Velkommen til Bustebloggen

En utpreget hverdagsblogg med små gløtt fra en hverdag som nok ikke er så festlig som mange skulle tro. Her luftes små og store tanker, det skrytes av interiør og gryende håndarbeidsferdigheter, mens hverdagsgledene står i sentrum. Det hele krydres med en stor porsjon humor, men har også små stikk av alvor. Håper du vil like deg her, og legg gjerne igjen et spor før du går.
mandag 10. januar 2011

Atter var det hverdag. Med nye gardiner.

Da var hverdagen i gang for fullt i Bustehjemmet også. Med kjøttkaker, klesvask og støvsuging. Det er jo i grunnen litt deilig at alt inntar sine normale tilstander igjen, men jeg skulle gjerne hatt enda litt ferie. Heldigvis er det ikke så mye på tapetet uvotver vinteren, så da er det jo håp for at man skal kunne finne tid til å sette seg ned og nyte litt også. Det går trått med kakepoengene her, så kanskje jeg skulle satse på å fylle på litt snart?

Før helgen forsvant julepynten. Egentlig skulle den få lov til å stå til tjuendedag da Knut jager jula, men juletreet begynte å kle av seg, og da var det liksom ikke noe stas lenger. Det ble mer rot enn kos, og da forsvant den ut. Så, i helga har jeg kost meg med å gjøre rent huset og å finne frem litt vinterpynt. Hva som stod hvor før jula kom i hus, gav jeg rett og slett opp å finne ut av, så i stedet grov jeg litt i skuffer og skap og fant frem ting jeg hadde lyst til å ha fremme.


Hjørneskapet i stua, det som ikke er spraymalt i sinkfarge, er fylt av gamle skåler jeg har fått av oldemor. Jeg syns de er så fine.


I noen gamle rammer jeg har funnet i bruktbutikken, har jeg satt inn bilder av englene våre. Sammen med et par lysholdere jeg fikk til jul, og "palliativblomsten" pynter de opp på anretningskapet under TV.


I vindusposten har de hvite julestjernene kommet på plass. De lever ennå. Adventsstakene er byttet ut med levende lys, og det er så koselig i vintermørket.


Og så var det gardinene da. De jeg nevnte i forrige innlegg. "Hva er det du har funnet på nå, da?" spurte Bustemannen oppgitt da han kom inn døren fredag kveld. "Vi kan da ikke ha det sånn?" Jeg ba ham se det an et par dager, og bli litt vant med det, så går det seg nok til. "Hmpf," var svaret til det forslaget. Hva er det så jeg har gjort? Jo, jeg har delt av verandadøren med et par ekstra gardiner.


Verandadøren tar jo nesten hele veggen (det føles hvertfall slik), og for ikke å slippe hele vinterlandskapet inn i stua, har jeg altså hengt opp fire gardinlengder i stedet for to. Bustemannen syns det ser helt teit ut med to smale vinduer, i stedet for ett stort, men det syns altså ikke jeg. Er det jeg som har dårlig smak, eller er det Bustemannen som er teit? Hva syns dere? For å gjøre spørsmålet enda mer ledene, vil jeg bare legge til at det gjorde den vesle stua vår litt lunere. Sammen med noen lilla puter jeg fant på salg på Kremmerhuset, gjorde det stua riktig så hjemmekoselig, syns jeg. Lammeskinnene skal få et eget innlegg senere.


Nå kommer Selma hoppende her, for n'te gang. Hun syns nok at det er på tide å få litt oppmerksomhet etter at vi har vært borte hele dagen begge to. Hverdagen har nådd henne også, og det er nok litt uvant ikke å ha noen hjemme hele tiden, når det har vært det hun har vært vant med de siste to månedene. Vi får nok sette oss godt til rette i sofaen, finne et morsomt TV-program og riktig kose oss.


Jeg håper du har hatt en fin mandag, og ønsker deg en superduper uke!

 

14 kommentarer:

Åshild sa...

Jeg har også hatt en fin mandag. Også er det veldig hyggelig å lese om interiør på din måte.
Tror jeg hadde hengt opp gardiner på samme måte.

Helen sa...

Å så koselig du har gjort det. Selv synes jeg det var godt å få rydda vekk jula - og gå videre liksom :)
Du kan fint ha gardinene slik :) Det ligner på gardinene jeg har i gangen vår, mine er kjøpt på Ikea.

sylvia sa...

heisan.
deilig å få ryddet vekk jul da,
syntes dette var riktig så koselig, deilig å lunt nå på vinteren,
bare ha det sånn du, riktig lekkert,
kos dere masse i kveld,
klem fra sylvia

RoseSommer sa...

Ønskes det støtteerklæring for gardinopphenget?
Tja, jeg vet ikke.....Skjønner din kjære synes det er litt uvant. Kanskje du kan sette en litt høy, grønn plante foran der på midten, så glemmer han kanskje at det ikke egentlig er en ordentlig karm bak der.
Men jeg er jo blitt litt tilvendt litt uvanlige gardindanderinger. Jeg har vært nabo med folk fra andre land enn Norge i hele mitt voksne liv, så jeg har sett mange forskjellige løsninger. Det å samle gardinene sammen midt på vinduet; altså midt på glassflaten er visst en vanlig måte å få inn lys i rommet på andre steder. Hva vet jeg? Fine gardiner, iallefall.

Noatunfrua sa...

Jeg syns det ble koselig med gardiner på midten, jeg! Men jeg vet jo ikke helt hvordan det så ut før da ;) Dere får la de henge noen dager, så kanskje dere blir enige ;)

Kos deg i sofaen, søta!
Klem!

Frøydis sa...

Syns det er Bustemannen som er teit jeg, hehe ;-) Du ba jo om det, hehe..
Så du må hilse han og si han har hele blogglandia mot seg, så skal du se han gir seg ;-)
Jeg er selv MEGET imponert over meg selv som har brukt nål og tråd idag!! Jepp! Det er helt sant!!

Ha en fin kveld og klem fra meg

Tove sa...

Syns det ble veldig fint jeg. Litt lunere lissom...
Stol på deg selv du
Klem TOve

Shy sa...

Såg fint ut no :)

Pia sa...

Vi har ikke hatt så mye jul å rydde bort her, men ser at det fortsatt henger en engel i vinduet her...Ja, ja, får fjerne`n i morra. Eller til påske.
Ha ei fortsatt fin uke!

Hustvedts sa...

Innenfra er det vel ikke så mange som ser at det ikke er to vinduer??? Kanskje verre sett utenfra?

Gjør som du vil, bare du ikke blir uvenn med gubben ;-)

Hilsen Sybjørg

Martilie sa...

La de henge, om et par dager har han nok glemt hele gardina? :)

Nyt kvelden!

Klem fra Tove

Englehagen sa...

Nydelige gardiner,kjempefint :) Kos deg sammen med pusefrøkna <3 Klem

Anonym sa...

så fint det ble med ekstra gardiner, jeg er på din side på den;)
ha en fin dag!
klem:)

Jennys fire vegger sa...

Jeg syns det ble fint, jeg. Spennende med litt forandring! :o) Fint pynt du fant i skuffer og skap og flotte puter! :o)

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Related Posts with Thumbnails