefall. Og NEI; jeg skal IKKE lage innelegg om det. Du får det her. Det får holde. Håper ingen jeg kjenner ser det.)

Shy sa...

Hihi! Det er mangt ein skal filosofere på ;)

Caroline Åserød sa...

Ah, Jelsnes søndagsskole.. Det vekker gode minner :) Må innrømme at jeg ikke kan skryte på meg å ha gått der i 13 år da! Men noen år ble det jo.

Du har en utrolig fin blogg her, pleier å lese litt nå og da :)

Anonym sa...

Var det noe å lure på å nå da...
Kua får du melk av.Geita kan du melke. Høna verper egg.Det gjør også andre fugler. Sikkert veldig mange dyr som gir deg ting i det daglige som jeg ikke kommer på i farten...Tror helt sikkert han ikke brukte så mye tid til å mekke sammen noe mat som du har brukt på å tenke på dette.Praktisk sans kaller vi det... Pappa

Hegeslilleboble sa...

Hahaha, herlig. Godt man lurer på noe:)

A K sa...

Jeg imponert over at man kan gå rundt og lure på så mye jeg ;) Tror jeg er altfor enkel av meg og lurer på ganske lite til tider...

Håper alt er bra med dere :) Kanskje vi kan treffes en gang snart? Jeg og bollemagen ligger nå her og leser, strikker, leser blogger og slapper av store deler av døgnet så vil dere skravle (mannfolka kan jo også få være med på besøk ;) ) så er jeg klar for litt sosial skravling her fra sofakroken altså ;)

klem

Refleksjon på livsvegen sa...

Herleg filosofi..

Helen sa...

Ville bare si at jeg synes den nye "headeren" på bloggen din er så fin :) Likte godt at den er så enkel - og likte konglene.

Renate sa...

Så bra at du fant et svar på spørsmålet ditt :) Og så må jeg bare si nok en gang, at du er så flink til å skrive!
Takk for koselig kommentar hos meg! Fikk du funnet fram strikkepinnene?
Klem

Jennys fire vegger sa...

Man må spørre for å få svar. Det gikk jo helt fint, det! :o) Skal huske svaret, for jeg kommer helt sikkert over noen som lurer en gang. Da kan jeg briljere. :o)

God helg!
Klem Jenny

Martilie sa...

Ha ha.. Krever en klok person for å finne et så enkelt svar :)

Build-A-Bear er de skjønneste bamser som man velger ut, fyller selv, velger lys og hopper rundt med hjertet og varmer det og kjøper dyre klær til.. Et konsept barn elsker - og vi voksne lar oss sjarmere og lure :)

Martilie sa...

Og så skulle jeg bare avsluitte med - GOD HELG!!

Klem

Related Posts with Thumbnails